Tandsten och halloumi!!

Vaknade till en mulen dag idag. Kändes helt underbart. Temperaturen 26 grader och molnigt. Skönt. Hade väl inte i Sverige och Norge trott att jag någon gång skulle tycka att det var skönt med en dag utan sol. Solen har ju nu lyst från en molnfri himmel i några veckor känns det i alla fall som. Temperaturen i solen vet jag inte hur hög den har varit min termometer går bara till 60 grader och den har varit i toppen hela tiden i solen. Det går inte att gå barfota på mina klinkers längre, då bränner man fotsulorna. Hundar kan man inte gå ut och gå med på dagtid, i så fall måste man skaffa skor till deras tassar annars bränner dem upp tassarna. Mina hundar hade dock nog föredragit det idag än det de nu är utsatta för. Var igår hos veterinären för att kolla deras tänder. Båda hade en inflammation i tandköttet på ingång. Bara att lämna dem idag för nedsövning och tandstensborttagning. De brukar faktiskt till trots för allt de har varit med om hos veterinären gilla att åka dit. Dels är min veterinär, eller jag skall kanske säga deras veterinär en underbar människa. Humoristisk, trevlig och ett språkgeni. Alla trivs hos honom. En del blir visst förälskade i honom också. Till exempel mina grannar och en och annan svenska. Kan inte anklaga dem för det eftersom att det inte är nog med att han är trevlig, han ser bra ut också. Men alltså igår tyckte mina hundar att det bara var kul att komma dit. De får ju träffa en massa andra hundar också. Igår fanns det en golfen retriever (som hade vaknat på fel sida) en boxer (som trodde att alla var där för att leka med honom) en tjock liten yorkshireterrier (vägde tydligen 5 kilo), en spanielliknande hund (också tjock), två andra malteser (som inte var lika kortklippta som mina, stackare i den här värmen). Det var lite kaos i väntrummet som nog inte är mer än cirka 12 kvadratmeter. Den stackaren som hade en morrande och sur golden retriever fick verkligen jobba. Någon av hundarna var rädda för andra hundar och satt och skakade med svansen mellan benen. Fluffy som älskar speciellt hundar som är rädda för henne, gjorde en stor sak av att försöka övertyga den rädda hunden om att den bara helt enkelt måste leka med henne. Mitt i detta närmade sig en kattförälder. Jag såg hur hon frös till is när hon närmade sig dörren, hon backade. Veterinärassistenten såg hennes dilemma och gick ut med en kattbur till henne. De lotsade in katten i bur med en hel del nyfikna hundar som närmast gick amok. Det måste vara spännande att jobba där. Händer mycket eller hur man nu skall uttrycka det.

Nu på morgonen idag var dock mina hundar inte alls lika tuffa. De ville upp i mitt knä hela tiden och hade inte tid att intressera sig för andra hundar. Det verkar som om de hade tolkat mitt humör. Inte kul att lämna dem, men det fick jag ju göra. De sövs ju ner när de rensar deras tänder. Pippi såg helt förtvivlad ut när jag överlämnade henne och Fluffy till assistenten. Jag hörde henne yla hela vägen till bilen. Hon var definitivt inte lycklig. Fluffy är inte lika högljudd som Pippi men såg verkligen inte glad ut hon heller. Efter sista sövningen så trodde ju Pippi att hon var död i 3 dagar efteråt. Denna gången skall de ju inte skära i henne, så kanske hon förstår att hon är bland de levandes skara redan imorgon. Vi får se. Nu väntar jag ju på att de skall ringa mig så att jag kan hämta dem igen. Just nu känns det väldigt tyst och ensamt här. Inte för att de skränar och gormar så mycket när de är här, men det blir likväl väldigt tomt när de inte är omkring mig. Känns lite som när mina barn var i tonåren och alla försvann på olika håll samtidigt. Gick visserligen omkring då och stängde TV och alla musikmaskiner för att njuta av tystnaden samtidigt som det kändes tomt. Alltså lite njutbart och lite onjutbart. Kan gå fram och tillbaka utan att snubbla över hundar som tycker att de måste följa mig vart jag än går. Lite konstigt och lite bra.

Den sista veckan har man skrivit mycket i tidningen om att nu är det slut med utomhusrökningen i Sverige. Man har dessutom jämställt cigarettrökningen med E-cigaretter av en eller annan konstig anledning. Förstår inte helt deras argument för det. Det kan ju vara vattenångan som man pustar ut, men det kan ju inte vara på grund av passiv rökning eller andra argument. Då får man väl förbjuda äggkokning också. Men man förbjuder också vattenpipa och liknande. Det är alltså inte nikotinet och det är inte tobaken man förbjuder utan om man pustar ut något som liknar rök, utan att vara rök. Snus är tillåtet. Alltid något, men där har man ju ingen ånga eller rök. Ja, mycket konstiga lagar finns det ju, men denna tror jag tar priset. Någon föreslog att man istället skulle sluta sälja cigaretter om man nu menade att det inte är tillåtet att röka dem. Ja, lite mer logiskt i alla fall. Det handlar alltså mer om synintryck än farlighet. Vi skall helst förbjuda allt som kan vara farligt. Det finns ju också folk som menar att vi skall förbjuda de här nya populära elektriska sparkcyklarna. Borde väl också gälla bilar, elektriska eller inte. De är ju vidimerat farliga. För att inte prata om bergsklättring och andra extremsporter. Förbjud dem. Vi skall ju helst inte utsätta någon för döden. Det där med att jorden har lite för många människor kan vi väl bara bortse från och istället inrikta oss på att alla skall leva till de är minst 200 år och i alla fall inte dö av någon olycka eller sjukdom. Helst inte dö alls. Döden har blivit något onaturligt i dagens samhälle, något vi absolut inte vill acceptera att den finns. Nu kan vi faktiskt dö av halloumi också. Kött har vi ju kunnat dö av sedan länge, men nu är också halloumi svartlistad. Om vi håller oss ifrån allt som kan vara farligt i aktiviteter och matväg så måste vi ju kunna leva i evigheter. Befria oss från all sorg så att vi slipper att förhålla oss till något som är en del av livet. Eller jag skall kanske skriva var en del av det naturliga livet. Personligen tror jag att jag kommer att dö av uttråkning. Sedan är det ju något konstigt med att man tror att de som utsätter sig för de här farliga aktiviteterna, rökning och bergsklättring kommer att sluta med dem om de bara blir upplysta nog om hur farligt det är. Som om de inte visste detta. Som om någon tror att de är så dumma att de inte har förstått det för länge sedan. Kanske det är så att deras IQ är lägre än vad som är normalt? Är det någon som verkligen tror det? Ja i så fall lär folk utsätta sig mer och mer för farliga saker eftersom man har konstaterat att IQ-nivåen sjunker bland de yngre numera. Själv trodde jag att det berodde på för flitigt användande av datorspel och instagram osv. Men det kanske är på grund av halloumi!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s