Bäckeböljatyg och myggstick!!

Läste någonstans på facebook om en person som hade räknat till 18 eller var det fler myggstick. Låter rimligt, det är mycket mygg här, men om ni kommer ihåg bäckeböljatyg. Tror att det kom till någon gång på 50-talet. Jag kommer i alla fall ihåg att min mor fick vår sömmerska till att sy kjolar och klänningar till oss i det tyget. Ja faktiskt vi hade en egen sömmerska. Hon sydde alltid våra klänningar till skolavslutningar och andra begivenheter. Vet inte helt varför men det var nog svårare att hitta kläder i butiker på den tiden, antager jag. Men just det här tyget gjorde tydligen succé . Antagligen var det för att man inte skulle stryka det, men bubbligt var det. Hur som helst, det är ungefär så min hud ser ut för tillfället. Räkna myggstick, det går inte, det är bäckebölja hela jag. Och då är det klart inräknat alla de andra bubblorna som jag redan hade på huden, men nu i tillägg till myggens idoga arbete. Det är så att jag får fler och fler bubblor och konstiga utskott på min kropp allteftersom åren läggs till min ålder. Undrar hur jag skall se ut om jag blir 100 år. Hela jag full av utskott och konstiga bubblor. En gång i tiden förstod jag inte hur stark jordens dragningskraft egentligen var, men när jag ser mig i en helfigursspegel idag så inser jag det utan problem. Men det är ju det där med bubblor också, bubblorna som är stora kallas kanske valkar. Men de ser ut ungefär som de där såpbubblorna som man ibland klarar av att få till. Långa och tjocka och utdragna, plus att de har en tendens att falla till marken. Är lite osäker på om det hjälper med motion och diet. Tror att kroppsformen är mer permanent än så idag. Har kanske gått för långt under för lång tid. Jag hittar alltid nya och oprövade orsaker till att slippa gå på diet.

Idag är det bouledag igen. Men jag har beslutat mig för att jag inte tycker det är så kul att spela boule att jag behöver 2 grupper. Får nog hålla mig till en. Och då väljer jag 12:00 gruppen. Klockan 10:00 blev bara stress. Inte för att jag inte behöver lite stress i min annars väldigt lugna tillvaro, men har liksom vant mig av med det. Går ju en ganska lång tur med hundarna på morgonen, ca en timme. De väcker mig runt 07:00, vilket ju är bra, så att jag inte vänder helt på dygnet. Senast 07:00, ibland runt fem eller sex, men då går jag bara upp och öppnar dörren ut så att Pippi (det är mest hon) får gå ut och kissa. Gör man inte det omedelbart så kissar hon i sängen. Det är inte så att hundar normalt kissar där de sover, men hon gör det om man inte reagerar fort nog. Kan det vara en demonstration? Om hon får tillfälle till det så tar morgonbestyren ännu längre tid, upp, tvätta sängkläder, använda möbelfläcksmedel, kasta ut hunden, krångla med hunden osv, osv. Hunden, Pippi alltså tittar bara smått förebrående på mig. Tycker nog hon blir störd lite för mycket i sina rutiner och är inte lika förtjust i att sängen blir vänd närmast upp och ner på. Ser ut som om hon bara önskar att jag skulle krypa ner i sängen igen och sova vidare. Det är faktiskt hon som har gett mig skäl till att jobba så mycket klockan fem på morgonen, men inte har hon dåligt samvete för det inte. Men alltså normal är det klockan sju med en promenad på en timme och kaffe med tidning på en timme, plus dusch och påklädning, plus sminkning så blir klockan lätt tio innan jag är färdig för att ta mig an resten av dagen. Därför blir det stress om jag skall befinna mig i Torrevieja klockan tio. Tolv passar mig och mina rutiner bättre. Jag är också hungrigare klockan två än vad jag är klockan tolv. Lite tidigt för mig att äta. Min far hade vänt sig i sin grav om han hade förstått att jag inte äter middag klockan tolv. I hans värld var det faktiskt så att om man inte åt klockan tolv så kunde man lika gärna hoppa över den dagen. Men å andra sidan hade han mycket bättre och sundare rutiner än vad jag har. Vet faktiskt inte helt vilka rutiner jag har längre, förutom morgonrutinen.

Inte helt säker hur det är med de här eviggående konflikterna i de båda boulegrupperna. Personligen tyckte jag att det var ganska kul att vi var så många när vi spelade boule och också att vi faktiskt närmast fyllde restaurangen när vi åt. Men den tiden är tydligen förbi. Får nog sörja den som jag själv väljer, verkar inte som någon annan delar min sorg. Får lägga det bakom mig och gå vidare, men det blir väl så att även jag väljer en av grupperna till slut. På grund av att de kolliderar i tid med varandra. Nu är det tydligen bara boulegrupper. Jag skulle ju önska att vi kunde göra lite andra saker också, men det verkar som om även gruppen ”tantmaffian” har dött och blivit mer eller mindre begraven. Man går ur grupper och går in i andra grupper hela tiden. Jag hänger faktiskt inte med. Skall kanske bilda en ny grupp som heller ”Lite av varje” och invitera alla som jag kommer på. Tror faktiskt inte det heller fungerar, det kommer nog att bli så att om en i det andra gänget svarar ja på invitationen så kommer de i det andra gänget att svara nej. Kanske bäst att låta bli, kan vara som att spraya bensin på en eld.

Men hur som helst nu är det dags för mig att duscha och klockan har hunnit bli 10:00, så min robotdammsugare har varit igång inne i huset i en hel timme nu. Snart fint på golvet i alla fall. Men det skulle nog inte skada med att få ordning på andra saker också inne i huset. Blir lätt så när man lever mer utanför husets väggar än innanför väggarna. Men det är väl just så det skall vara när man valt att bo i Spanien istället för kallare klimat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s