Torsdagsbarn och annonsering!

Tisdagsmorgon och fint väder. Ja, det brukar ju vara fint väder här om vi nu skall säga att sol är fint väder. En del menar ju att snö är fint väder och det finns till och med de som menar att det är fint med regn. Själv föredrar jag ju faktiskt lite lätt duggregn framför snö. Duggregn och helst minst 20 grader varmt förstås. Annars går det bra med bara sol och varmt. Det är ju därför jag befinner mig i Spanien även om temperaturen nu sjunker även här. Visserligen inte så lågt som i Skandinavien, men lågt nog på morgonen och kvällen. Jag har varit på stranden idag också, med sommardunjacka på mig. Fortfarande inte långbyxor men jacka. Ja, skall kanske erkänna att jag gick in i pinjeskogen idag istället för på stranden, det var första gången. Sanden där är lite mjukare att gå i än vid strandbrynet så det blev lite mer motion för mina benmuskler. Det gick bra idag också. Ett av skälen var faktiskt att jag kände att jag kanske skulle behöva en toalett! Har ni någon gång upplevt det där behovet att komma på en toalett när man inte har en toalett i omedelbar anslutning till just den platsen man befinner sig på. Så var det för mig i morse. Satt i bilen på väg till stranden och kände ett behov av att komma på en toalett. På stranden finns det ju en öppenhet där man inte kan gömma sig för något. Visserligen är det en nudiststrand men jag har än så länge inte sett någon av nudisterna utföra sina behov öppet där. Till och med hundarna plockar man ju upp efter när man är där, så att inte några lekande barn skall börja leka med hundbajs istället för sandslott. Men jag valde alltså pinjeskogen. Den var verkligen inte befolkad av någon annan än mig och mina hundar. Det fungerade bra, mer tänker jag inte avslöja. Jag har ju alltid bajspåsar med mig.

Jag har kommit fram till att jag är ett torsdagsbarn. Alltså född en torsdag, liksom min dotter. Min ena son är född på en fredag och minstingen på en lördag. Jag räknade liksom ned men hann inte till en söndag. Inriktade mig på slutet av veckan. Började med torsdag, därefter fredag och slutade med en lördag. Enligt folktron betyder det ju något vilken veckodag man är född på. Torsdags barn sägs slita hårt och satsa på karriären, den är energisk och snabb i vändningarna, men kan ofta förivra sig och handla oöverlagt. Det där med att förivra sig och handla oöverlagt kan jag känna igen hos mig själv, men inte så mycket hos min dotter. Hon är ett under av planering, kanske hon har blivit det för att kompensera min icke planerande attityd. Jag tror faktiskt mer på det än på magisk folktro. Vi försöker att komplettera varandra. Men det sägs också att torsdagsbarn inte kommer att medföra besvär för andra. Ja, det är jag ganska säker på att det finns många människor som har haft en relation med mig kommer att protestera mot. Ta bara mina manliga förhållanden. Nu är ju de flesta av dem döda, så jag kan ju låtsas att de säger mer positiva saker om mig än vad de faktiskt gör, men det finns ju någon som fortfarande lever och som jag har och har haft nära relationer med som nog försöker motbevisa det påståendet. Fredagsbarn däremot gör ofta gott och förstår att skapa ett lyckligt hem läser jag vidare. Det är alltså min ena son. Jag kan ju bara hoppas. Vet att han ofta gör gott och utifrån min uppfattning så lever han i ett lyckligt hem, men är alldeles säker på att han inte har skapat det ensam. Det måste vara en hel familj som gör det. Men å andra sidan har jag inte sett efter om alla i hans familj kanske är torsdagsbarn. Min andra son som är född på en lördag sägs få arbeta hårt för brödfödan, har otur i kärlek, men tur i spel. Jag känner faktiskt inte att det stämmer speciellt heller. Men egentligen skulle han nog ha blivit ett söndagsbarn om det inte hade varit så att jag åkte en sådan där stor karusell som går runt och svänger och flyger på fredagen. Det resulterade till illamående och troligen för tidig förlossning. Förlossningen gick väldigt snabbt. Kan bara föreställa mig att den lille killen bestämde sig för att i den här magen kunde han inte vara en sekund till, när hela världen snurrade runt som i en cyklon. Ja, får bestämma mig för att han skulle blivit ett söndagsbarn om magen hade känts som en tryggare plats än vad den gjorde.

Har ni sett på annonserna i tidningarna på sista tiden. Svenska kyrkan annonserar nu efter fler medlemmar. Det ni. Kan det innebära att vi börjar tänka logiskt istället för att förlita oss på drömmar. Det står något om att det inte kostar något att gå ur svenska kyrkan, men att det ger så mycket att vara med. Undrar vad det är det ger. Evigt liv?? Ja, själv är det faktiskt inte önskan hos mig. Man måste väl få lov att slippa någon gång. Tänk bara på det alternativet man målar upp. Risken att brinna för evigt i en evig eld. Är det någon som kan tycka att det är lockande? Inte jag i alla fall. Det fanns ännu en annons som jag studsade lite inför. Calle Flygares teaterskola sökte blivande skådespelare. Jag som trodde att var och varannan tonåring tänkte sig en karriär inkom skådespelaryrket, konstnärsyrken, fotboll och golfyrke. Trodde faktiskt inte att man behövde annonsera för att få tonåringar på audition. Trodde att det var precis tvärtom att man behövde realitetsorientera dem om hur de eventuellt skulle försörja sig om deras föräldrar inte ville försörja dem längre.

Måste väl också berätta att Pippis sjukdom var övergående. Hon ligger just nu här hos mig när jag sitter och skriver, men hoppade och skuttade när vi var på stranden imorse. Men hundar får väl också ha lite övergående sjukliknande tillstånd. Det var i alla fall inget långvarigt eller farligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s