Fysioterapi gör ont!

Nu har jag äntligen fått tid till en sjukgymnast här, eller skall kanske säga fysioterapeut. Man är ganska avancerad här. Men nu skall alltså min hälsena läkas, tror jag. Visserligen under tortyr. Men om man nu skall torteras så måste man väl bli bra. Hon började ju med hälsenan, masserade där det gjorde som mest ont, och det var ont. Därefter de där nålarna med elektricitet. Gjorde ännu mer ont, men ok, vill man vara fin så får man lida pin, eller åtminstone om man vill bli bra måste man lida pin, tror jag. Fick därefter ligga på magen och då började hon massera hela underbenet från ankeln och uppöver vaden. Whauu, det gjorde verkligen ont i vaden. Därefter elektricitet även på vaden. Då förklarade hon för mig att min hälsena hade blivit skadad eftersom jag hade ont i och spände vaden. Det stämmer faktiskt med anamnesen. Jag har ju haft krypningar, domningar och ont i vaden och neråt i flera år nu, men tyckte att det hade blivit bättre nu när jag fick ont i hälsenan. Kanske det berodde på att det gjorde mer ont i hälsenan. Man säger ju att har man huvudvärk så är det bara att hugga av sig en tå, så märker man inte huvudvärken längre. Men hälsenan är likväl skadad, den måste läkas. Nu har jag verkligen dagarna fulla verkar det som. Jag får alltså inte gå så långa promenader max 15 minuter per gång, inte heller i uppförsbacke, hur nu det skall gå till. Jag bor ju faktiskt i La Marina och där är det bara uppför och nedför som gäller. Dessutom så får jag inte ha mina bananskor och inte heller platta skor. Skor med hög klack skall det vara. Alltså skall jag trippa omkring i mina få högklackade skor, det känns lite obekvämt, men får väl pröva. Sedan skall jag sittta med foten, benet i varmt vatten och sedan kallt vatten, sedan varmt igen osv, osv. 2 gånger om dagen. Lägga på isbandage två gånger om dagen. Göra hälstretch två gånger om dagen. Smörja in inflammationsdämpande kräm två gånger om dagen och äta Voltaren. Ja, ser ut som om jag får nog att göra för att fylla mina dagar. Men just nu känns det som om jag vill göra vad som helst för att kunna röra mig obehindrat igen. Inte kul att gå och ha ont hela tiden. Hon tyckte det var lite konstigt att jag inte hade varit hos någon läkare, men det är ju sådan jag är. Behöver kanske inte nu heller uppsöka någon läkare, nu har hon ju ställt diagnosen.

Egentligen skulle jag lära mig att bugga igår, men min grannes internetleverantör dök upp ungefär när jag var färdig att köra dit och han, grannen alltså är ju inte här, därför måste jag släppa in honom i huset. Kunde ju inte bara ge honom nycklarna och köra. Kanske tur att jag inte försökte mig på att bugga. Det hade nog inte varit så lyckat för min hälsena. Tror faktiskt inte att jag hade klarat av det, så jag vet inte hur jag tänkte när jag bestämde mig för att försöka. Nu vet jag i alla fall att jag inte skall försöka det just nu. Får avvakta den här behandlingen. Skall ju till henne igen nästa onsdag och då får jag väl skäll om jag har gjort något som sabbar hela behandlingen. Nu är det alltså is, varmt, kallt, korta promenader i högklackade skor som gäller.

Värmen håller i sig. Känns som om det börjar gå mot Spaniensommar igen och inte Spanienhöst. Värmen är intensiv och går ofta upp mot 35 grader. Myggen frodas. Hundarna rör sig mellan skuggan utomhus och kalla golv inomhus. På morgonen innan värmen har slagit till så är de lite mer aktiva, då försöker Fluffy få Pippi att jaga sig med en envishet som är beundransvärd. Pippi fattar det ibland, men tröttnar lite fortare än Fluffy och då kan det nästan bli lite slagsmål mellan dem.

Om en vecka kommer mina vänner från Norge. Ser verkligen fram mot det. Vi skall gå på Oktoberfest den 11, inget annat är bestämt. Det är fest med dans, tror nog att jag får avhålla mig från dansen dock, men kul i alla fall. Massa svenskar troligen en 50-60 stycken på en och samma plats. Vi skall kanske döpa om det till Svenskfest, med några norrmän och en och annan spansktalande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s