Kontakt med Hospital Quiron!

Hektiska dagar, men det är ju ganska ovant för mig efter att ha inträtt i pensionsåldern. Inget speciellt viktigt, men en del långtråkiga saker och en del kul saker. Igår var det iväg till svenska konsulatet för att få ett nytt levnadsintyg. Alltså ett intyg över att jag lever. Jag känner mig ganska levande men det räcker tydligen inte någon på konsulatet måste se på mig att jag lever. Hon tyckte tydligen att jag såg levande ut. Hon stämplade i alla fall papperet jag hade med mig och önskade mig välkommen tillbaka nästa år. Hon trodde tydligen att jag skulle leva också om ett år. Gott gjort. Nu kan jag vara lugn, jag skall inte dö detta året. Nu skall min svenska pension fortsätta att trilla in tror jag. Men nu är det också dags för mig att få tillbaka lite av den skatt jag har betalat in till Sverige och Norge. Trodde att jag kunde få en kopia på vad jag hade betalat in på banken i Torrevieja, nej, det kunde man inte. Lite konstigt, han visade mig vad jag hade betalat in på sin skärm, men han kunde inte skriva ut det sade han. Väldigt märkligt kan jag se något på min skärm så kan jag även skriva ut det, men nej. Han menade att jag måste gå till Abaco som deklarerar till mig och få den utskriften. Får väl göra det eftersom det inte räcker med ett levnadsintyg i Norge för att jag skall få tillbaka skatten jag betalat in dubbelt, där måste jag också ha ett hemvistintyg. Alltså ett intyg om att jag bor i Spanien och därmed betalar skatt till Spanien. Jag som avskyr papper. Nu är det dags för den stora pappersdansen. Inte nog med det jag var också inne på KIA eftersom det var dags för service på min bil. Den har snart gått 3000 mil och när jag köpte den var jag helt säker på att säljaren sade att jag hade en gratis service efter 3 år eller 3000 mil, vilket som kom först. KIA sade nu att jag skulle ha servat den innan 2 år hade gått och det var i februari detta året. Kan jag komma ihåg fel? Kan vara så, men det erkände jag i alla fall inte. Jag fasthöll 3 år eller 3000 mil. Gubben i disken verkade som han gav med sig så jag fick en tid till den 13 november. Nu gäller det kanske att se till att bilen inte passerar 3000 mil, det gör den nog innan den 13 november. Vi får se hur det här slutar. Eftermiddagen blev klart trevligare. Vi som kom sist på Qizen firade förlusten tillsammans med lunch. En deltagare var dock inte närvarande på grund av sjukdom, men till henne fick vi en doggybag, så mat fick hon i alla fall. Efter det var det buggkurs. Ja, jag hade hundarna med mig så jag buggade inte. Tur var nog det. Det såg oerhört komplicerat ut med hur man skulle göra med fötterna för att göra rätt. Jag är ganska säker på att jag inte hade klarat av det och det var nybörjarkursen. Hur skulle det bli om det blev mer avancerat. Jag tondöv och utan rytmkänsla och skulle dessutom röra fötterna enligt ett speciellt mönster. Inte en chans för mig. De flesta andra i quizgänget deltog och klarade sig väldigt bra. Någon av dem glänste. Jag tror inte jag skall ta upp den kampen. Pippi var inte så positivt inställd till buggkurs. Hon började skaka och darra i hela kroppen, ville inte ligga snällt och sova i vagnen som Fluffy gjorde. Kan det var ljudet eller något. Jag kanske får börja prata lite mer med dem, eller kanske till och med sätta på musik, radio eller TV så att de får vänja sig vid ljud. Här är det ju ganska tyst när det bara är de och jag. Visst pratar jag med dem men inte hela tiden och det är bara en röst åt gången och själv tycker jag ju att tystnad är vilsamt och det verkar som om de tycker detsamma.

Idag började dagen med min strandpromenad som jag har gjort hela veckan nu. Helt fantastiskt. Visserligen menar jag fortfarande att min fysioterapeut har sadistiska anlag, men hon har gjort ett fantastiskt jobb med alla de där nålarna och elektriciteten som hon har använt sig av plus den förfärliga massagen av min hälsena. Den är faktiskt nästan helt bra nu. Underbart. Men efter det skulle jag iväg till hospital quiron för att få en läkarundersökning som skulle ingå i det där abbonemantet som jag betalat till. Där skulle ingå en gratis hälsokontroll, 5 hembesök av läkare, 10 hembesök av en sjuksköterska och lite annat. Hade beslutat att jag skulle använda mig av det. Hembesök behöver jag ju inte, men kan ju alltid ställa upp en hälsokontroll. Hade alltså tid i dag. Har ju aldrig varit på det sjukhuset förut. Fick börja med att trycka på en knapp varför jag skulle dit. Blev kallad in bakom ett skynke, där det satt en söt liten tjej och ville att jag skulle betala 123€. Jag protesterade eftersom jag menade att det hade sagts att jag skulle få en gratis hälsokontroll. Hon bad mig om att följa med en trappa upp. Där satt massa människor, visade in mig i ett väntrum och hämtade mig igen 5 minuter senare. Vi gick tillbaka till utgångsläget en trappa ned. Undrade lite om hon tyckte jag fick för lite motion om jag skulle sitta hela tiden när jag pratade med henne, men har alltså ingen aning. Hon höll fast vi att jag skulle betala 123€. Jag sade OK och bläddrade upp pengarna som hon tog men sade att jag kommer inte att skaffa mig det där premiumkortet fler gånger. Hon ringde ett samtal och verkade ganska obalanserad i telefonen, lade på och vände sig till mig och sade att den hon ringde hade varit så otrevlig i telefonen. Javisst, kul för mig att veta. Handlade det om mig, samtalet hon ringde eller var det kanske hennes man som inte ville handla middagsmat. Ingen aning, men jag log snällt och sade att jag förstod henne. Plötsligt sade hon att jag kanske inte skulle betala mer än 43€. Ja, hon fick gärna pruta för min del. Men förstod inte helt sammanhanget, hur hon kommit fram till det. 123€ eller 43€, ja summan har ju en trea gemensam, men för övrigt. Plötsligt gick hon igen, denna gången behövde tydligen inte jag motionen, bara hon. Hon kom tillbaka och bad mig följa med henne, behövde motion igen tydligen. Blev mött på vägen av en annan kvinna och vi gick alla tre tillbaka till utgångsläget. Nu kom ännu en kvinna, alla verkade upprörda. Det var faktiskt inte min mening att orsaka alla denna uppståndelsen. Nu var de faktiskt arga på varandra, hördes på både rösten och man såg det i deras minspel. Själv log jag närmast frenetiskt, eftersom jag inte förstod något men ville garantera mig om att inte bli indragen i bråket. Jag visste ju inte ens vad det handlade om. Ibland är det en välsignelse att inte förstå spanska. Men plötsligt fick jag mina pengar tillbaka och de klargjorde att jag hade en gratis hälsokontroll men om jag ville veta resultaten av den så måste jag träffa en läkare. Jaha, vad skulle de med mina resultat till om de inte skulle vidarebefordra dem till mig. Mycket konstigt. Det slutade med att de tog några snabba blodprov på mig och så fick jag tid i nästa vecka till en läkare. Skall jag betala 123€ för att få veta vad mina blodprov visade? Ja, kanske jag inte tar den här premiumhälsokontrollen nästa år likväl!! En upplevelse var det i alla fall och jag hoppas att de där tre som bråkade över mitt huvud inte tog livet av varandra när jag hade gått. Ja, det var alltså min första kontakt med Hospital Quirónsalud och min nästa kontakt är kanske den sista. Skall nog gå till det vanliga sjukhuset nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s