Har åter haft besök, är ensam igen!

Har nu fått njuta av att ha min bästa väninna och hennes man här i nästan 10 dagar. Hennes syster var också med. Har varit underbart, men tomt i huset nu när de har åkt tillbaka till Norge. Både jag och hundarna saknar dem. Tårarna rann hela vägen från flygplatsen och tillbaka. Jag tror att jag måste uppfinna ögonvindrutetorkare. Det är inte helt tryggt att köra bil när synen blir dimmig på grund av tårarna. Det enda problemet med att ha dem här är att de betalar allt, både för mig och för dem. Jag är ganska säker på att jag har tjänat pengar på dem, och det var ju inte meningen. Jag driver inte hotell för mina vänner. Måste nog lära mig att bli mer värdinna i så fall. Faktiskt har de inte ens fått frukost på det här hotellet och det räknas väl som normalt på ett hotell. Hennes syster har fått fixa frukost själv och vi andra har hoppat frukosten. Inte så konstigt eftersom vi de flesta dagar har gått ut och ätit lunch, som inte jag har betalat. Sedan har vi ju ätit ordentligt på restaurang på kvällen igen, som inte jag har betalat. Jag har alltså fått mer mat än vad jag normalt brukar äta utan att det har kostat mig något. Men kylskåpet är fortfarande fullt av mat, som jag inhandlade innan de kom. En hel del duger nog inte till att äta längre. Den enda disken som har använts är nästan vinglas och kaffemuggar. Men oavsett har njutit varenda sekund av att få lov att ha dem här hos mig.

Många kul situationer har uppstått så skratten har klingat. Jag har inte någon gång tidigare i mitt liv googlat så många konstiga frågor och har alltså också lärt mig en massa nya saker. Inte helt säker på att jag någonsin får användning för den kunskapen, men tur att google finns. Min väninna och hennes syster kommer liksom in på så många konstiga frågor och är ungefär lika envisa båda två.

Min väninnas syster har lite svårt för att gå och även det har medfört en del dråpliga situationer. Som att min väninnas man hela tiden får gå och passa på henne. Plötsligt får hon lust att svimma och han får stanna och inte vet jag, kanske fånga upp henne om hon svimmar. Hon har inte svimmat de här 10 dagarna i alla fall, kanske beroende på att hennes svåger passar på henne. Vi var på en oktoberfest och där hade faktiskt systern inte några som helst problem med att dansa. Men dans är ju lite roligare än att bara försöka att gå rakt fram. Det vet ju vem som helst.

Inte nog med att de betalade allt och lite till, min väninnas man fick dessutom jobba hela tiden. Nu har jag fått lagat dörren till mitt ena förråd, lagat bordet som har varit sönder i något år och som jag försökt limma med jämna mellanrum. Har fått bytt ut alla lamporna utomhus. Det blev väldigt fint. Jag har liksom innan haft en gul svag lampa, en vit svag lampa, en lampa som inte lyste alls, en lampa som blinkade och så vidare. Nu har jag faktiskt varmt gult och starkt ljus i alla utomhuslamporna. Jag bara njuter av det. Nu ser faktiskt mitt hus lika upplyst ut som grannarnas hus gör. Det har inte varit så de sista åren, men nu. Han lagade också en toalett och gick ut med hundarna och servade alla oss tre damer med vin, mat och allt vi önskade. Vilken drömman. Så glad för att jag får låna honom ibland, men hade nog blivit ganska lat om jag hade haft honom för evigt. Han gick också ut med mina hundar, så jag behövde ju varken använda mina ben eller min hjärna. Han bara gör det, plus naturligtvis att han passade på min väninnas syster.

Vi bjöd in mina norska grannar en kväll och det visade sig att min väninna och mannen i huset intill hade växt upp samman och varit i samma vänskapskrets i deras ungdom och hade fortfarande många gemensamma bekanta även om de själva inte hade träffats sedan ungdomen. Världen är ganska liten ibland. Det blev en kul kväll med mycket minnen.

De har lovat att komma igen nästa år och stanna längre fast då vill de själv ordna boende och skall de betala allt för mig och lite till för att bo hos mig, så är jag säker på att det blir billigare för dem och att jag inte får så dåligt samvete för att inte ha servat dem mer. Då kan jag sova över hos dem ibland och de hos mig ibland. Det blir jättefint. Gläder mig redan.

Nu har man varslat om mer regn härnere på tisdag och onsdag. Inte fullt lika mycket som tidigare, men mycket nog. Får väl hålla mig inomhus och vara tacksam att det var fint väder medan mina vänner var här. Alltså en ny ”Gota fria” är på väg. Man kallar tydligen de här nederbördsmängderna Gota fria. Slår jag upp det i lexikon så betyder det kall droppe och det är nog kalla droppar, men inte lika kalla som om de hade kommit i Sverige eller Norge. Allt är relativt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s