Avsked!

Sista dagen i Örebro. Har redan tagit ett tårdrypande avsked av min son, hans hustru och hans son, hans dotter sover fortfarande men kommer säkert att få möjlighet till ännu ett tårdrypande avsked när hon vaknar. Hans andra dotter får jag ju träffa på torsdag eftersom hon och en väninna till henne befinner sig i vårt hus i Spanien. Kommer också att sakna Zoey, deras hund. Har ju nu vant mig vid att ha henne under täcket när jag sover. Mina hundar sover ovanför täcket, men inte hon. Igår natt blev hon utelåst, eller man skall kanske säga uppelåst eftersom jag sover i källaren. Det är inte så illa som det låter. Det är inte en fängelsehåla längst ner i huset. Snarare faktiskt tvärtom. Det är min sons kontor som är inrett där och som jag lägger beslag på när jag är här. Det passar faktiskt väldigt bra att jag nu åker till Norrköping för att tillbringa sista natten i Sverige hos min väninna som bor där. Hade kanske blivit problem när min son skall ta emot sina klienter imorgon på sitt kontor. Kanske inte så bra med en sömndrucken mamma och alla hennes prylar utspridda där när man skall prata om lite allvarligare tema. Lite störande tänker jag. Nu har jag alltså packat mig ut ur det rummet. Madrassen får familjen ta hand om, men tror att de hinner det innan det är dags för klienter där. Är faktiskt väldigt skönt att gå ner i källaren för att få lite egentid och för att sova i lite mer kyligt rum än uppe i huset. Men det var ju Zoey som blev uppelåst. Tänkte på att jag saknade henne, men trodde att hon kanske ville göra övriga familjen sällskap, så var inte fallet. Jag vaknade av ett högt och utdraget ylgnäll medan hon bearbetade den stängda dörren ner till källaren. Friden återställdes när hon kröp ner under täcket och det var tydligen bara jag som vaknade. Kanske hon också kommer att sakna mig och mitt täcke. Eller så är det bara täcket hon saknar. Mina hundar har redan känt av uppbrottsstämningen och är nu lite oroliga för var vi skall ta vägen härnäst. De stackarna har ju bara att följa med. Får inte bestämma något. Undrar hur många beslut de tar på en dag. Vi tog ju 35 000 på en dag. Hundarna kan ju bestämma och bestämma men får ju ändå göra som vi bestämmer, så det blir nog inte så många beslut. Nu har jag tagit min dusch för den här veckan. Ja, jag lyssnade ju på radio när jag körde från mina vänner i Falun och då fick jag lära mig att varken djur eller människor behöver tvätta sig egentligen. Man menade där att kroppen blev självreglerande om man inte duschade hela tiden. Om man nu skulle tvätta sig likväl så var det maximalt en gång i veckan. Jag har ju för mig att jag läst att man under 1700-talet dränkte sig med parfym istället för att tvätta sig, så det verkade inte så självreglerande med lukten i alla fall. Eller kanske det var kläderna som luktade och inte kroppen. Kläderna är nog inte självreglerande. Även hundarna har varit tvungna att duscha den här veckan efter att ha hjälpt till att klippa gräs i sommarstugan. Så nu skall de också klara sig länge och väl. Tyvärr skall de klippas redan på fredag när vi är tillbaka i Spanien, så det blir nog en dusch till då.

I tidningen idag stod det faktiskt om det som är min käpphäst, nämligen att vi kanske måste begränsa tillväxten av människor, vilket i stor utsträckning påverkar klimatet. Har inte sett så mycket skrivet om det tidigare, men nu kom det en notis. Vi har ju idag tredubblat jordens befolkning på 60 år och är nu snart tio miljarder människor, medan vi var ungefär 3 miljarder för 60 år sedan. Om vi fortsätter som nu kommer vi enligt någon beräkning att vara 30 miljarder människor 2080. Prata om klimat och miljö då. Man måste då alltså öka produktionen så att alla kan få mat och dryck i en exceptionell takt. Men samtidigt får det inte påverka klimatet och miljön. Undrar hur den ekvationen skall gå ihop. Det verkar inte som någon vågar nämna detta problemet, kanske för att det blir ett ingrepp i den personliga friheten som vi värnar så mycket om. Jag håller fast vid min idé om att vi nog måste tänka på att begränsa barnafödandet och att inte hålla liv i oss gamla till varje pris. Alla sjukdomar och kanske då främst ålderssjukdomar skall kanske inte botas. Kanske ättestupan är ett alternativ i alla fall.

Nu verkar det som om städerna översvämmas av eldrivna sparkcyklar som ett miljömässigt bättre alternativ till bilar, men krafter väcks också för att förbjuda dem. Tydligen är de ett allvarligt hinder för synskadade att ta sig fram när de parkeras lite överallt. Trodde att cyklar och annat också borde vara samma problem för synskadade men det är det tydligtvis inte. Undrar hur det kan komma sig. Det finns tydligen någon som avled när den körde för fort på sparkcykel så då måste vi väl förbjuda dem. Eller?? Ingen skadar ju sig när de kör bil!!! På tal om vad jag skrev tidigare så kanske vi inte skall ta bort allt som eventuellt kan skada oss. Dels kommer livet att bli tråkigare och dels kanske vi lever för länge och blir då för många.

Nu måste jag nu börja att packa ut grejor i bilen och också börja tänka på om jag skall beställa en extra resväska på flyget. Ser just nu i alla fall ut som om jag har lite för mycket väskor. Får se hur mycket jag har glömt här. Jag har haft en jättefin tid här, men likväl skall det bli skönt att slippa att leva i resväska och få lite kontroll på mina grejor. Vet just nu inte helt var jag har grejorna, men det löser sig. Har i alla fall hittat rena trosor och BH, det är inte det sämsta.

En kommentar

  1. Vad jag förstår så är du på väg till Norrköping nu. Hoppas gpsen visar rätt! Välkommen!❤️

    Skickat från min iPad

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s