Värme och inaktivitet!

Ibland finns inte inspiration nog för att skriva ens. Jag som normalt alltid har inspiration för att skriva har inte haft det under veckan som gått. Skyller på värmen. Det är alltså varmt här, hela tiden. Kvällar, nätter och tidiga morgnar är underbara. 26, 27 grader utan gassande sol är fint, speciellt om det är lite fläktande vind i tillägg. 35 till 40 grader i gassande sol är däremot aktivitetsförlamande. Man lever men gör inget menar jag. Man badar, går in i huset med AC eller sitter i skuggan utan att orka ta itu med något. Men redan vid åttatiden på kvällen börjar man få arbetslust. Det är nu man skulle vända på dygnet. Sova på dagen och vara aktiv på natten. Men den där Luther som sitter i axeln tillåter ju inte det. Jag somnar sent varje natt nu mellan 01:00 och 02:00, men vaknar naturligtvis vid 07:00 tiden i alla fall. Om inte jag vaknar så ser hundarna till att väcka mig.

Annars har tiden ändå varit fylld med händelser. Hämtade en god väninna på flygplatsen förra söndagen. Hon anlände tillsammans med sin väninna och vi hämtade upp ytterligare en väninna i Santa Pola. Mellanlandade hemma hos mig där vi tillbringade deras första dag i Spanien med mycket prat, bad och vin i lämpliga eller olämpliga doser. Fick också påhälsning av ett annat svenskt par några timmar när vi bland annat delade på hämtpizza. Ja vi hämtade inte den, den blev levererad, tillsammans med 3 flaskor vin. Ja, nu är det ju inte så att man beställer vin tillsammans med pizza, men man kommer inte ifrån vinet i alla fall. Vinet ingår när man beställer pizza. Hade varit lite kul att föreställa sig att man ringer och beställer pizza i Sverige eller Norge och pizzabagaren frågar om man vill ha vitt eller rött. Tror att man inte hade förstått något. Hade i alla fall inte kunnat föreställa sig att det handlade om vitt eller rött vin. Men det gör det alltså här. Troligen inte bästa kvalitet på vin men det fungerar i alla fall till pizza. Jag är ju en sådan där som faktiskt inte tycker att vatten smakar så gott som alla säger. Och då handlar det inte om vilket vatten jag dricker. Ni vet de där som säger att vattnet härifrån är det godaste vattnet de har druckit. Jag känner ingen skillnad, vatten som vatten, men speciellt gott är det inte. Det kan dock slinka ner med lite bubblor. Ja, det är ju inte så att jag dricker vin till frukosten, det går faktiskt lika bra med juice och andra drycker som smakar något. Men vatten smakar inte något. Har ju också förstått att jag inte är så förtjust i kaffe som jag trodde att jag var. Har ju sedan tidig ungdom rört mig i kretsar där man drack kaffe för att kunna koppla av från jobbet. På operationsavdelningar så gick man ju ut och drack kaffe mellan operationerna för att slappna av lite tills det var dags för nästa operation. På den tiden hörde det dessutom till med en cigarett för att riktigt slappna av. Det har ju dock blivit mer och mer problem efterhand som tiden har gått med den där stackars cigaretten. Men numera kan jag faktiskt leva utan kaffe också.

En av väninnorna har länge önskat sig en hund men varit rädd att hon inte hade någon som kunde ta hand om den om hon skulle råka hamna på sjukhus eller något. Hon bor permanent härnere. Jag garanterade att vi löser det problemet. En liten hund till kan jag säkert ta ansvar för om det nu skulle vara så att hon hamnade på sjukhus. Får se vad jag gör om jag hamnar på sjukhus. Har faktiskt inte tänkt så långt. Planerar definitivt inte för att hamna på sjukhus. Praktiska saker brukar faktiskt lösa sig på ett eller annat sätt. Hur som helst så åkte vi och tittade på olika ”rescuehundar.” Det är alltså hundar som på ett eller annat vis inte har någon ägare och som i många fall har gått igenom många obehagliga händelser. Det blev i alla fall hund. En liten charmbubbla av okänd härstamning. När vi åkte runt och tittade på hundar så hade hon bestämt sig för att inte ta en alltför gammal hund. Men den där kärleken är svår att bestämma över. Hon föll för en 10 år gammal hund. Den var dock pigg och väldigt vänlig till alla. Satt gärna i knä och verkade faktiskt att älska livet. Jag önskar att Pippi hade kunnat lära sig lite av den. Helt lugn och fin i bilen, det kan man ju inte anklaga Pippi för. Överhuvudtaget var det en fantastisk liten hund. Ägarinnan blev omedelbart förälskad och är det fortfarande.

Igår levererade jag två av väninnorna till flygplatsen igen. De åkte hem till ett kallt Sverige och menade att de gärna hade varit kvar lite till. Förstår det eftersom att jag till trots för att jag klagar lite på värmen inte kan tänka mig att byta ut värmen mot regn och kyla.

Försökte faktiskt också beställa tid hos en fysioterapeut igår på grund av min hälsena som tydligen vägrar att bli bättre. Går numera inte på stranden varje morgon på grund av denna men försöker likväl gå åtminstone några gånger i veckan. Även hundarna behöver ju detta, men ont gör det. Tänkte att en fysioterapeut kanske var en lösning, men tyvärr denna hade semester precis som alla andra vid den här tiden på året. Fick ett telefonnummer att ringa men jag som inte älskar telefoner har ju problem med det, speciellt när jag tänker på att det troligen är någon som pratar spanska i den andra telefonen. Får väl ändå försöka att göra det. Egentligen vet jag ju vad jag måste göra för hälsenor efter att ha haft en hälsena som har smällt av, men har ju likväl en förhoppning om att det finns något undermedel. Man skall ju leva på hoppet eller hur.

Här har vi rescuehunden i knäet på sin nya ägare:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s