Ibland är livet ett skitliv!

Har varit lite av ett jobb att få ett svenskt keyboard till Spanien. Som tidigare sagt så tog det inte lång tid för dem att hämta mitt spanska keyboard. Därefter blev det helt tyst. Igår ringde jag igen till apple i Sverige. Till Sverige eftersom jag har svårt att förklara alla turerna på spanska. Som vanligt var de ett under av vänlighet. Väntmusiken kunde de dock ändra lite på. Eftersom de nu är så duktiga på service så borde de i alla fall fråga om jag behöver någon musik under väntetiden eller i så fall vilken musik jag önskar lyssna på. Den de har nu kan man undvara. Får skruva ner volymen så långt att jag till slut inte hör när det äntligen finns en människa på andra sidan. Slutligen kommer de i alla fall fram till att jag får den samma dag eller nästa. Nästa dag kommer, jag fick den alltså inte samma dag. Har nu fått ett spårningsnummer och försöker spåra paketet. Det ser ut som om den igår var på väg till mig, men idag är den inte på väg längre. Hur kommer det sig? Får ett email på spanska. Jag som inte kan spanska får ta google translator till hjälp. Kommer fram till att de skriver att de inte hittar mig och därför kommer att skicka tillbaka paketet till apple!! Hur kommer det här sig. De har redan levererat en Ipad och ett felaktigt keyboard. Dessutom hämtat det spanska keyboardet. Nu hittar dem inte mig. Hur hittade de mig innan? Förstår inget. Googlar försöker hitta telefonnummer till TNT som tydligen är budfirman som skall köra ut paketet. Inget telefonnummer. Jag kan skicka email till dem på spanska. Skickar ett på engelska. Får genast ett automatiskt svar på att de har mottagit det, på spanska. Orkar inte googla igen, kan ju gissa mig till innehållet. Ni vet de där automatiska svaren som alla skickar till en, men efter det så får man vänta några dagar eller kanske veckor innan man får svar. Jag vill ha mitt keyboard. Får jag det detta året eller måste jag börja från början igen med min beställning. Försöka ringa apple i Sverige igen. Fungerar inte, plötsligt får jag ett besked att jag ringt ett nummer som inte existerar. Jag dubbelkollar, det är rätt nummer, men idag existerar det inte. Igår fungerade det, kan undra vad som har hänt. Svenska apple har alltså stängt alla inkommande samtal från Spanien!! Kan det vara på grund av mig. Ringer Norge, det fungerar, lite konstigt. Kan jag ha gjort något som jag inte vet om med inställningarna på min telefon?? Ibland förstår man inget av den där elektroniken, jag som älskar elektronik börjar nu att hata den. Men Norge svarar, och de hittar ett telefonnummer till TNT i Spanien. Ja, så lätt gick det inte. Jag fick ju naturligtvis börja från början och de förstod nog inte ett skit. Men till slut får jag ett nummer till TNT, men i Sverige. Ja, de förstod nog inte något av min förklaring eller kanske bara halva förklaringen. När de äntligen förstod att jag befann mig i Spanien var de vänliga nog att fråga om vädret här och om jag trivdes här. Väldigt snällt och vänligt, men nu var jag faktiskt lite trött på deras vänlighet. Avslutade samtalet lite bryskare denna gången än vad jag hade gjort de andra gångerna. Ringde TNT och fick tag i en som pratade engelska. Bra, hon rabblade upp adressen och jag sa att den stämde. Då lovade hon att jag skulle få paketet idag, innan klockan 18:00. Fantastiskt. Det kom halv sex och det var svenskt. Underbart. Nu kan jag skriva igen.

Har annars haft väldigt slöa dagar, visserligen planerade sådana. Något hände på stranden i söndags med mitt ena ben. Fick akut ont i vad jag tror var hälsenan. Kan det vara smittsamt. Mitt barnbarn fick också ont i hälsenan på stranden när hon och hennes väninna joggade där en morgon. Antingen är det något på stranden som gör att man får ont eller så är det smittsamt. Fråga inte mig om hur det kan smitta. Men ont fick jag, det tog mig ganska lång tid att ta mig tillbaka till bilen. Googlade igen. Vad skulle vi göra utan google. Där stod att elitidrottsmän ofta fick en hälseneinflammation när de övertränade. Ja, inte för att jag hade övertränat precis. Gått som vanligt. Men lite längre ner i texten stod det att man också på grund av ålder kunde få en akut inflammation när man gick. Ja, det var väl åldern och övervikten som medförde det. Men det rekommenderades också vila. Inte bara vila, men kunde simma och cykla men inte gå och göra de där sträckövningarna i en trappa, som jag ju kan allt om sedan min andra hälsena hade gått av helt och jag blev opererad. Lite rädd dock för att denna också skulle gå av. Det var faktiskt inte kul alls att bli opererad och speciellt inte rehabiliteringen efteråt. Så, ja, jag har vilat. Jag har simmat och jag har gjort sträckövningar, men inte gått på stranden. Det medför tyvärr att jag blir på dåligt humör och ingenting känns kul. Jag känner mig lat och till ingen nytta ens för mig själv. Hundarna delar nog min uppfattning. Vad gör man när man inte kan röra på sig som vanligt? Jo äter av ren uttråkning. Det är inte speciellt bra för övervikten. Jag har också fördrivit tiden med att såga ner palmblad. Får snart skaffa mig en längre stege för att nå upp. Hade ingen aning om att man hela tiden måste såga ner palmblad förrän jag flyttade hit. Trodde att bladen var gröna och fina hela tiden. Det är dem inte. De måste sågas ner efterhand som de vissnar. Förstår inte varför palmen inte kan fälla bladen ungefär som björkar, ekträd och andra träd. Palmbladen är dessutom väldigt taggiga, värre än rosor så blodvite uppstår hela tiden och sågarna måste bytas ut efterhand eftersom de blir slöa. Inte vet jag hur man slipar en såg, så det är bara för mig att köpa nya. Kan snart starta upp en försäljning av sågar. Kanske inte så stor marknad för slöa sågar, så jag får väl istället starta en utställning istället av olika sågar. Kanske inte heller så bra marknadsidé. Tror inte så många kommer för att titta på dem. Dessutom hade mitt ena förråd svämmat över imorse. Vet inte helt vad det kan vara för fel, troligen min gödningstank till mina växter. Det är det enda som har vatten i förrådet. Fick stänga av den och torka golv. Det blev 5 fulla hinkar med vatten. Har inte vågat sätta på vattnet igen. Ja, nu är det kanske nog med klagosång. Vädret är fint och jag är väldigt glad för att ha en bassäng. Sover längre nu när jag skall vila mitt ben och inte gå på stranden, så egentligen har jag ju det bara underbart, eller???

2 kommentarer

 1. Så fint att du äntligen kan cykla igen, det som du älskar. Tur att vi har lite olika sätt att ta oss fram på nu när vi är så gamla att vi måste räkna med att ha ont lite här och där. Gratulera Maria från mig. Ja själv tyckte jag att det var inte så illa att jag fyllde 70, men att min dotter blev 50 samma år var värre. Konstigt att våra barn börjar bli gamla också. Hoppas du och Lasse har det bra. Det är inte så illa idag som igår. Idag har jag börjat att högtrycksspola utomhus i värmen. Ganska fin sysselsättning att se när smutsen (den röda sanden från Sahara) flyter iväg ut i rabatterna. Jag tar det fortfarande lite lugnt med gåendet, men lite måste man göra ändå annars blir jag deprimerad.

  Gilla

 2. hej!
  Hade just tänkt höra efter så du inte hade smält bort i värmen. Inte så kul med hälen. Tur att det ordnade sig med keybordet i alla fall.
  Efteråt blir det en ”rolig” historia att berätta. Än så länge är det svalt och skönt här men det röda på väderkartan kryper sakteliga upp hit så snart har vi samma värme
  men ingen swimmingpool. Jag har börjat cykla. Det går åt lite teknik att komma på och av men än så länge har jag inte hamnat i diket. Tänkte på dina ben.
  Jag får också väldigt ont i benen när jag går nu. Kan det vara åldern? Enligt min ena väninna som är läkare så tycker hon att ”sånt får man räkna med vid vår ålder”
  Imorgon skall vi till Fagersta och fira Maria som fyller 52. Kan du fatta? Jag har svårt för det. Nu hoppas jag att din häl läker fort. Det är nog bra med värme, vad vet jag.
  Ha det så bra. Hoppas dina andra träd har burit frukt.
  Kram
  Kerstin

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s