Prinsessor och en och annan groda!

Nu är det alltså måndag och jag har bara två dagar kvar i gamla hemlandet. Ja tre med idag, men denna dagen har ju börjat. Brukar gå väldigt fort till att den är slut. Mitt älskade barnbarn och hennes väninna som flög till Spanien i torsdags, verkar till att ha lite problem. De är ju så unga att de inte har körkort och måste då ta sig fram till fots eller via cykel. Elcykeln fick tydligen punktering och eftersom de köpte många vattenmeloner så blev den så tungt lastad att de inte kunde cykla på den och kanske att de inte hade pumpat däcken. Anklagar dem inte för det eftersom jag faktiskt inte har en aning, men punktering på köpet gjorde att matshoppingen blev ett problem. Hem kom dem i alla fall, men nu återstår tydligen gåendet, inget cyklande mer. Kanske de till och med saknar mig lite som chaufför men de måste vänta några dagar till. Skall bli kul att träffa dem. Måste väl lämna in cykeln för att laga punkteringen. Måste erkänna att punkteringar på cyklar är jag inte så bra på, försökte upprepade gånger när mina barn var små att laga deras punkteringar, men de höll inte så länge. Verkade som om jag alltid fick ett och annat läckage på dem, och så var vi lika långt komna. Bäst att lämna det till proffsen, även om det strider lite mot min övertygelse att inte ens pröva. Men alltså jag har ju prövat, även om det var många år sedan.

Idag är det stödstrumpor på apoteket, ta emot möbler som skall till huset här och är beställda på internett. Ja alltså husets ägare jobbar ju som vanligt idag. Ingen annandagpingst här inte efter att man införde att man skulle fira Sveriges nationaldag på ett hedervärt sätt. Jag för min del tycker ju att det vore en självklarhet att vara fri på sitt lands nationaldag och inte för den delen behöva ta från folket en annan fridag. Och det säger jag som inte vill ha några gränser alls, utan att vi alla borde beteckna oss som världsmedborgare. Jag måste ju ändå erkänna att vara i Sverige vid den här tiden gör att man uppskattar den svenska naturen enormt. Jag har ju den här gången varit här under den bästa tiden, när Sverige visar sin allra bästa sida. Blomsterängar, björkar, sjöar och inte minst flaggor. Nu hade ju mina vänner i Sundborn hissat den spanska flaggan till min ära när jag anlände dit. Men den svenska flaggan är ju också vacker. OK vi kan för all del behålla flaggorna för respektive länder efter att vi alla har blivit världsmedborgare. Flaggorna är ju ganska fina och vi skall ju inte ge avkall på skönheten. Idag säger SMHI att det inte skall bli något regn, men min klocka visar bara 15 grader så det är ju inte direkt någon värme att tala om för att vara den 10:nde juni. Men kanske mer normalt än vad vädret var i Sverige förra sommaren. Vem vet kanske klimatpåverkan har stoppat upp!!! Ursäkta att jag tillåter mig att skämta om ett sådant allvarligt tema. Men det som litet tål att skämtas om tål litet att tas på allvar är det någon klok människa som har uttalat. Jag är böjd att hålla med. Idag skall jag också hämta min Ipad här i Örebro. Precis innan jag åkte från Spanien så slutade den att ladda. Alltså den dog och gick inte att ladda. Hade inte förrän då förstått hur beroenden jag hade blivit av min Ipad. Kändes väldigt konstigt bara att inte kunna läsa tidningen på morgonen på min kära Ipad. Fick använda mobilen istället, men i mitt tycke är den lite obekvämare att använda till att läsa på. Har dock nu fått veta att min Ipad faktiskt är död, alltså död på riktigt. Kan kanske begrava den på ett vackert ställe så att den får njuta efter fullgjort värv. En sorglig dag, den var ju ganska ung i mitt tycke. En ny likadan skulle kosta mig 19 000:-SEK. Lite för mycket enligt min mening. Inte bara lite för mycket, mycket för mycket. Får se vad jag gör nu, hur jag bestämmer mig för att leva mitt liv. Men jag skall i alla fall hämta ut den från affären, den skall slippa att tillbringa sina sista dagar där.

Idag stod det i tidningen på ett ställe att vi varje dag fattar cirka 35 000 beslut. Jag ställer mig lite undrande till om det gäller oss alla. Tror inte att det gäller mig. Men jag har ju idag bestämt mig för att gå upp ur sängen, ge hundarna mat och att koka kaffe åt mig själv. Det var tre beslut, tror att det tar tid för mig att komma upp i 35 000 sådana. I samma artikel stod det att vi måste göra upp med idén att människan styrs av rationella beslut. Måste säga att jag aldrig har inbillat mig att vi styrs av rationella beslut. Då hade världen verkligen sett annorlunda ut. Tänker bara på när jag är och handlar. Vet vad jag skall köpa, men oavsett kommer jag ut med något som jag inte skulle köpa, men som jag blev lyckligare av en liten stund i alla fall. Se bara när jag var på Carl Larsson museet, köpte två små brickor och två tabletter. Ja, inte var det behovet som styrde, ren och skär lust var det. Har inte ångrat mig ännu, men rationellt borde jag ha sparat till en ny Ipad, det gjorde jag alltså inte. I och för sig behöver jag ju inte heller en Ipad för att leva, inte heller en mobil eller några andra liknande prylar. Lite mat behöver jag och luft, någonstans där jag inte fryser ihjäl och andra småting. Mer behövs ju faktiskt inte, men gud så tråkigt livet skulle bli. 6469 dagar har den svenske journalisten Dawit Isaak suttit fängslad i Eritrea idag. Jag tror inte han har någon mobil eller Ipad, men det verkar som om han lever i alla fall. Kanske inte så säkert det heller, men enligt tidningen så gör han det. Man kan alltså leva under väldigt många förhållande och det blir svårt att klaga på orättvisor när man jämför med andra. Livet är orättvist, men troligen inte så mycket för oss som lever här, även om vi ibland hemfaller till att tro det. Och sedan har alltså vår prinsessa Madeleine gett ut en barnbok. Verkar inte ha fått högsta pris, konklusionen är att det är roligare att läsa om prinsessor än att läsa böcker av prinsessor. Det kan troligen även det norska hovet hålla med om. Ingen har väl undgått att läsa om den norska prinsessan och hennes groda som inte verkar att platsa som prins hur många gånger hon än kysser honom. Personligen gladde det mig att KD:s partiledare har gått lite tillbaka i popularitet. Jag är lite rädd för att vi skall få för mycket religion in i världen. Har inte något personligen emot partiets partiledare, men relgiong överhuvudtaget skrämmer mig. Utan religion i världen hade vi sluppit mycket problem är min mening.

Imorgon bär det av till en av mina mest långvariga väninnor. Vi har alltså varit väninnor sedan vi gick i tredje klass. Det börjar bli några år. Skall bli kul att träffa henne och hennes sambo igen. Därefter är det direkt iväg till Arlanda och hem till Spanien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s