I Sverige och förberedelser till student!

Nu är jag i Sverige igen. Skall kanske inte skriva igen för det var ju 2 månader sedan sist och före dess ett helt år. Men igår landade jag alltså på Arlanda efter en tidig avresa från La Marina. En tidig avresa innebar att jag inte tyckte att det var någon idé att gå och lägga mig natten innan avresa eftersom jag normalt inte somnar förrän vid halv två tiden på natten och nu skulle jag ju upp klockan halv tre. Därmed ingen idé att lägga sig överhuvudtaget. Som alltid bökigt att flyga med hundar och hundbur, men kom till flygplatsen, fick bilen parkerad på en parkeringshämt och lämnplats: Nämligen Aquacar. Det fungerar bra. Kan dock inte hjälpa att jag tycker lite synd om de där människorna som skall bemanna parkeringsplatserna dygnet runt. Ibland bara för att leverera en enda människa till flyget. Som jag nu och mina två hundar. Flyget hade sina 4 hundar som är tillåtna på varje flyg. En pudel, en kamphund och mina två. Mina uppskattade inte att bli avlämnade till flygpersonalen. Skällde en del när jag gick från dem  men det är bara för dem att acceptera. Att sedan hämta dem, väskor och tillbehör för att transportera sig från flyget och till hyrbilarna är också en utmaning i sig. Nu hade jag hjul på hundburen men då får man ta ut hundarna, vända upp och ner på buren, sätta på hjulen och sedan in med hundarna igen. Lite bökigt som jag sa, för att inte prata om att få hundar, bagage och mig själv från bagagetrallan in i en buss och därefter av bussen utan att chauffören kör ifrån en med halva bagaget kvar i bussen eller hundarna där och jag själv utanför. Allt går och lite hjälp fick jag från vänliga bussresenärer. Skönt att det finns så många trevliga människor. Det underlättar alltid. Fick min bil, en automatväxlad Volvo. Kunde inte starta, in igen för att få hjälp, ut igen medan jag väntade på hjälp. Förstod då att den här bilnyckeln, skulle in i ett hål. Trodde att det räckte med att ha i närheten, det gjorde det inte. Då kunde jag starta. Personalen irrade runt på parkeringen för att hjälpa mig, ut ur bilen igen, fick tag i henne för att förklara att jag hade lyckats starta. Ingen GPS i bilen, som jag hade trott. Fick använda Google Maps för att hitta från Arlanda till Örbro. Fungerade till viss del, men mobilen laddade naturligtvis ut eftersom den börjar bli gammal och fick vara helt verksam i flera timmar. Stanna igen, hundarna började bli otåliga och ville nog komma ur bilen. Inte så kul att först befinna sig i en bur under ett antal timmar och sedan direkt in i en bil. Hittade efter en del letande i mitt bagare en powerbank till mobilen, så att jag kunde fortsätta resan. Framme vid halv 3 tiden. Nu hade jag alltså varit på resande fot sedan klockan 03:00 på morgonen. Underbart att komma fram och träffa min fantastiska son och hans familj. Kramkalas och lite mat var på sin plats. Hade ju som vanligt valt bort mat på flyget. Har ju någon gång försökt att äta den, men blir mer uppblåst och illamående av den än att njuta av den. Svält är definitivt att föredra framför att prova flygmaten.

Nu var det dags för studentförberedelser. Eftersom min son har bestämt sig för att bygga ett stort trädäck innan studenten så blev det ju lite utejobb. Han skruvade och jag underhöll, pratade en del men klippte också lite buskar och gräs. Min rygg tog slut och hans också för den delen, så det handlade inte bara om åldern i alla fall. Ja, nu är det väl dock så att han också börjar komma upp lite i åldern, men i alla fall är han inte lika gammal som jag är. Smådugg hela tiden och kallt tyckte jag och mina hundar. Märktes mest på Pippi, hon hittade ett litet ställe under en buske, där hon låg blickstilla under hela tiden. Vägrade att gå ut i småregnet och var lycklig när borrmaskinen behövde laddas så att vi kunde gå in i huset igen.

idag har varit en ny arbetsam dag. Min son har lagt trädäcket helt färdigt, medan jag har jobbat mer med trädgården. Köpt och planterat lite växter. Väldigt kul att jobba tillsammans för att inte prata om den underbara maten som vi fick som belöning efter väl uträttat arbete. Jag orkade inte mer än sitta ner när jag väl satt mig. Varken rygg eller ben fungerade längre. Min underbara son som hade jobbat hårt med fysiskt arbete i flera dagar orkade likväl laga en underbar måltid. Helstekt fläskfile, grillade majskolvar, potatisgratäng och hans underbart goda bönsallad plus lite till. Själv hade jag nog beställt pizza istället. Men han gjorde det. Efter väl intagen middag i mysigt sällskap var han i alla fall så trött att han gick och lade sig. Fortsätter han så här så kommer han snart att lägga sig innan klockan 19:00 på kvällen. Han behöver kanske dra ner på tempot en del.

Nu däckar jag också snart. Men fint blev det och man får väl lov att vara trött när man har jobbat fysiskt hela dagen. Godnatt och sov gott alla.

img_4130

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s