Pajbakningsdag!

Tidig morgon. De där hundarna har sina ideér. Idag passade de på att väcka mig före klockan 05:00. Det var Pippi som gjorde det. Annars har de här tre hundarna alltså en del trevliga möten och en del kanske mindre trevliga möten. Vad vet jag vad hundar uppskattar för möten. Det blir i alla fall lätt lite borrningar och allmän kraftmätning i konkurrensen om mig. Det är ju så att jag och husets hund tillbringade mycket tid samman i mars när jag var här utan mina egna hundar. Jag har alltså gett henne uppfattningen om att det är hon som äger mig, också nu plötsligt kommer jag med två hundar till som vill ha uppmärksamhet. Livet är orättvist. Dessa två måste sättas på plats menar Zoey som husets hund heter. Hon har försökt uppfostra åtminstone Pippi som är lättast att mobba att hon skall hålla sig ifrån mig. Det misslyckades, i och med att Pippi blev rädd så kröp hon klart ändå närmre mig. Natten går ganska bra eftersom mina hundar inte tycker om att ligga under täcket men det gör Zoey. Hon börjar natten med att ligga hos någon av sina ägare, ja de yngre ägarna alltså. De två äldste ägarna uppskattar tydligen inte sängsällskap  så där är det ingen idé. Men någon gång under natten så vaknar jag av att där är någon som buffar och buffar i mitt täcke för att krypa under täcket. Då ligger alltså hon närmast mig medan mina hundar ligger ovanpå täcket. På ett vis så har då Zoey vunnit kampen om mig. Jag vet inte om Pippi därmed bestämde sig för att så här kunde vi inte ha det och såg till att hoppa, skutta, slicka och gny redan tidigt på morgonen för att få upp mig ur sängen. Väl uppe så sprang Zoey och Fluffy genast ut och kissade. Men Pippi menade tydligen att det var för vått fortfarande utomhus så hennes enda tanke var att jag inte skulle ligga i sängen längre. Hon fick sin vilja fram. Nu sitter vi ute i nya bekväma trädgårdsmöbler och det regnar inte.

Hela dagen igår regnade det så vi fick inte använt den nybyggda altanen. Tur var det faktiskt för gårdagen var vikt för pajbak. Shopping tidigt på morgonen, massa mat till studenten inhandlades av min son och hans fru medan jag passade på att gå tur med hundarna i regnet. Det regnade men inte störtskurar med duggande så man blev likväl inte genomblöt. Därefter var det dags för pajbak. Min son är ju inte den som gör något halvdant så köttfärsen till köttfärspajen skulle stå och puttra på spisen i åtta timmar. Ja, ni läste rätt, han menar att smaken inte kommer fram om man inte låter den puttra på spisen i en oändlighet. Men som tur är så behöver man inte passa på den så mycket, den får stå där och puttra medan vi ägnade våra mattalanger åt att göra pajdeg, västerbottenostpaj, spenatpaj och slutligen köttfärspajen alltså. Kul hade vi under tillverkningen av pajer och allt gick som en dans. Vi samarbetade faktiskt väldigt bra och nu är sex av nio pajer klara. De tre sista skall ha lite skaldjur i sig så vi valde att vänta med dessa tills D-day närmar sig. De andra sex är nu infrysta och väntar alltså också på D-day. Nu skall det alltså bli buffé på studenten. Jag tror att vi får gå runt på gatorna här och fråga om det inte kan komma fler gäster och hjälpa oss med maten. Det blir alltså nio pajer, flera kilo rostbiff med tillbehör, flera kilo kalkonbröst med tillbehör, lite andra knyten, sallader i mängder, ost och allt annat möjligt. Helt säkert kan folk bli mätta i alla fall. Vi får väl se om det finns någon som orkar dessert. Jag själv brukar ju alltid spara lite plats till desserten i magen. Jag skall kanske börja med den så att jag är säker på att jag orkar den. Det var en passande dag att hålla sig inomhus och laga mat på eftersom det duggregnade hela dagen.

Vi fick alltså inte använt den nya och nyinredda altanen. Men tittade ut på den med jämna mellanrum och hoppas på att vädret skall bli lite bättre idag. Idag har vi alltså inte så mycket inplanerade aktiviteter så då kan vi kanske njuta av den om vädret tillåter. Imorgon är det en del inplanerat liksom på tisdag. Jag kommer inte helt ihåg allt som vi skall göra då men på torsdag är i alla fall allt över. Husets fru planterade visserligen växter utomhus igår. Såg ut som om hon hade rullat sig i lera när hon äntligen valde att komma in efter planteringen. Fint blev det dock även om man inte njuter så mycket av utsikten i regnväder men nu när jag sitter här på morgonen så är det ett vacker blickfång.

Husets hund!

img_1429

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s