Kackerlacksjakt!!

Håller just nu på att dränka en kackerlacka i min pool. Har googlat om man egentligen kan dränka en kackerlacka, den sägs ju överleva en kärnkraftsattack. Man kan dränka en kackerlacka står det i alla fall på internett. Det gäller att hålla den under vatten i minst 40 minuter. Snart har ”min” kackerlacka varit under vatten i 40 minuter. Låter den nog vara kvar där lite längre. Upptäckte den på grund av att min pool nu täcks av frö från palmerna ideligen. Fröna ligger som ett inte alltför vackert täcke på vattnet. Mina poolskötare säger också att pumpen kan förstöras av fröna. Jag försöker alltså att få upp så många som möjligt med min håv. Då upptäckte jag en kackerlacka som försökte ta sig upp från poolen. Använde håven, fångade den och tryckte ner håven till botten i poolen. ”Min” kackerlacka gick tydligen vilse i håven och klarade inte att komma upp till ytan igen. Nu väntar jag på att döden skall inträffa. Låter lite hemskt, känner mig nästan som en lustmördare. Men jag vill inte ha kackerlackor här. Visserligen sägs det att har man en så har man många. Kanske jag har fått en hel farm här. När man googlar på internett så får man tag i många hemska sanningar. Bland annat en person som hade ett kackerlackbo bakom kylskåpet. Flera hundra. Jag har faktiskt aldrig städat bakom mitt kylskåp. Tror inte jag skall göra det idag heller. Läste också i dagens tidning om att insekterna överlever utan oss, men vi överlever inte utan insekter. Kan så vara. Klart att de hör till den ekologiska balansen i världen och ja, jag vet att vi skall försöka få upp beståndet av bi och andra insekter som håller på att dö ut. Jag känner likväl mina mordinstinkter blomstra när jag ser mygg, flugor, fästingar och faktiskt också bi. Vill inte bli stucken av dem. Till och med mina små söta myror försöker jag utrota. Vet inte förstås om jag tycker att dem är så söta. Har ni haft myror i örat. Det har jag, det gör ont. När jag läste nyss om kackerlackor på internett så läste jag också om en dam som hade haft en kackerlacka i näsan. Det låter värre. Tror att jag föredrar myror i örat. Vill inte ha kackerlackor även om de är renhållningsdjur. Kanske jag i så fall borde ompröva mitt beslut att bosätta mig just i Spanien. Antarktis vore ett lämpligare val. Får väl acceptera att här finns kackerlackor, vill faktiskt inte bosätta mig på Antarktis.

Det är lika fantastiskt varje dag att läsa tidningen. Att man orkar skriva om allt. Jag vet att världen har blivit bättre men när man läser tidningen så frossas det i bland annat självklarheter. Till exempel så har Trump ringt vår statsminister för att han vill betala borgen för en amerikansk rappare. Otroligt att en president i USA har tid och ork över för att engagera sig i sådant. Det står vidare om en dement dam som hade 54 olika personer som kom och hjälpte henne från hemtjänsten. Det sades faktiskt inget om att hon hade hjälp av dem. Jag trodde att de hade ett jobb att göra för henne och kom för att hjälpa henne. Att det var 54 olika handlade väl om att jobbet kanske inte var så kul att utföra och att det därför var svårt att få tag i personal. Eller? Har jag fel, är det något jag inte har förstått? Klart att om man höjde lönen ordentligt för dem så hade det nog varit lättare att få fast personal till jobbet. Det är väl bara att höja skatten för alla i landet så går det att ordna. Det är väl där lösningen ligger eller hur. Men nej jag förstår inte att vi kan skriva om och klaga över alla självklarheter och inte skriva det positiva i allt detta. Vi har alltså möjlighet att få hemtjänst när vi är för sjuka att klara oss själva i hemmet. Fantastiskt eller hur?

Det stod också i tidningen om ett barn som hade dött i cancer. Lika otroligt att det blir en nyhet i en tidning. Kan ju bara tänka mig hur tidningarna hade sett ut i början av 1900-talet om man skulle skriva om alla de barn som dog innan de blev 5 år. Tror att tidningarna hade varit väldigt tjocka i så fall. Idag blir det onaturligt att vi faktiskt dör i olika åldrar. Ja, jag tycker ju själv att det vore något av det värsta man kan tänka sig att ett barn dör före sina föräldrar, men onaturligt är det faktiskt inte. Jag känner verkligen för de föräldrar som har förlorat sina barn i sjukdomar eller olyckor och kan själv inte tänka mig något värre, men förstår inte att det har ett nyhetsvärde. Jag läser också om att man i Sverige nu adopterar fler och fler hundar från utlandet. Ja, det är väl i och för sig bra. Här i Spanien så vimlar det ju av rescuehem för hundar som man hittat på gatan. Och det är underbart att många av de hundarna får fina nya hem där det får mat och kärlek. Om det sedan är till Sverige, England eller var som helst i världen är väl inte så konstigt. Det är nog inte så många spanjorer som adopterar dem. Och klart tycker inte jag heller att man skall ta livet av friska hundar. Samtidigt så är jag inte helt säker på att vi skall låta hundar leva till varje pris. Ser ju ofta gamla, haltande, överviktiga hundar som knappt kan gå och som vi människor tvingar att leva eftersom vi inte kan tänka oss att stå ut med sorgen när vi hjälper dem att dö. Det kallar jag egoism. Vi proppar i dem allehanda mediciner för att de skall å fortsätta att leva, bygger vagnar åt dem om de har förlorat några ben. Var just ute och gick med mina två hundar här i grannskapet och mötte då en hund på tre ben. Det fjärde var amputerat. Måste säga att jag inte tyckte att den hunden såg ut att vara så lycklig. Den gick ja, det gjorde den, men den kunde inte springa, inte leka, bara gå haltande och långsamt. Kanske det är ett liv, men i mitt tycke är det inte ett hundliv. Vi gör mycket för att slippa känna på känslor som faktiskt ingår i ett liv. Vi skall alltså inte ha sorg eller vara ledsna av en eller annan orsak. Vi skall bara ha de positiva känslorna. Hur fan skall vi kunna känna igen de positiva känslorna om vi inte har några negativa känslor. Det låter i mitt huvud som ett ganska apatiskt liv. Jag tror ju att vi måst ha alla känslorna för att kunna leva fullt ut.

Undrar om min kackerlacka är död nu. Får nog stanna under vattnet lite till och så håller jag tummarna för att jag inte har någon invasion av kackerlackor. Har nog varit lite slö med min Rödcederolja på sista tiden. Sprayade just nu upp nästan en hel flaska runt min mur för att hindra att fler kommer in på min tomt. Kanske de redan är inne och i så fall så får inte mina grannar in några på sina tomter utan jag har sprayat in dem på min tomt. Kanske inte så intelligent. Jag föredrar att de är hos mina grannar. Egoistisk som jag är.

Jag läste också i tidningen att Ikea lägger ner en del produktion i USA efter Trumps framfart. Ja, han har mycket på sitt samvete. Nu har han alltså även serien Bestå från Ikea på sitt samvete. Att jag blev intresserad är ju för att det är just den serien som jag har byggt min TV-bänk utifrån och som jag hade tänkt att fortsätta med att bygga på en annan vägg här. Är lite trött på den möbeln som jag redan har där. Prata om konsumtion i miljöperspektivet. Ja, men likväl så skyndade den artikeln på mitt beslut. Om Bestå nu upphör att produceras så kommer väl de artiklarna att försvinna. Alltså sagt och gjort, jag måste beställa dem redan nu. Då fick det bli via nätet. Har ni beställt via nätet på Ikea någon gång. Ja, jag älskar Ikea, men jag vet ju också att minsta lilla tillbehör till ett skåp från Ikea måste beställas separat och man glömmer alltid något av det. Jag brukar ju normalt åka till en Ikeabutik och få hjälp av en personal där. Då fungerar det alltid, men nu skulle jag alltså själv sitta och fundera ut vad jag behövde. Det tog lite tid, undrar ju vad jag har glömt. Jag beställde i lördags, alltså helg men fick besked om att de kommer att leverera alla delarna idag. Idag är det måndag, måste säga att det var snabbt marscherat. Hade nog tänkt mig i slutet av den här veckan. Nu gäller det bara att hitta en förvaringsplats till de här flatpackade varorna. Jag kan ju inte hålla på med att bygga möbler när jag nu får besök av två väninnor imorgon. Jag måste ju också fundera ut något sätt att få ut den andra möbeln på. Den är nog ganska tung, kan kanske använda grytlappar. Den är nog ganska fin också så jag kan väl inte kasta den direkt utan måste hitta något ställe att ställa den på i förrådet eller något. Ja, tänk vilka otroliga problem jag arrangerar för mig. Har man inga problem så gör man sig ju några eller hur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s