Julpyssel!

Hantverkarnas sista dag här, tror jag. De går ut och in och hundarna är tvungna att vara i koppel hela tiden. Måste säga att de inte gillar sin tråkiga tillvaro den här veckan. De har liksom fått en vana i att de skall skälla varje gång ”gubbarna” går in eller ut och det är ganska ofta. Inte nog med att de skäller, Pippi försöker att bita dem i hälsenan varje gång. Ja, hon biter ju inte så hårt, men en av dem verkar att vara lite rädd för henne. Hon tycker att det är ganska så härligt och blir inte bättre av det, hon försöker verkligen att få ett ordentligt tag i hälsenan. Därmed koppel alltså, annars kommer hon att få storhetsvansinne. Hon har liksom aldrig upplevt att en nästan 2 meters människa blir rädd för hennes 15 centimeters storlek. Kanske hon hade haft en chans om det 10 malteser som stod ovanpå varandra. Hade i alla fall sett kul ut, men fortfarande hade de inte varit lika stora som ”gubben.” Jag tror att hon börjar gilla gubbar utifrån att hon kan skrämma dem. Hon har ju en ”gubbe” på stranden med gåstavar som hon tidigare inte har vågat gå i närheten av hans stavar, men nu har hon börjat att skälla ut även honom, även om hon inte vågar gå i närheten av stavarna. Hon har alltså redan börjat att tro att hon är grandios. Båda är nyklippta nu och det gör att de faktiskt ser ännu mindre ut än när de har lite mer hår. Vita och fina än så länge. Dröjer dock inte så länge, några turer på stranden brukar räcka. Men just nu ligger de alltså i koppel och gör inte så mycket väsen av sig.

Det regnar idag, har faktiskt kommit lite regn de sista dagarna, lite ovanligt för att vara här men bra för växterna. Det är ganska grönt just nu och jag slipper att vattna mina krukor. För att göra något överhuvudtaget, när man bara sitter och passar hundar har jag börjat med lite julpyssel. Tänk så mycket det finns på youtube. Egentligen började jag att leta efter en speciell julstjärna som jag har vikt massor av tidigare, men som jag har glömt hur jag gjorde. Har inte hittat den ännu, men gjort en massa andra julstjärnor istället och till och med en liten gran. Inte för jag vet vad jag skall göra med dem, eftersom jag ju inte hade tänkt att julpynta i år. Jag kan ju inte hänga upp en massa julstjärnor överallt, när jag inte hade tänkt att julpynta huset. Det kommer väl bara att se ut som om jag har rånat en pappersfabrik. Skall kanske invitera några vänner på en julpysseldag.

Lägger ut lite av mina verk och fortsätter med mitt julpyssel medan jag håller tummarna för att hantverkarna snart är färdiga här så att jag kan återta mitt hus. Känns just nu som jag bara är en tillfällig besökare som inte vet vad jag skall göra under tiden som de är här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s