Min son fyller 50 år idag!!

Ännu en sådan där galen dag när ett av mina barn passerar 50-årsstrecket. Det är då jag börjar förstå att jag kanske är gammal. Jag vet ju att jag är på mitt sjuttiofjärde år, men fakta är en annan sak än känsla. Att jag bara var 24 år för 50 år sedan är svårare att förstå. När min underbara son föddes med hela ansiktet först ut. Andra kommer med hjässan först, inte han. Han ville se och ta emot hela världen med en gång. Hoppas har fortsätter i 50 år till att möta världens med hela ansiktet öppet, inte blunda och böja ner huvudet, utan stolt se på världen och möta motgångar lika öppet som framgångarna. Jag sitter alltså i Spanien och möter hans 50-årsdag utan honom, men med honom i hjärtat. Lyssnar på cikadorna som spelar mer eller mindre dygnet runt nu. Verkar som om de uppskattar värmen eller så är det en klagosång, men det tror jag inte. Mina fåglar verkar till att ha gett upp att invadera min balkong efter att jag satt upp diverse verktyg i hopp om att de inte skall bygga sina bo där. De är faktiskt inte heller så aktiva i värmen som de var tidigare i sommar, så kanske det bara är tillfälligt som de har gett upp. Funderar på om jag skall köra ännu en omgång till Ikea idag eller om jag kanske inte behöver det. Egentligen lever jag nog lika bra utan att göra det, men har likväl en önskan att komplettera en del saker som jag inte fick med mig sist.

Nu består ju dagarna av att få dem till att gå, så att kvällarna kommer med lite mindre värme. Det är varmt här i hela augusti. I förgår var det visserligen lite mulet men nu lyser solen hett från en klarblå himmel igen. Ingen, varken jag eller hundarna orkar så mycket i värmen, men sitta i en bil med AC är visserligen väldigt skönt. Skall jag åka till Ikea bara för att uppleva kylan i bilen. Innan AC:n har kylt ner bilen är det nog uppemot 70 grader i bilen, känns så i alla fall. Har ingen aning om den riktiga temperaturen, men känns som att äggvita i alla fall skulle stelna. Hade glömt kvar en burk med Coca Cola i bilen efter min senaste utflykt till Ikea. Den hade exploderat i värmen. Coca Cola lite överallt, det är ganska klibbigt. Men numera har vi ju här fått en utmärkt biltvätt. De tvättar bilen både utvändigt och invändigt medan man väntar. Grattis kaffe eller något annat läskande ingår i priset medan man väntar. Får kanske ta en tur dit.

Var tillsammans med mina grannar på en restaurang vid stranden i La Marina. Åt jättegott och hade ett fantastiskt trevligt sällskap med havet in på knuten. Vågorna slog in på restaurangen. Tror inte att den restaurangen finns kvar om 10 år, eftersom havet bara kommer närmre och närmre. Det gäller att njuta medan den finns kvar. När jag är ute tillsammans med dem så blir jag väldigt avundsjuk eftersom de faktiskt kan prata spanska med spanjorerna. Själv förstår jag bara vart femte ord kanske och då blir det ganska problematiskt att få till ett sammanhang i samtalet. Måste lära mig mer spanska. Det säger jag till mig själv nästan varje dag utan att göra något med det. Undrar hur jag har det med motivationen. Är motiverad för att lära mig det, men vill tydligen inte att det skall kosta tid och jobb. Hoppas nog på att jag skall vakna en morgon och plötsligt ha lärt mig språket. Det kommer inte att hända, är säker på det, men likväl……

Tyskarna som har hus sidan om mig är utbytta nu mot andra tyskar. De som var här tidigare hade ganska lugna tonåringar och vuxna. Nu låter det som om de nya tyskarna har tagit med sig ett helt dagis. Vet inte helt hur många barn de har med sig, men det låter som sådär 10-15 stycken. De är inte helt överens hela tiden och jag hör de vuxna, som nog inte är så många skrika en del saker på tyska som man inte skall återge här. De får dock inte så mycket effekt verkar det som. Ungarna slåss och skriker lika högt fortfarande. De hoppar inte i bassängen helt vanligt, utan allesammans hoppar nog i som en kanonkula ungefär. Ibland får jag faktiskt känna av deras bassängvatten ända in till mig. De slåss inte hela tiden ibland har de faktiskt ganska smittande skratt. Men likväl har jag gått in på google och sett när skolorna börjar i Tyskland. Det verkar att vara ungefär kring den 10 september. Då blir det lugnt igen, men då är jag faktiskt i Norge.

Jag åker till Norge redan den 6 september och stannar där i 14 dagar. Ett av mina barnbarn och hans vänner kommer ner hit den 5 september, så jag behöver inte lämna in bilen någonstans, den kommer nog att vara i full gång fram till att jag kommer tillbaka. Det blir tydligen en del dubbelbokningar i huset medan jag är borta. Mitt barnbarn kollade nog inte helt med sin mamma när han och hans vänner beställde resa. Hans mamma och hennes 3 syskon har nämligen också beställt resa hit under tiden jag är i Norge. Det kan bli ganska trångt, men jag utgår ifrån att de löser det problemet på egen hand. Själv är jag ganska nöjd med att huset här är ett populärt resmål.

Min 50-åriga son för si så där en 48-49 år sedan! Är han inte oemotståndligt söt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s