Vattengympa och quiz!

Igår hade vi vattengympa, är väl inte helt säker på att det var det vi hade, men vi kallade det det i alla fall. Vi sprattlade lite hit och dit och simmade lite hit och dit, kanske det inte var så förfärligt seriöst. Helt klart det var inte seriöst. Men sprattlade och snackade i varmt skönt vatten. Det var inte lika skönt ovanför vattenytan. Ganska kallt upplevde jag det i alla fall. Vi var nöjda och hundarna hade det kul samman. En av hundarna letade mat. Hon såg ju inte ut precis som hon svalt, men jag är säker på att hon kände det som om vi inte unnade henne någon mat. Det enda hon hoppades var mat var en skål med mynt i. Hon blev verkligen besviken. Inte säkert att hon kommer att hoppa av glädje av att komme tillbaka till det här huset som inte kan erbjuda henne något som helst i matväg. Till och med hundmaten togs ifrån henne. Hoppas likväl att hon kan ha lite överseende med de här snåla människorna. Kanske hon kan tänkta sig att komma tillbak eftersom Fluffy upptäckte att hon äntligen hade hittat en kompis som ville leka med henne, en stund i alla fall. Inte lika länge som Fluffy ville, men längre än de andra två hundarna ville leka med henne. Alltså har Fluffy äntligen hittat någon som liksom hon är på lekhumör. Lekhumör har inte med ålder att göra. Just denna hunden är faktiskt 14 hundår och vill leka. Pippi är bara sex och vill inte leka. Lek har inte med ålder att göra konstaterar jag. Vi bestämde hur som helst att försöka med vattengympa nästa vecka också. Vi kanske bör förbereda oss bättre om vi skall vara seriösa, kanske youtube kan ge oss några tips. Men inte säkert att någon av oss vill vara så seriösa. Vi var kvar i vattnet tills vi hade skrynkliga fingrar, då gav vi upp och ägnade oss åt bara prat istället för vatten. Kaffe blev det dock.

Efter det handlade det om quiz, det var seriöst. Väldigt seriöst. Vi hade en sekreterare som försökte utifrån sin förmåga att hålla kontroll på oss. Jag har kompletterat mina kunskaper nu med mer kunskaper som jag aldrig kommer att ha någon nytta av. Vi fick inte ens använda oss av google. Hur många av er vet hur man lever livet i Luxemburg? Ja, själv har jag ju glömt det redan, men fick veta vilka färger flaggan i Luxemburg har och en massa annat som jag nog inte kommer att ha så väldigt stor nytta av. Tyvärr kan jag inte återge det, för jag har redan glömt det igen. Men man kan ju alltid googla det om man behöver den kunskapen någon gång. Tvivlar på det, men kan ju vara kul ändå. Seriöst blev det. Jag tror att jag inte hade sluppit undan med livet i behåll om det hade visat sig att jag googlat på plats. Detta var faktiskt allvar. En del frågor var jag helt säker på till exempel hur många kvinnor som hade landstigit på månen, jag var tvärsäker, 2 stycken menade jag. Jag måste ju i efterhand erkänna att jag hade förväxlat rymden med månen, men alla kan ju ta fel. Eller??? Är inte helt säker på att mina lagkamrater är eniga med att detta är misstag som alla kan göra. Själv hade jag nog inte varit helt överens med mig själv, men jag var så tvärsäker att de gav med sig. Annars hade vi kanske klarat av att få 17 poäng av 70 möjliga. Jag försökte att kompensera genom att göra ett försök att bli av med mina lunchkuponger på ”Svensken på hörnet”. Vi skall med förenade försök i mitt lag bli av med mina lunchkuponger nästa onsdag. Jättebra. Helt säker på att jag inte kan övertala min son som snart kommer ner till att äta köttbullar med potatismos. Då menar jag ju han som älskar att laga mat och inte vilken mat som helst. Det skall ju helst vara gourmetmat på någon restaurang med Michelinstjärnor och det kan man nog inte kalla ”Svensken på hörnet” för. Om inte så lagar han själv maten och den är ju suverän som jag redan många gånger har skrivit om. Där platsar definitivt inte ”Svensken på hörnet”. Men nu verkar det som om jag likväl kan få åtgång på mina kuponger. Första pris i quizen var just lunch till laget. Vi fixar det själva, alltså köttbullar med potatismos, eller köttbullar med potatis blir vårt tröstpris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s