Kalla droppar och hundklippning.

Gota fría, kalla droppar. Ja, det kom alltså en till Gota fria här på Costa Blanca. Inte så illa som förra gången, men kalla droppar är ett ganska bra namn på det. Medeltemperaturen sjönk med nästan hälften. Kallt, kallt, kallt. 13 grader på morgonen, det är kallt. Jag vill ha sol och värme. Nu kommer den nog igen, solen alltså. Hoppas innerligen att det blir lite varmare igen. Mitt på dagen är det ju bra, men kvällarna och morgnarna är inte lika bra. Ute sitter jag ju likväl, men nu med filtar om både mig och hundarna. Pippi och Fluffy blev klippta igår hos min ”groomer”. Hon är väldigt duktig, speciellt med Fluffy, eftersom Fluffy avskyr när någon försöker att ta henne på huvudet och likväl klarar min groomer av att klippa henne även på huvudet. Gissar att hon får jobba ordentligt med den uppgiften. Pippi är ju som vanligt allmänt panikslagen när hon skall klippas. Tror att hon skall dö, men det är likadant här hemma, så det är bättre att någon annan plågar henne. Ibland tror jag att hon skall få en hjärtinfarkt. Tuff är hon ju på ett sätt, tar gärna ben och liknande ifrån Fluffy till trots för att denne försöker låta så arg hon bara kan. Morrar, visar tänderna osv, men inte hjälper det på Pippi.

Jag har också varit hos sjukgymnasten igen. Jag tror att hon har vissa sadistiska anlag. Hon masserar min hälsena så att jag bara har lust att skrika och uppmanar bara mig att andas in och ut när jag försöker rycka foten ifrån hennes nog så starka grepp. Inte ens när jag säger att nu står jag inte ut längre släpper hon greppet. Det känns ungefär som om hon rotar i ett öppet sår med en gaffel eller något liknande. Dessutom sade hon sist att det verkar som om hälsenan är bättre. Jag blev milt förvånad, känns faktiskt inte bättre men annorlunda. Sedan hade hon mage att uppmana mig att gå till läkare så att det inte var något annat som var fel i tillägg. Ja, kanske det är det, det är ju faktiskt min misstanke också. Men skall jag förklara det för någon så kan jag inte klara av att göra det på spanska, vet inte ens vad smärta heter på spanska. Kan nog slå upp det, men det finns en del begränsningar i hur jag skall förklara saker via en ordbok. Ni har väl själv försökt att översätta något på google translator. Det är inte så enkelt. Det blir väldigt konstiga meningar ofta. Jag kommer kanske ut med bandage kring magen istället för om benet, vem vet. Ja, jag hade nog protesterat, men hur skall jag säga protestera på spanska. Är inte helt säker på att jag kan förklara det ens på engelska. Helst svenska, men nummer två är norska. Men ibland är jag faktiskt lydig. Ringde hospital Quirónsalud där jag ju har någon form av abbonemang där det ingår en hälsokontroll om året. Fick tid redan den 31 oktober. Det gick lite väl fort för mig. Skulle önskat att de hade sagt att de inte hade tid förrän nästa år eller något sådant. Är jag rädd för att gå till läkare, ja inte rädd på ett vis, men tycker inte att jag behöver svart på vitt att jag kanske är sjukare än vad jag känner mig. Jodå jag beställde ny tid också hos min sjukgymnast till trots för att jag har lust att strypa henne. Det kändes faktiskt bättre i hälsenan hela dagen igår ända fram till att jag gick eftermiddagsrundan med hundarna. Plötsligt kom en stor hund, bakom galler visserligen och försökte attackera mina hundar, vilket naturligtvis inte gick eftersom det fanns en järngrind mellan mina hundar och den. Men resultatet blev att jag snabbt som attan försöket få bort mina hundar därifrån, en ren reflex, som inte var så bra för min hälsena. Inga häftiga rörelser här inte. Kvällsrundan blev en enda plåga, men lite bättre nu på morgonen.

I måndags blev det boule, det började inte att regna, alltså Gota fria, förrän vi nästan hade spelat färdigt. Därefter blev det spätta på ”Svensken på hörnet”. Alltså inte köttbullar, som är mest vanligt där. Antingen köttbullar med potatismos, eller köttbullar med potatis. Inte så mycket variationer där inte. Men spättan var god och sällskapet som vanligt underbart.

Idag skall det bli vattengympa här i min bassäng. Ingen av oss har en aning om hur man gör vattengympa, men försöka duger. Skönt i vilket fall som helst att röra sig i varmt vatten, simma eller springa, skit samma, eller hur? Jag har lovat 30 grader i vattnet vilket gör att bassängvärmaren går på högvarv nu när det har blivit så kallt i luften. Efter vattengympan är det dags för Quiz. Alltså en ny runda till ”Svensken på hörnet”. Antager att Quizen är på svenska! Det hjälper troligen inte mig, eftersom jag inte brukar komma på svaren förrän jag kommer hem om ens då. Jag är ju faktiskt inte så bra på att komma ihåg saker. Kommer inte ens ihåg om det har blivit värre med åren. Har en känsla av att det har varit likadant upp genom åren. Men en sak är ju bra, det är inte musikquiz, hade det varit det så hade det inte varit någon idé alls att jag åkte dit. Men som sagt det är kul att träffa människorna.

Kalla droppar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s