Firar 25 års födelsedag imorgon!

Imorgon fyller min sonson 25 år och han är här hos mig. Vilken ynnest för mig. Jag har alltså tillbringat kvällen med 4 25-åringar eller däromkring. Inte helt säker på hur gamla hans kompis och deras 2 våninnor är. Har lärt mig mycket. En fråga var vad kondom heter på norska. Ja, det är ju jag av dessa 4 25-åringar plus en 74-åring som borde veta, men jag visste inte. Det visste faktiskt inte min GoogleHome heller, vi frågade henne, men hon förstod inte frågan. Man har missat något på google. Trodde att de var förberedda på det mesta, men så var inte fallet. Jag fick försöka på google translator och då fick jag upp att kondom heter kondom också på norska. Konstigt vad? Men GoogleHome klarade alltså inte av frågan. Har alltså bott i Norge i si så där 24 år utan att ha fått någon som helst anledning till att använda det ordet. Kanske inte så konstigt, jag flyttad ju dit när jag var nästan 50 år. Hur många 50-åriga kvinnor har någon som helst anledning till att använda sig av kondom. Men nu vet jag alltså. Dessa 4 som just nu är hos mig är jag inte lika säker på att de inte behöver använda sig av det ordet om de kommer till Norge. Men just nu är de i Spanien och borde kanske lära sig vad kondom heter på spanska. Jag tror inte att jag personligen kommer till att hjälpa dem med det. Kanske GoogleHome klarar av det på spanska. Just nu har de där unga 25-åringarna gått och lagt sig efter en fin kväll samman med dem. Vi beställde pizza, det brukar ju vara en bra infallsvinkel, var och en får bestämma vad de vill ha. Inga problem. Imorgon fyller mitt barnbarn 25 år här. Första gången han fyller år i Spanien, men inte säkert den sista gången. Jag ser fram mot att sjunga:”Ja må han leva” imorgon bitti för honom. Har fått hans tillåtelse att väcka honom klockan 10.00. Passar mig utmärkt. Det är inte så ofta som jag får möjligheten att fira mina barnbarns födelsedagar samman med dem. Njuter av det. Det är ganska osäkert att han kommer att njuta av min skönsång, men den hade han fått per telefon i vilket fall som helst, så den får han bara stå ut med. Min sånglärare bad mig ju om jag kunde låta bli att sjunga när vi gick ut från flickskolan i Ystad. Det vägrade jag naturligtvis, hade jag gått där i 7 år så skulle jag klart sjunga. Det gjorde jag, även om jag störde skönsången från mina klasskamrater. Så också nu, mina släktingar får bara stå ut med det.

Imorgon sent på kvällen åker jag till Norge. Det är faktiskt 2 år sedan jag var där sist. Nu skall jag dit för att min sonson skall bli konfirmerad. Alltså mitt barnbarn skall bli konfirmerad. Inte för att han tror på Gud, men för att i Norge får man pengar när man blir konfirmerad och vilken tonåring kan stå emot det. Inte mina barnbarn i alla fall. Det blir nog bra. Kanske jag kan undvika att vara med i kyrkan och fester tycker jag ju om. Men också i kyrkan kan man ju tänka på något annat. Det blir nog bra, säger jag till mig själv. Men en inbiten ateist som jag har ju lite problem med det. Men kyrkor är ju vackra i regel, så antagligen kan jag koncentrera mig på arkitekturen. Det går säkert bra, om jag försöker att låta bli att uttala mig. Visserligen kan jag har lite svårigheter med det ibland, men skall göra ett försök.

Just nu sade jag adjö till mina underbara belgiska grannar eftersom de har åkt tillbaka till Belgien innan jag kommer tillbaka från Norge. Ser en av dem i november och den andra i december. Den manliga delen av dem måste ju komma ner och se till sin trädgård eftersom han lägger ner stor energi på den. Ni skulle sett den, inte liknar den min i alla fall. Min behöver inte så mycket tillsyn, men det gör hans. Det är jättefint att se på alla hans plantor, men samtidigt är jag ganska nöjd med att ha lite lättsköttare trädgård här med mest klinkers. Jag är nog ingen trädgårdsmästare även om jag njuter av att gå omkring i grannens trädgård.

Imorgon är det alltså Norge som gäller efter födelsedagsmorgon. Skall bli lite spännande att se om jag kommer från flygplatsen i Stavanger. Några av mina vänner har lovat att hämta mig klockan mitt i natten, alltså vid 02:00 tiden på natten. Hur kan man överhuvudtaget planera att landa med ett flyg vid den tidpunkten. Men någon har lovat att hämta mig. Min son sade få någon annan att hämta dig så lovar jag att lämna dig. Undrar vad det betyder. Är det att det är inte lika kul när jag kommer, men kul när jag åker. Tror faktiskt inte att det är anledningen, men det kan ju vara min positiva inställning till det som överväger. Men personligen hade jag själv inte heller tyckt det var så himla kul att hämta någon på flygplatsen mitt i natten. Klockan tolv är väl ok, men klockan två är lite för mycket begärt. Har gått igenom lite andra möjligheter, men fått höra att det är närmast omöjligt för mig att ta mig från Stavanger till Lyngdal med buss eller tåg, så jag får hoppas på det bästa och lita på mina goda vänner. Godnatt och sov gott, för nu skall jag också gå och lägga mig efter en fin kväll och en del vin plus pizza.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s