Ikeabygge!

Nu har det alltså hänt. Nu har jag varit pensionär så länge att jag inte vet vilken veckodag det är. Hela dagen igår var jag övertygad om att det var torsdag. Och om det var torsdag igår så måste det vara fredag idag som är lördag. Hade nog levt lugnt med denna vetskap om nu inte mina poolskötare hade infunnit sig nu före 09:00 på morgonen. De brukar komma runt middagstid. De sade att de var tidiga och jag kontrade med att ja, en hel dag tidigare. De såg något förvånade på mig och menade att det var lördag. Jag menade att det var fredag. Jag kan vara nog så envis när jag sätter den sidan till. Men alltså de hade rätt, jag hade fel. Det är ofta så för mig. Får kanske börja tänka mig om när jag envist hävdar att jag har rätt och de andra fel. Det är alltså lördag idag och marknadsdag. Inte säker på att jag skall gå på marknad.

Det har varit jämnt med besök en period nu och varmt. Väldigt varmt till och med. I tisdags lämnade jag mitt senaste besök på flygplatsen. Tomt hus igen. Nu kanske jag kan komma i säng i vettigare tid. Mitt sista besök och jag har suttit uppe halva natten och ibland hela och snackat. Inte någon av oss är så mycket för att snacka på dagtid i värmen, men natten det är något helt annat. De sista kvällarna har vi dock krupit inomhus och sett på en serie på TV. Det är väl inte det man skall göra när nätterna är så fina som de är härnere. Sådär lagom 25-26 grader med sammetsmörker. Den sista veckan har dok temperaturen krupit uppöver även nattetid. Men när det är 39-40 grader på dagen så blir det inte så kallt på natten heller. Nu är det ju riktigt kackerlacksväder. Det verkar som de små liven älskar värme. Men jag har blivit en baddare på att dränka dem. Visst måste man hålla dem under vatten i upp till en timme innan de väljer att ge upp och dö. Men jag har utarbetat en teknik för att klara av det. Kan ju inte sitta och hålla dem under vatten med händerna i en timme, men bara man får dem att gå vilse i en håv så fungerar det. Det verkar dock som om ryktet har spridit sig och jag ser nu inte så många kackerlackor här som tidigare. Tror att de har snackat samman och bestämt sig för att hålla sig undan den här lustmördaren som bor här hos mig. Kanske med hjälp av lite Rödcederolja och något annat konstigt limliknande gel som gör att de bär hem giftet till sina små och stora kompisar. Prata om massdöd. Inte så snällt av mig men kanske mina grannar tackar mig för det.

Annars har jag jobbat med Ikea. Ja det gick ju gott och väl att få grejor hemsända från Ikea efter min internettbeställning. Men lätt är det inte att tänka ut vad man behöver när man skall bygga sin egen modul från Ikea. Med hjälp av min väninna så fick jag i alla fall ut det skåpet som jag skulle ersätta med ett Ikeabygge. Det är nu trångt i förrådet. Måste nog tänka ut något där för att få översikt igen. Men nu till bygget. Satte igång med att bära in flatpackade lådor, den ena efter den andra. Skruvade och svettades. Det var dock kallare inomhus än utomhus så det var ganska skönt att hålla på inomhus med att bygga möbler. Men det saknades alltså grejor. Hade inte dubbelkollat beställningen och var säker på att jag hade beställt och betalat för alla de saknade delarna. Det hade jag inte. Alltså dörrar hade jag beställt men inte hängsle till dörrarna. Inte heller lådfronter till lådorna. Allt innehåll i det ratade skåpet stod ju nu på alla tidigare tomma ytor i rummet. Det såg ut som om det hade kommit en bomb och invaderat delar av huset. Man kom inte fram någonstans, kartonger, skruvar, verktyg, glas, papper, servietter och en massa småprylar överallt. Men en sak var säker, jag kunde inte bli färdig med bygget, eftersom jag saknade viktiga detaljer. Åkte till Ikea i onsdags. I verkligheten i torsdags eftersom jag hade fel på en dag. Igår torsdag som var fredag blev jag äntligen klar med bygget. Nu fick jag i gengäld lite över. Alla lådfronterna gick inte in. Skulle kanske kollat ritningarna bättre när jag beställde. Nu har jag alltså två kompletta lådor som inte har något hem. Måste kanske köpa ett hem till dem, men lite osäker på var jag skall placera deras hem.

När man åker till Ikea så kommer man ju alltid tillbaka med mer än man planerat att köpa och när man kommer hem så kommer man på att man skulle ha köpt ännu mer än det man gjorde. Skulle kanske ta mig en tur till till Ikea, men resultatet blir väl att jag igen kommer hem och tänker på den och den prylen som jag kanske skulle kunna behöva också. Ikea har många smarta lösningar på allt möjligt. Allt det där som man aldrig har tänkt att man behöver, men som man får en tanke om på Ikea att man inte kan leva utan. Skall kanske inte åka en tur till till Ikea. Bäst att hålla mig här hemma och inte utmana min pryltokighet. Enligt miljöexperterna så skall vi ju dra ner på shopping inte tokshoppa som jag lätt gör när jag är på Ikea. Säkert inte bra för miljön. Men oj, så kul.

Jag har faktiskt väldigt kul när jag bygger Ikea-möbler. Så kul att jag glömmer att äta. Dagen bara går medan jag tänker och skruvar och skruvar isär, när jag har gjort fel. Löser problem och bara fortsätter på det viset utan en tanke på att jag kanske kan göra något annat än skruva och skruva isär. Det är den bästa bantningen för mig, att skruva Ikea-möbler. Skulle kanske lansera den som ett hett bantningstips. Men det kan ju lätt bli en ganska dyrbar bantningsmetod. Jag kanske skulle kunna söka jobb på Ikea som möbelskruvare. En ny karriär för mig.

Jag älskar ju resultatet också, men saknar lite belysning och två glasskivor innan det blir perfekt. Måste nog likväl åka en tur till Ikea igen. Jag borde faktiskt få provision från Ikea på grund av att jag gör så mycket reklam för dem. Jag har ju hört många som tycker att det är något av de det värsta de gör, just att skruva ihop Ikea-möbler, medan jag bara älskar det.

Så här blev resultatet med dörrar:

2 kommentarer

  1. Hej Kerstin! Skönt att allt är bra med dig! Nu kan du kalla dig diplomerad möbelsnickare! Här har vi det svalt och skönt. Väldigt ostadigt väder. Hälsa vovarna!
    Kram
    Kerstin

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s