Veganmat och Anna Anka.

I dag var det en sådan där seg dag då jag känner mig olustig redan när jag vaknar. Osäker på varför, men det finns ju sådana dagar eller morgnar ibland. Det är ju redan söndag igen, dagarna går ibland långsamt, men veckorna går fort och månaderna flyger iväg för att inte prata om åren. Lite konstigt det där att dagar kan gå så långsamt till trots för att tiden går fort. Nu skall jag ju använda mig av Lisbeth Jönssons tankar om tid och kanske kinesernas ordspråk också. Tiden kommer, den går visserligen också men framför oss finns det ju oceaner av tid som vi måste använda på bäst möjliga sätt. Just nu tillbringar jag dagarna mestadels i ensamhet med mina två vovvar. Förra lördagen var jag visserligen i Torrevieja hos en väninna. Efter ett kort samtal på tu mans hand anslöt vi till hennes krog sidan om hennes hus. Där hade man någon form av jubileum och därför var tydligen maten gratis. Lite konstigt hur de kan få stället att gå runt med gratis mat, men drycken fick man i alla fall betala. Alltid något. De blev nog inte så rika på mig. Visserligen är vattnet dyrare på en del ställe än vinet, men inte så oöverkomligt. Dessutom så betalade faktiskt min väninna för mitt vatten så min kväll kunde inte bli billigare än så. Jag hoppas få tillfälle att återgälda hennes generositet. En trevlig kväll blev det i alla fall. Fick chansen att lära känna många nya människor och en del som jag hade träffats sedan tidigare. Mina hundar var med och verkade också att uppskatta sällskapet. I alla fall att bli klappade och ompysslade av alla där. Verkar som att de flesta tycker om hundar som jag träffar. Restaurangen hette ”The black dog” eller ”El pero negro!” När jag var ute och luftade hundarna en stund träffade jag på en förvirrad engelsktalande man. Han såg smått desperat ut och frågade om jag kunde engelska. När han hade förvissat sig om detta så frågade han om jag kände till någon restaurang som hette the black cat? Det gjorde jag ju inte, men undrade om det inte kunde gå lika bra med en svart hund. Han sken upp, hade tydligen försökt fråga en del enbart spansktalande och de hade naturligtvis inte förstått något. Vi gjorde sällskap tillbaka och han fann sina vänner där, han var inte från England. Han var från Sverige! Vi hade kunnat kommunicera på svenska men förstod inte det förrän vi var framme vid restaurangen.

Resten av veckan har gått till att bland annat skruva Ikea-möbler. Ja, jag körde alltså till Ikea igen!! Får nog sluta med att tillbringa mina dagar där. Det blir lite dyrt. Denna gången hade jag bestämt mig för att jag behövde lite låga skåp i det kombinerade tvättstuga och förråd. Visste precis vad jag skulle ha och det gick fort och lätt att beställa det. Men, men jag klarar ju inte av att låta bli att ta en tur runt bland allt annat också. Det blev lite bra och ha prylar som jag faktiskt inte behöver, men kul är det. Har nu alltså ljus i alla vitrinskåpen och lite bättre kuddar till soffan plus lite annat smått och gott. På tal om gott, jag köpte naturligtvis Ahlgrens bilar också och vad jag trodde var köttbullar. Det var köttbullar men vegetariska. Faktiskt jättegoda, kan nog tänka mig att köpa fler av dem nästa gång jag är på Ikea. Men det skall helst dröja lite annars kommer jag att behöva bygga fler förråd eller börja kasta saker och det har jag lite svårt för.

I tidningen är det som vanligt klimat och mord som dominerar. Men Anna Anka hade åter fått uttala sig om sex. Hon menar att en man måste få utlösning minst en gång om dagen annars så blir han förgiftad. Bäst att ge alla män en uppblåsbar Barbara tydligen. Ja, hon har ju många vetenskapliga förklaringar till det mesta. Undrar vad hon syftar på. Jag blir i alla fall full i skratt. Hon gifter sig tydligen nu med en 20 år yngre man så hon kanske får möjlighet att testa ut om han blir förgiftad innan hon blir 90 år. Han är ju bara 70 då, men tror att han redan då har tröttnat på att få utlösning varje dag. Är lite förundrad över denna sexfixering hos henne. Kommer ni ihåg vad det var hon sade om att äta kycklingbrosk varje dag. Det skulle också vara bra för något, men jag har glömt vad det var bra för. Har kommit på varför man skulle äta brosk. Hon menade att det skyddar mot cancer. Hennes logik är följande. Hajar har mycket brosk, hajar får inte cancer alltså skyddar brosk mot cancer! Fantastisk logik!!Gott är det i alla fall inte. Jag hade i alla fall blivit smal om jag skulle leva på kycklingbrosk. Kanske jag inte får cancer då! Kanske jag skall prova den dieten för att gå ner i vikt, eftersom jag ju inte hade klarat av att äta så mycket av det.

En meteorologiprofessor uttalar sig om Greta Thunberg och flyg. Han skriver inte negativt om Greta, men undrar sig lite över varför hon seglar istället för att åka med en containerbåt som likväl skall gå över havet. Det är ju faktiskt inte så många som har möjligheten att segla över Atlanten. Men jag själv hade nog föredragit segelbåt om det finns någon som erbjuder mig dessa två alternativ. Jag tror dock inte att jag blir erbjuden det så jag får nog vackert flyga om jag skall ta mig till USA! Nu har jag dock ingen som helst önskan att åka till Nordamerika. Om någon erbjuder mig en segeltur till Sydamerika så är jag mer positiv till det. Det verkar för mig som ett större äventyr. Lite mer spännande. USA har säkert mycket men Peru, Inkariket och liknande verkar mer spännande för mig. Han professorer rekommenderar dock flygning mer än bilkörning i städerna. Han menar att flyget bara släpper ut några ynka procent av koldioxid i förhållande till allt annat och förstår inte helt varför man har fokuserat så mycket på flyget. Det förstår inte jag heller!

Någon har blivit upprörd över att man inte längre serverar veganmat vid en skola. Det är tydligen inte lov att göra det på grund av att näringsinnehållet är för dåligt. Denna elev menar att hans föräldrar betalar skatt så då måste han/hon få veganmat och slippa ta med sig matlåda själv. Han/hon skulle ha levt i Norge, där har alla ungarna med sig matlåda. Näringsinnehållet i matlådorna skall vi prata tyst om. Mackor är det vanliga och då måste man ha mycket fantasi för att få i sig riktigt näringsinnehåll i alla fall. I denna skola har man alltid en vegetarisk rätt plus salladsbuffé i tillägg till vanlig mat som inte är vegetarisk. Otroligt vad vi kan begära i Sverige medan våra grannländer inte får något i skolorna. Kostnaderna skall vi ju inte prata om. Jag trodde att Norge var ett av världens rikaste länder och där placerar sig i alla fall inte Sverige.

Veganmat ser ju gott ut på bild, men man skall kanske ta komplettera med lite andra näringsämnen i tillägg!

2 kommentarer

  1. tack för att du läser! har inte haft inspiration riktigt, men har det bättre när jag skriver, så jag skall fortsätta med det

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s