Fyrverkeri i Spanien!

Har haft en ganska så orolig natt. Inte på grund av mina tankar utan mer på grund av mina hundars tankar. Gick och lade mig inte alltför sent, alltså inte så mycket efter tolvslaget. Somnade ganska fort, vilket är ovanligt. Men jag har upptäckt att om jag tar några tabletter av melatonin, som väl inte anses så farligt, utifrån min kunskap så somnar jag faktiskt ganska fort. Vaknade dock av två hundar som mer eller mindre löpte runt i sängen, borrade ner sina huvuden lite överallt, hoppade ner på golvet och därefter krafsade och smågnällde för att komma upp igen. Det var alltså fyrverkeri på gång. Fick vara vaken ett tag och vänta på att de två marodörerna skulle lugna ner sig. Somnade igen efter någon timme. Vaknade igen av två marodörer som inte ville lugna ner sig. Nu hade fyrverkeriet slutat, men nu blev det ett annat fyrverkeri, det åskade. Ja, det kan man ju inte göra så mycket åt. När jag gav upp och lämnade sängen så såg jag till min överraskning att det hade regnat. Det kändes nästan konstigt, har inte sett en regndroppe de sista månaderna. Klibbig värme, så där 26-27 grader, men lite vått var det. Inte så vått att man inte kunde sitta på stolsdynorna. Det var bara att vända dem så var de snustorra igen. Just nu är hundarna utmattade. Sover direkt på plattorna. Natten var tuff för dem och nu tror jag inte att de märker ens en jordbävning. Det är faktiskt bara för dem att vänja sig! Helt klart så kommer inte Spanien att lagstifta mot fyrverkeri och åskan kan väl ingen lagstifta mot. Fyrverkerier hör till alla slags festligheter här i Spanien, både privata och de allmänna festivalerna. Det hade blivit ramaskri om man skulle begränsa den rättigheten här. Troligen revolution!!

I Sverige kan vi dock göra lagar utan att det finns en logisk förklaring till det. Som nu med den nya nikotinlagen. Jag kallar den för nikotinlagen, inte tobakslagen, eftersom man har övergivit tobakslagen och nu börjar fokusera på nikotin. Än så länge har jag inte kunnat se några vetenskapliga fakta för att nikotinet är värre än koffeinet. Men om man förbjuder kaffe i Sverige så kanske man kanske få till en revolution där också.

Vår ”gamla” prinsessa Birgitta säger i dagens tidning att den nya röklagen i Sverige är en oförskämdhet. Samtidigt så slår tidningen upp en artikel om en 18-årig pojke som fick sina lungor till att kollapsa på grund av att han rökte e-cigaretter!! Hur det nu skulle gå till. Ingen fakta här inte mer än att man hittat endotoxin i några få e-cigaretter. Ingen förklaring i att barn som växer upp på bondgårdar med djur har mindre risk för att få allergier och astma. Man tror att det beror på att på bondgårdar med djur innehåller luften mer endotoxin än i andra miljöer. Så är det. Man skrev också att han hade rökt e-cigaretter som medfört att han fick nikotin i sig, som om nikotinet plötsligt kan orsaka lungkollaps. Alla artiklar jag läser som är negativa till e-cigaretter så finns det inte en enda som säger att det är farligt. De säger att det kanske kan vara farligt. Precis som att gå över gatan i rusningstrafik. Det kanske också kan vara farligt, men svårt att bevisa vetenskapligt, eftersom det handlar om hur man ser sig för. Nu är det väl inte fallet med e-cigaretter, man röker inte dem för att man är nikotinberoende utan mer för att man är psykologiskt beroende av att inhalera något och blåsa ut ånga. Nu är ju inte den ångan farlig, men har likväl bara buntats ihop med cigarettrök.

Jag älskar att lyssna på podden som heter: ”Hälsa för ohälsosamma”. Den tar för sig bland annat kring snuskbruk, som man heller inte har vetenskapliga fakta för att det är hälsofarligt, men där massa människor har försökt att bevisa att det är hälsofarligt utan att man har klarat av att göra det. Det blir också sådana där konstiga förklaringar, som att den kanske skulle kunna vara farligt. Ja livet är farligt. Det har en dödlig utgång.

Vi har en ökad psykisk ohälsa hos ungdomar idag. Det kan finnas många förklaringar till det mer eller mindre bevisade. Men helt säkert är att det bara kan bli hypoteser. Jag har mina hypoteser. En av dem är att man inte kan säga till sina barn att de kan bli precis vad de vill bli och att de bara skall göra det som de har lust till att göra. Det är skitsnack. Man kan inte bli precis det man vill bli eftersom man faktiskt måste försörja sig. Det kan kanske många gånger vara nog att man har ett jobb att gå till, något sånär bra arbetskamrater och kan hitta på något på sin fritid som är trevligt nog. Likväl är livet skit ibland och ofta är det lite grådaskigt. Det är ingen dans på rosor hela tiden. Jag tycker inte att det är snällt av oss att inbilla våra barn att livet hela tiden skall vara lustbetonat, och att vi bara skall göra det som vi tycker om att göra. Själv har jag faktiskt en massa saker som jag gör även om jag inte tycker om att göra dem, men vet att resultatet blir att jag känner mig bättre efteråt, som till exempel städning och en massa annat. Vem av oss skulle inte ta livet av oss om vi trodde på att livet bara skall bestå av trevliga aktiviteter. Enligt Bodil Jönssons tankar om tid, så består ju likväl vår arbetstid bara av 10% av vår totala tid. Visserligen är den 30% av den totala tiden när vi är i arbetsför ålder. Men då har vi alltså likväl 70% av vår tid till att göra det bästa möjliga av vår egen tid utan arbete. Det är kanske den vi skall fokusera på. Nu är det väl så att en del av oss jobbar mer än 8 timmar per dag, men som jag har förstått det är det de som faktiskt älskar sitt arbete som väljer den modellen. Och i sanningens namn hur många av oss har arbetat 8 timmar per dag? Om vi räknar ifrån de tider som vi faktiskt ägnar oss åt annat under arbetstiden så minskar nog de 30% också. Kaffepauserna, snacket om vad vi skall ha till middag, vilken affär som har realisation, vilket medel som bäst tar bort fläckar på våra kläder, våra politiska preferenser osv, osv i en aldrig sinande ström.

En kommentar

  1. Hola! Melatonin är värt att testa om man behöver lite hjälp med insomning. Själv kan jag sova på beställning…

    Nu bor jag äntligen i Torrevieja och har fullt upp! Hoppas det håller i sig😅.
    Kram
    Tina

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s