Fredag och sovmorgon!

Fredag igen! Ja det var inte mer än en vecka sedan sist. Men det känns faktiskt som om det var igår. Har väl inte gjort så mycket den sista veckan, men hundarna har i alla fall fina tänder. Det var inte så illa den här gången för Pippi. Hon var faktiskt väldigt glad och lycklig när jag hämtade dem från veterinären. 75€/hund. Det kan väl vara rimligt tror jag. Det är väl narkosen som kostar mest. Nu har de stackarna blivit nersövda några gånger det här året. Förra gången hade jag det ju väldigt lugnt och skönt i några dagar. Inget hundjakt överhuvudtaget, men denne gången var de faktiskt pigga och friska med en gång. De var väl inte nersövda så länge men var borta i 5 timmar. Till slut ringde jag själv till veterinären och frågade om det inte var dags att hämta dem. Var ju lite tomt utan dem. Nu borde jag kanske också beställa tid för mig själv hos tandläkaren. Skulle kanske fråga veterinären om han inte kunde ta mina tänder på samma gång. Billigare och säkert lika bra. Det är faktiskt ett helt år sedan som jag skulle vara hos tandläkaren här nere. Får nog beställa tid. Lite enklare i Norge där skickade de ett sms till mig när det var dags. Så gör man tydligen inte härnere, men får träna hjärnan själv. Kanske inte så dumt, men lite konstigt eftersom här finns många pensionärer med mer eller mindre gott minne. Nej, det är inte så att jag tror att alla är dementa här, men det är klart vi som har passerat åldringsgränsen är kanske lite oftare dementa än de som ligger under den gränsen. Sen vill jag väl inte bestämma en sådan där klar gräns för när man är åldring, men börjar man närma sig 75 kan man nog inte längre hävda att man befinner sig i livets mittpunkt precis. Får nog kalla mig åldring.

Tog sovmorgon idag igen, det börjar bli en vana, njuter dock av det, men får på samma gång lite dåligt samvete, både för hundarna och för min brist på motion. När jag vaknar så sent som jag gjorde idag är det inte ens en möjlighet för hundarna att komma ut på tur. De skulle bränna upp sina tassar på gatan. Det verkar som om de själv också inser det. Själv sätter jag mig med kaffet och tidningen som jag läser i ”paddan” och börjar svettas med en gång. Det är liksom ett normaltillstånd här just nu. Hundarna bara går upp från sängen (från min säng alltså) och lägger sig helt utslagna med en gång. Somnar på svalt golv med en gång. Verkar som om de inte har sovit på hela natten, även om jag nästan kan garantera att de har gjort det. Själv har jag sovit mellan halv två och fram till tre. Efter det en kort vakenhet, men somnade igen halv fyra för att vakna klockan halv sex. Sömnkvaliteten var 59% och jag snarkade i en timme och sex minuter och vaknade med en puls på 59 slag/minut. Man har väl appar för det mesta och kan mäta det mesta idag. Fantastiskt!! Inte för att jag vet vilken nytta jag har av det. Stängde ju av appen och somnade igen klockan halv sex. Den tiden sov jag utan att få veta hur jag sov. Då räknas det väl inte?? Mina steg vet jag inte om jag vill registrera mer, eftersom jag har vilat min akillessena lite väl mycket för mitt eget bästa. Men faktiskt den har blivit bättre. Nu skriker jag inte för varje steg jag tar längre. Kanske den behövde lite vila. Har ju simmat i alla fall, alltid något.

Blir kanske lite mer aktiv i nästa vecka. Jag får ju besök på söndag. En av mina vänner från Sverige landar med flyg i Alicante på söndag eftermiddag. Skall hämta henne och en person som hon har med sig plus att vi hämtar upp ännu en i Santa Pola på väg hem från flygplatsen. De har lovat att sova över och väntar med att få skjuts till väninnans hus i Torrevieja till måndagen. Skall bli kul. Det blir väl bad, snack, mat och vin fram till småtimmarna på söndag natt. Nätterna är ju underbara här vid den här tiden på året. Sitta ute och dricka vin och kanske ta ett midnattsdopp i poolen.

Mina belgiska grannar har ju köpt en extra tomt framför deras hus för att slippa att få ett stort hus direkt framför sig. Han har ju gröna fingrar och planterar på varje ledig centimeter och har alltså börjat plantera en massa konstiga och okonstiga växter på den tomten också. Men den tomten saknar automatisk bevattning, så jag har fått i uppdrag att vattna den, ja, jag erbjöd mig själv. Den skall bara vattnas var tredje dag så det är inget stort jobb. Men kul att se att de där nästan döda växterna som han har planterat där faktiskt växer och blommar till trots för att de bara får en skvätt vatten var tredje dag. Han har också börjat att anlägga en boulebana där så att vi skall kunna träna oss i boule. Det behövs, i alla fall i mitt fall. Han och jag har ingått i samma team en del gånger när vi har spelat boule, vi har förlorat varje gång medan hans hustru i andra team har vunnit nästan varje gång, så det är klart han och jag som behöver träna. Själv dyker de upp i slutet av juli och övertar själv vattningen då. Jag har haft mina hundar med mig när jag har vattnat och eftersom det bara är en liten del av det området som hans tomt är belägen på och att det är inhägnat hela vägen så har de fått springa lösa där. Det gör dem inte, springer alltså, inte där. Det har ju varit si så där minst 60 grader i solen när jag har vattnat vid sju, åtta på kvällen, så de har bara lagt sig där också. De ligger väldigt mycket just nu. Jag tror de drömmer om snö. Både människor och djur går ner i aktivitetsgrad här under sommaren. Man sitter, ligger och badar. Mer orkar man inte.

Har fotograferat en del av grannens nya växter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s