Ljuslyktor!

Min svärdotter har nu åkt iväg till sitt jobb, ja hon får själv trampa eftersom hon har så nära till jobbet att hon cyklar. Miljövänligt!! jag sitter ute tillsammans med 3 hundar i deras nya lounge. Det är ganska fint väder, temperaturen visserligen inte mer än 16 grader men det är inte illa en sommarmorgon i Sverige. Igår blev det en fin dag med värme och sol. Ser ut som om det skall bli det idag också. Igår var en sådan där avslappningsdag och jag tror att alla njöt av det. Vi hade inte någon direkt uppgift som vi måste göra. Tur med hundarna och lite sådant där vad vi ville själva. Jag ville åka och köpa ljuslyktor eftersom de har byggt in ett av de stora äppelträden i den nya altanen och jag kunde se framför mig hur fint det skulle vara att hänga ljuslyktor i det trädet. Jag körde alltså till Marieberg som är ett ganska stort shoppingcenter lite utanför Örebro. Skönt med egen bil. Jag lämnade mina ylande hundar kvar i huset, ja det är väl mest Pippi som ylar när jag åker iväg. Min son liknade ljudet vid en uttryckningsbil, men han sade också att hon inte hade ylat hela tiden, mest i början. Tur var ju det för annars hade de väl sålt henne innan jag kom tillbaka. Är nog inte speciellt lätt att sälja en ylande hund. Fluffy har de nog lust att sälja i alla fall. Vi har ju suttit ute sedan jag gick upp på morgonen och varit på promenad, likväl har hon gått en trappa upp för att uträtta sina behov. Det är Fluffy inte Pippi som har gjort det, helt säker, eftersom Pippi har för sig att hon inte kan gå i trapporna här, de är en aning svängda och lite branta, så hon sitter bara och tittar upp eller ner för trapporna här och väntar på att någon skall förbarma sig över henne och bära henne. Men Fluffy blir alltså lite impopulär. Nu tror jag dock att hon har markerat sitt revir färdigt, både bajsat och kissat, så nu kanske hon kan gå ut och uträtta sina behov.

Men alltså jag åkte till Marieberg, började på Ikea för att komplettera familjens champagneglas. Örebro har det enda Ikeat som jag känner till med bara ett plan. Alla andra Ikea som jag varit på ser ju nästan helt exakt likadana ut, men inte så i Örebro. Som vanligt fullt med folk, fantastiskt att man nästan aldrig kommer till ett Ikea som inte har långa köer framför kassorna. Men på Ikea i Örebro hade man utplacerat anställda vid kassorna som frågade kontant eller kort. Man fick använda kassorna med personal bara om man tänkte betala kontant annars var det sådan där självbetjäning. Jag brukar undvika det, eftersom jag aldrig är helt överens med de där manickerna som skall scanna koderna. Jag scannade och scannade, en del fick jag ett piip på, men en del ville inte. Jag hade inte så många varor men likväl tog det sin lilla tid och jag fick nog mer hjälp än vad jag hade fått vid de betjänade kassorna. Tror inte att det är personalbesparande om det finns många som jag, men det finns det kanske inte. Jag är i alla fall väldigt glad att jag inte gjorde karriär som kassabiträde,  det hade nog slutat med att jag hade fått sparken. Chilli, Rusta och Jula var nästa besök. Hittade en hel del ljuslyktor och också en del fina kristalliknande solcellsljus att ha på borden. Kom faktiskt till och med ihåg ståltråd till att hänga upp dem med. Ja, jag tog en tur till en hundaffär också, arken eller något liknande hette den. Pippi har ju inte varit så skön att klappa efter att hon hjälpte min son att grilla häromkvällen. Grillsaft i pälsen kanske är näringsrikt, men inte behagligt att ta på. Eftersom jag duschade dem innan jag åkte så tänkte jag att jag kunde klara mig utan att ta med kam och borste, som jag alltså fick införskaffa i hundaffären. Pippi blev inte så lycklig men jag upplevde resultatet som tillfredsställande. Hon hade inte den där gulbruna färgen i pälsen som hon hade gått omkring med några dagar längre.

Min son och hans fru hängde alltså upp ljuslyktor sedan, ja jag bidrog med begränsad hjälp, nämligen att få ut ståltråden på ett sätt så att vi slapp att öppna förpackningen, eftersom min son menade att det då skulle bli en enda härva. Möjligen att han hade rätt, men det var ju tur att jag också fick en uppgift om än begränsat. Jag blev väldigt nöjd med resultatet, men tyvärr är ju kvällarna lite väl ljusa för ögonblicket i Sverige, så vi hann inte med att se dem tända innan vi hade somnat. Husets student hade en del av sina vänner hemma på förfest. Vi var inomhus och de utomhus i den nya loungen. Lite, väldigt lite duggregn kom vilket medförde att vi bytte plats, vi gick ut och de gick in. Ingen av oss blev ens våta i håret, så man kunde inte kalla det regn. kanske 0.001 mm. Ännu en fin dag med min familj som tog slut. Dagarna går fort och jag har ju en del besök till att hinna med efter studenten här i Sverige. Därefter är det iväg tillbaka till Spanien. Vid den här årstiden hade jag dock kunnat överleva även i Sverige tror jag. Vädret är ganska hyfsat och varmare skall det bli enligt SMHI de nästkommande dagarna.

Ljuslyktor i träd:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s