Man får ont av motion!!

Dagarna försvinner även om jag inte är så aktiv så försvinner de. Moskiterna frodas efter regnet och fukten som stannat kvar. De nästan äter upp en. Går man ut tidigt på morgonen och sent på kvällen så surrar de omkring en med en gång. Jag fick vända och gå tillbaka hem en morgon eftersom det var en hel hord av moskiter som följde efter mig och hundarna. Åkte till Kinaaffären här för att hitta myggmedel. Det var faktiskt inte bara jag som letade efter det. Fullt av folk på samma ställe i affären, nämligen där de såldes myggljus, myggarmband, myggspray och så vidare. Vi blir alltså mer eller mindre uppätna. Jag har nu utrustat mig med allt möjligt som skall hålla myggen borta. Under alla mina år här har jag aldrig varit plågad av moskiter i denna mängd, men det brukar ju inte vara så fuktigt här som nu efter 100-års regnet. Den nedre vägen blev öppnad först i går. Har varit översvämmat fram till dess. Fortfarande lite lera och vatten men inte mer än att man kan köra den vägen igen. Min pump blev ju också förstörd i regnet, men min poolkille (han är över 60 år, men kallar honom kille i alla fall) kunde laga den. Visserligen sade han att det är en billig Kinapump, vad han nu menar med det. Jovisst jag förstår vad han menar, men är inte helt säker på att den kommer från Kina. Han tyckte visst likväl att det var bättre att laga den än att köpa en ny. Vi får se hur länge den håller. Men nu har grejen som tidsinställer pumpen tydligen också lagt av. Pumpen bara gick och gick. Först trodde jag att han menade att den skulle vara igång dygnet runt efter att inte ha fungerat alls ett tag. Så var det inte. Det var att tidsinställningen inte fungerade. Han tog med sig den och nu får jag slå på och slå av pumpen manuellt ett tag. Inget fungerar problemfritt efter regn i Spanien. Man trodde att pumpar, som pumpar vatten borde klara av vatten, men så icke. Skall kanske inte skylla på pumpen. Elektricitet skall väl aldrig vara i kontakt med vatten efter vad jag har lärt mig. Skall kanske plasta in elen i pumphuset istället. För att fortsätta klaga över regnet så har 10 av mina fina apelsiner blåst och regnat bort från apelsinträdet. Stora och fina men inte orange ännu har de förstörts av regnet. Får klara mig utan dem i december. Några finns dock kvar. Det är ju något speciellt att gå ut och plocka sina egna apelsiner även om affären är full av söta, fina och billiga apelsiner.

Skulle varit iväg och hjälpt till hos min ”hundpensionatsdam” i lördags men fick en släng av illabefinnande och blev hemma. Kanske bäst så eftersom jag också hade ett finger som började bli dubbelt så stort som de andra fingrarna och gjorde ont. En infektion även om jag inte kunde se något ingångshål. Jag försökte sticka hål på det, men fick inte ut någon gegga överhuvudtaget. Till slut hittade jag vodka i spritskåpet som jag hällde upp i ett snapsglas och satt och såg på TV med fingret i glaset. Inte för att jag trodde att det skulle ha någon effekt, men om det var det eller något annat så minskade fingret i alla fall i omkrets och idag har jag inte ens ont i fingret. Kan kanske dricka upp vodkan i glaset istället.

På tal om att ha ont så har jag en son som deltog i Lidingöloppet igår. 3 mil skall man tydligen springa. När jag var och hälsade på honom så kunde han inte springa överhuvudtaget eftersom musklerna i hans vad knöt sig så fort han försökte springa. Han cyklade, gick till sjukgymnast och simmade (med en arm, eftersom han i tillägg har skadat sin axel). Men han kunde inte springa!! Det var omöjligt för honom. Men lite smärta skall man ju inte bry sig om. Inte vet jag om han följde sin morfars motto som är, eller jag kanske skall säga var: ”Ont skall med ont fördrivas”. Hur som helst han deltog i Lidingöloppet. Den första milen var illa nog menade han, men den andra milen var värre, då insåg han att han inte skulle slå några rekord och bad sin medlöpare att löpa ifrån honom. Det är knappt jag kan tro att han faktiskt gjorde det, inte helt likt honom. Men haltande med högra vaden och plötsligt ont i vänster knä också. Han menade att han aldrig har känt att han har haft ett vänster knä förut. Tur för honom att han faktiskt har ett vänster knä. Hade varit svårt att springa utan det. Alltså ont i vaden, men när knäet också började tävla med det onda i vaden så var det ju bara att springa vidare och koncentrera sig på alla andra muskler och leder som också började värka, eller hur. Det finns ju ingen annan lösning eller så kanske det finns det. Men min son kom inte på någon annan lösning i alla fall. Han klarade Lidingöloppet på lite mer än 3 timmar. Placerade sig inte i topp, men slutförde det. Gå i trappor efter det var nästan omöjligt. Han har ju en arm som fungerar så han fick bära tyngden av sin kropp med den armen när han skulle gå nerför trappor. Kanske han borde ha deltagit i handikappklassen i stället. Det fanns tydligen elsparkcyklar utplacerade lite varstans i Stockholm, så han planerade att ta en av dem för att få i sig lite mat. Var hungrig som en varg, men prioriterade att lägga sig ner en stund. Undrar om han kom upp ur sängen efter att ha lagt sig. Han är ganska envis om man säger så. Bara inte envisheten går för mycket ut över honom själv så kan ju envishet vara bra.

Nu följer man upp frågan på regeringsnivå om ett tredje juridiskt kön. När jag läser på om hur många barn som föds med oklar könsidentitet så får jag fram att det är ca 6 stycken på 100 000 födda barn. Det blir si så där 600 personer på 10 miljoner om jag inte räknar fel. Ja, det blir ju en del. Samtidigt kan jag inte låta bli att ställa mig frågan om det hjälper med ett juridiskt tredje kön. Jag trodde att det var andra problem som blev viktigare i den saken. Men inte vet jag. Hjälper det verkligen upp problemet med ett tredje kön så är det ju inga problem, men något skall ju politikerna jobba med. Det är ju mycket som de inte gör så mycket åt, så låt dem använda lite tid på den här frågan, så att de åtminstone har något att göra.

Sedan har vi ju också de här ”Incelspersonerna”. De där ni vet som inte får ligga. Det är tydligen en samhällsrätt att få ligga med vem man vill. Det måste vara det Incelsmännen menar, för de är män. Jag vet inte vad kvinnorna som inte få ligga heter. De menar att det är kvinnornas fel att de inte får ligga. Undrar hur de kom fram till det. Vilken kvinna skulle vilja ligga med en incelsman som menar att de har rätt till kvinnokroppen för att få ligga. Det måste handla om att ha rätt till våldtäkt, eller hur tänker de egentligen. Några av dem har ju gått ut med gevär och skjutit ned människor. Undrar om det avhjälpte deras problem. Det kan väl inte vara så att de kanske borde förändra sig själv lite så att det fanns någon kvinna som ville frivilligt ligga med dem. Nej, så kan det ju inte vara. Det måste vara samhällets och kvinnornas fel. Det jag läser vidare om är att en typisk incelman tillbringar sin tid isolerad samman med en dator. Spelar spel och tillbringar sin tid ensam, naturligtvis finns det också då en viss risk för att man inte träffar någon att ligga med, självklart i min värld i alla fall. Med ensamheten och isoleringen så följer det också att man inte lever lika länge som de som är mera sociala. Kanske tur det. Incelmännen dör alltså. Vi får hoppas att det går fort.

Ja många spännande saker i tidningen, eller??? Det finns konflikter lite varstans, en kvinna som bakar vackra och goda tårtor säljer tydligen sina tårtor på sociala medier. Hon har blivit anmäld för att bedriva olaglig konkurrens. Undrar om det var en granne som anmälde henne? Anmälaren undrar om hennes kök är godkänt för att baka tårtor. Undrar om jag får lov att baka tårtor i mitt kör. Hur ser ett godkänt kök ut. Ja, spis och ugn måste man väl ha när man skall baka. Om jag går in till grannen med en tårta som jag har bakat, måste jag då ha speciellt tillstånd jag också. Vem vet. Vi måste bråka om fler sådana här viktiga saker, eller???

Lidingöloppet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s