Min strandhobbit och lite annat!

Kvinnor och klimat. Två teman som hela tiden kommer upp på tapeten nu. Ja kvinnorna utgör ju ungefär 50% av befolkningen på jorden. Har faktiskt ingen aning om om det stämmer eller inte, men borde ju vara 50% i jämlikhetens anda. SD har ju gjort bort sig igen i alla fall. De sparkade anmälaren av kvinnofridsbrott istället för utövaren av brottet. Ganska så tydligt på hur SD fungerar. Man börjar dock bli lite trött på politiker och deras övertramp. Trump kommer ju undan med det så varför inte SD? Nu är det ju inte så att jag hejar på varken SD eller Trump. Men det verkar vara i tidens anda att bara man får lite makt så får man uppträda precis som man vill. Peter Lundgren tror faktiskt att alla har varit i den situationen. Alltså att alla män har varit i den situationen med att ha sina händer under en kvinnas BH mot kvinnans vilja. Jaha, så kanske det är. Håller ni män med om detta. Har ni alla alltså haft era händer på en kvinnas bröst mot dennes önskan? Och sedan menar likväl SD att dessa brotten är importerade till Sverige. Alltså måste i så fall alla män vara importerade till Sverige. Sverige ett land med bara kvinnor som plötsligt fann sig i en situation där männen invaderade Sverige med sina händer på kvinnobröst. Själv kommer jag faktiskt med saknad ihåg 70- och 80- talet, på den tiden som mina bröst pekade lite mer uppåt än som nu bara nedåt. På den tiden kunde jag utan att någon reagerade tillsammans med de flesta andra kvinnorna befinna mig på badstränder iförd endast bikinitrosa. Kanske det inte fanns några män på den tiden, det var kanske före importen av män. Men i mitt minne så både träffade jag och såg en och annan man i närheten av alla de där guppande brösten utan att jag såg manliga händer på brösten. Hur kom det sig att dessa bröst plötsligt måste gömmas igen. Vi som brände våra BH, var blev vi av. Var det så att vi alla fick hängande bröst och därför började skyla dem. Men faktiskt så ser jag idag små, och då menar jag verkligen små tjejer som har bikinibh på sig, till trots att det inte finns tillstymmelsen till bröst. De små killarna har aldrig bh på sig till trots för att deras bröst ser likadana ut. Lite konstigt i mitt huvud. Vad är det vi lär våra tjejer? Att man måste gömma undan sina bröst och sina kroppar för att man är kvinna?

Sedan har vi ju det där om klimatet. Läste om CO2 utsläpp i illustrerad vetenskap att strömförbruket var orsak till 13,41 miljarder tons utsläpp av CO2, medan transport var orsak till 7,87 miljarder tons utsläpp. Bara fem procent av transporten drevs av solceller och elmotorer. Men det där med elmotorer förstår jag inte helt. Kan någon förklara för mig. Om nu strömförbruket är den största boven i dramat, är det inte så att elbilar och liknande drar upp strömförbruket när man skall ladda de fordonen? Men OK man skall ju inte förstå allt. Industrin i sin tur står för 6.11 miljarder ton CO2. Byggnader står för 2,72 miljarder ton. All CO2 som vi för ut slutar dock inte i atmosfären. Haven tager upp 30% av den CO2 som vi släpper ut och växterna tar upp 25%. Alltså kvarstår 45% som släpps ut. Sedan kommer nästa ekvation som gör mig förvirrad. Vi klagar alltså på att korna fiser. Hur många miljarder CO2 kan de släppa ut. Jag såg inget av det i den här uträkningen.

Å andra sidan så ser jag nu att fler elever har börjat skolka skolan för att demonstrera mot klimatförstöring. Hoppas att de där eleverna inte använder sig av för mycket ström. Jag vet ju hur mycket många tonåringar älskar att använda varmvatten vid duschning. För att inte tala om alla de där prylarna de har som skall laddas med ström hela tiden. Men klart är väl att dessa som skolkar inte använder sig av de där tingestarna som mobiltelefoner, datorer och paddor. De använder väl också apostlahästarna istället för att kräva att deras föräldrar skjutsar runt dem i bil. Men jag kan ju också tänka mig vilket acceptabelt skäl de numera fått för att skolka skolan. Tidigare hette det ju faktiskt skolk och var något man inte skulle acceptera. Men inte så idag. Nu är det helt acceptabelt. Man bara säger att jag skolkar för klimatet inte för att jag inte orkar komma ur sängen på morgonen. Kan alltså i lugn och ro sitta och spela spel hela natten för att sedan fram på eftermiddagen gå ut och sätta sig med ett plakat där det står. Varför skall jag plugga inför en framtid som inte finns. Kanske för att utbilda sig till något som kan rädda klimatförstöringen istället för att sitta utanför en skola med ett plakat? Men det är ju bara min tanke.

Annars har jag haft en fin vecka med vänner här i Spanien. Faktiskt bjudit mina grannar på en svensk delikatess, eller vi skall kanske kalla det för en svensk tradition. Nämligen smörgåstårta. Det roligaste var att höra mina belgiska granna försöka uttala ordet. Det var inget lätt ord för dem. Visserligen hade jag gjort så pass mycket smörgåstårta att vi fick fortsätta festen nästa dag inne hos grannen för att äta slut på tårtan. Spelade UNO ena kvällen och något som hette Lotto nästa kväll. Snart är jag till min egen förvåning införlivad i att spela spel. Sedan är det ju boulen som avnjöts igår. Vi blir dock färre och färre. Nästa vecka kanske 3 eller kanske 5. Lite för liter. Vi avgjorde utan så stora protester att träffen skulle förläggas hem till mig istället. Lite svårt att spela boule där förstås, men vi kan väl alltid simma lite istället. Vi kanske får acceptera att ta lite ferie från boulen ett tag.

Förresten min lille strandhobbit har kommit tillbaka. Han som alltså varje morgon joggar naken på stranden, med den där lilla tingesten mellan benen som vajar i takt med hans steg, och med den lilla magen ovanför, som visserligen inte vajar men ser lite rund och go ut. Det var lite kul att se honom igen och jag antar att han nu är ett morgoninslag fram till oktober. Har bara hejat på honom hittills med ett glatt igenkännande. Det känns liksom att allt återgår till det normala på mina strandpromenader. Rutiner är ju viktigt.

Hobbit:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s