Fotboll och kyla!

Nu är det torsdag och regnet skall göra sitt inträde på Costa Blanca i Spanien. Min sonson har ju inte helt trott på att det skulle bli så besvärligt som man varnade för. Det verkar som om han får lite rätt och jag lite rätt. Det ser ut som om det är något mitt emellan. Lite hade jag nog skrämt upp honom eftersom det verkade som om de bar ut väskor till bilen halv tre imorse och inte fyra som tidigare annonserat. Kanske de var rädda för att försova sig så att de istället för att lägga sig körde till flygplatsen mitt i natten innan de lade sig. Faktiskt har jag ju inte en aning om hur de tänkte. Men det är så att jag har kamera installerat på framsidan av mitt hus, så jag har koll på bilen och vad som händer där. Har ingen kamera på baksidan, vilket nog är tur för mitt barnbarn och hans vänner. Rätt vad det är så kunde jag ju börja snacka med dem om att nu får det vara nog med Cava, eller öl, eller något annat. Hade nog inte varit kul varken för dem eller för mig att ha så mycket kontroll över dem. Nu kan jag ju fortfarande inbilla mig att de är så duktiga alla fyra. Det är dem, helt klart. Kanske man måste vara farmor för att mena det och kanske är jag inte helt objektiv, men jag menar att de är jätteduktiga. Ser så ut på framsidan i alla fall. Idag skall det ju bli ett byte i huset. Min svärdotter och hennes syskon anländer (till regnoväder) och min sonson och hans kompis flyttar till Benidorm för att göra den staden lite osäker. Min svärson var tydligen i Benidorm när han var i ungefär samma ålder som min sonson är nu. Har hört i alla fall att min svärson och hans kompisar aldrig lyckades komma ned till stranden i Benidorm, så jag har bett min sonson att ta några bilder av stranden och skicka till honom, så att han vet vad han missade. Vi får se om min sonson och hans kompis kommer ner till stranden, kan aldrig vara helt säker.

Ja, men jag finns ju just nu i Norge, verkar som om jag lever mer i Spanien än i Norge även om jag är fysiskt närvarande i Norge, så har jag nog varit psykiskt närvarande i Spanien. Har liksom hållt mig uppdaterad hela tiden om eventuelle skyfall och hur mitt kära barnbarn skall klara av att köra på översvämmade vägar och liknande. Men igårkväll var jag faktiskt och såg på fotboll, ett av mina barnbarn spelade alltså match. Jag som inte vet så mycket mer än att bollen är rund om fotboll, följde likväl med för att visa mitt barnbarn uppmärksamhet. Kallt var det. Det var länge sedan jag frös så mycket, till trots för att jag hade filt med sig. Fuskade en del och lyssnade på en talbok under tiden, förstår ju inte så mycket med fotboll likväl, men tror att det andra laget vann. Inte helt säker, men tror det. Men även här fick jag lite uppdateringar från Spanien. Min sonson önskade att jag beställde taxi till flygplatsen. Försökt göra det under tiden som jag var lite uppmärksam på fotboll. Gick inte att beställa taxi till flygplatsen. Alla taxis var förbeställda, till och med så tidigt som 04:00 på morgonen. Det är tydligen mer än jag som är lite oroliga över hur det skall gå till att köra bil till flygplatsen om det blir mycket regn. Kan se de här saltbassängerna där vattnet redan innan regn är nästan uppe på vägbanan. Det blir översvämning. Undrar hur saltdryck påverkar förare och bil. Man strör ju salt på isen i Skandinavien så det blir väl inte så halt i alla fall. Människor flyter ju i salt, undrar om bilar också gör det?

Här skiner solen just nu och jag skall försöka att hitta fram till en gammal flygplats ute på Lista för att ”min” bil skall besiktigas. Blev tydligen inte helt godkänd förra gången beroende på ett stort hål på avgasröret, vilket nu är åtgärdat. Jag får nog köra dit i god tid så att jag säkert hittar fram. Kan ju alltid ta och titta på min tidigare hemort. Känns faktiskt lite konstigt att tänka sig att jag har bott här i mer än 20 år av mitt liv. Det känns inte så längre. Känns inte som mitt hem här. Men som jag skrev innan, mitt hem är nog där mina prylar finns. Och där det är lite varmare än här. Tycker inte om att frysa. Jag svettas hellre i 40 grader än fryser. Till och med inatt vaknade jag och kände hur jag frös in i märgen. Det var alltså inte kallt i sovrummet och jag borde inte ha frusit, men efter en kall fotbollskamp så frös jag länge, länge. Väldigt glad över att jag inte introducerade mina barn för fotboll när de växte upp. Det var mer intressant med simning och ridning. Kändes avgjort lite varmare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s