Trump i sandlådan!

Jag har faktiskt skrivit ett långt inlägg för två dagar sedan, men det kom inte i tryck. Har ni gjort liknande ibland. Skrivit och tyckt att det skrivna blev hyfsat bra i alla fall och därefter har det poppat upp ett fönster med något skrivit på som man inte tar sig tid att läsa utan bara trycker på en tangent! Upps!! Inlägget borta! Alltså måste det ha stått något om att radera, men det hann jag inte se. Tryckte bara vidare på tangenterna och raderade allt på en sekund. Då är det liksom inte läge att fortsätta att skriva. Jag lägger ner allt skrivande och så börjar jag spela ett enkelt och idiotiskt spel på paddan istället. Inga tankar i huvudet längre, tvingar bort de där tankarna om:”Hur dum får man vara?” Och försöker koncentrera mig på att inte tänka alls. Det går ju si så där. Lite svårt att inte tänka, har ni någon gång försökt, men fungerar kanske lite bättre att tänka på vilket kort jag skall lägga, sådana där ofarliga teman alltså. Ingen mening att ångra spilld mjölk, eller??

Jag har i alla fall just nu besök av två väninnor som gör att jag inte behöver tänka så länge på allt det jag kan hitta på och göra fel på, utan istället njuta av gott sällskap. De har också engagerat sig i kampen mot kackerlackor. En av dem tycker att de där djuren är lika äckliga som jag tycker att dem är. Den andra säger med lugn röst och ett undrande uttryck: ”men är de farliga?” Nej, de är kanske inte så farliga måste jag ju erkänna. Kanske de till och med är bra ibland. Det håller ju rent, sticker inte och biter inte. De äter till och med bajs. Låter ju som underbara keldjur. Men jag har likväl svårt att se dem som trevliga och omtyckta vänner. VILL ATT DE SKALL FÖRSVINNA!! Men jag har blivit specialist på att dränka de kackerlackorna som hamnar i poolen. Måste visserligen ta en åt gången, men det har inte varit något problem. Kackerlackorna verkar till att mena att poolen inte är stor nog att rymma mer än en kackerlacka per dygn. Tur för mig, men den enda kackerlackan gör att jag ju inte ens vill doppa tårna i poolen under tiden som jag försöker dränka den. Jag tycker att allt vattnet blir lite äckligt av ett blivande lik. Men känner mig som en fullfjädrad mördare. Nu håller de sig inte bara i poolen. Springer på muren efter mörkrets inbrott och jag jagar dem med Rödcederolja, kackerlacksspray och nu också med något gel för kackerlackor som man lägger i en remsa på muren eller var som helst. Inte helt säker på hur den fungerar, men håller tummarna för att den fungerar. Min poolkille säger att det i år är invasion av kackerlackor. Jag har ju nu bott här i 7 år och håller därför tummarna för att kackerlackorna är som lämlarna. Alltså att de blir för många vart sjunde år och därför begår gruppsjälvmord. Kan alltid hoppas!

Annars är det varmt här hela nätterna och hela dagarna. Är tydligen varmt i övriga Europa också till och med i Norge och Sverige. Men skillnaden är tydligen att i Sverige, Norge och några andra ställen så dör folk av värmen. Det gör man tydligen inte i Spanien, Egypten och andra varma ställe. Måste vara skillnad på folket, men konstigt nog inte ens turisterna dör av värmen i de länderna. Man borde ju ha hört talas om vätska och skugga även i Sverige, eller?? Man måste inte sitta direkt i solen och låta bli att dricka i tillägg när värmen går över 30 grader. Trodde det var självklarheter. Stod i tidningen att det var 600 personer som dog på grund av värmen förra sommaren i Sverige. Ja, man kan ju frysa ihjäl också när det är kallt om man lägger sig i en snödriva och sover på vintern. Men varför skulle man göra det. Det står visserligen att det är riskgrupperna som dör, hjärtsjuka och andra. Ja, man kan ju undra om de inte hade dött inom ganska kort tid i vilket fall som helst. Men ett råd är att dricka och att inte sitta direkt i solen och njuta av kvällarna, nätterna och morgnarna.

Jag vet inte om det är kackerlackorna eller värmen som gjorde att mina besök föreslog en kväll inomhus för att se film och äta godis med luftkonditioneringen igång. Var inte alls dumt förutom det där med godis, jag kan ju inte motstå det. Har nu försökt i nästan 14 dagar att begränsa sockerintaget, men igår var det kört. Det är väldigt gott med godis, dessutom hade jag köpt malteserkulor, som jag vet att jag inte kan ha i huset utan att äta upp dem. Blev så igår också. Vi hann med två filmer, en som ingen av oss förstod och en som jag grät hejdlöst på. Vi hade också ätit lunch på en tapaskrog i La Marina playa. Ni vet när man går ut och handlar när man är hungrig, kommer ju då hem med dubbelt så mycket som man hade planerat, så också om man har tapasrätter som man bara pekar på, det också, det också. Det var det som hände. Vi fick in väldigt många rätter. Bordet räckte inte till och inte magarna heller. Servitören log lite menande när vi gick därifrån med mer än hälften av maten kvar på tallrikarna. Mätta blev vi, men som vanligt räckte det ju bara några timmar så det blev pizza, film och godis senare på kvällen.

Nu har alltså Trump på riktigt varnat Sverige för att Sverige inte vill göra som han säger. Han som till och med vill betala borgen ur egen ficka för rapparen som sitter häktad. Han som säger att han gör så mycket för Sverige att han klart hade förväntat sig att vi måste släppa alla medborgare från USA utan att straffa dem oberoende antagligen för vad de har gjort eller inte gjort. Sverige måste förstå att de måste lyda Trump. Otroligt vad världen väljer för ledare just nu. Nu har vi till och med fått Boris som ledare i England. Lite spännande att se alla dessa ledare som befinner sig i trotsåldern och som menar att hela världen måste förstå att det är de som bestämmer. Kan vi inte släppa dem tillsammans allihop i en sandlåda där de får lite leksaker att slåss om istället för verklige världen. Då kan de i lugn och ro slå leksaksbilarna i huvudet på varandra eftersom de vill ha den andres leksaksbil. Det vore i alla fall lite tryggare för omvärlden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s