Nytt år, nytt decennium, nya föresatser!

Förste januari år 2020. Låter på något vis som något nytt och spännande även om jag ju vet att det är ungefär likadant denna onsdagen som det var förra onsdagen. En skillnad finns dock. Jag har avgett nyårslöften. Skall försöka att komma i form. Detta året är jag ju 75 år. Liksom hästarna räknar jag ju som att jag har blivit ett år äldre när ett nytt år inträffar. Så nu är jag alltså 75 år. Skall jag göra något med min kropp någon gång, så är det kanske hög tid. Har ju de sista åren bara bränt muskler, inte fett. Kan det vara någon form av klimatpåverkan. Jag menar att på grund av våra koldioxidutsläpp så blir ju jorden varmare och varmare, men verkar som om värmen gör att jag bränner muskler, eller kan det vara för lite motion. Kan det väl inte. Jag går ju nästan 20 000 steg varje dag. Är inte det nog. Nej, det är det definitivt inte, det har jag faktiskt vetat i många år. Jag hör folk som säger att det håller sig i form eftersom de går mycket. Men inte vet jag vad deras kroppar är gjorda av, min kropp håller sig i alla fall inte i form av att gå. Jag måste göra mer med den kroppen än att gå, det vet jag. Måste svettas och göra ont lite också i kroppen för att hålla min kropp i något så när form. Det vet jag, men har alltså inte kommit igång helt efter att jag gick i pension. Nu börjar det närma sig 3 år, så nu är det väl dags. Eller kan jag få ärva någon kropp som kan hålla sig i form av att bara gå? Är det någon som har en sådan kropp att avvara till mig? Men nu när jag är 75 år, så har jag kanske 25 år kvar att leva, räknar i alla fall med det. Då blir det ju väldigt dumt om jag inte kan använda den kroppen på ett bra sätt i 25 år. Om jag börjar träna lite mer och hårdare så kanske den fungerar i låt oss säga 15 år i alla fall. Alltså nu är det ju inte så att jag tänker att jag skall vara ett hinder för miljöen. Miljöen tar jag ju bäst hand om genom att dö redan nu, men det ser inte ut som om jag skulle göra det, så ok, får ge mig och vara lite problem för miljöen, men få kroppen i lite bättre trim.

Det är alltså så att jag bestämt mig nu för att träna mer regelbundet. Har ju varit och tränat på Camping Resorten tidigare, men slutat och börjat och slutat. Har bara köpt månadskort där. Denna gången bestämde jag mig för att köpa årskort. Sagt och gjort. Gick ut med hundarna och därefter direkt ner till La Marina Camping. Fel, gjorde en liten avstickare till stranden för att se hur glada och lyckliga tomtar och andra utklädda människor som fanns där för att fira in det nya året. När jag parkerat och var på väg till träningen, började jag att tvivla lite och bestämde mig för att än en gång bara köpa månadskort. Sagt och gjort skulle köpa månadskort sa jag. Hon menade att det blev billigare för mig att köpa för 3 månader. Började tvivla och slog då till med ett år. Det blir billigast. Alltså om jag använder mig av det. Nu måste jag ju i alla fall tjäna ihop till att det blir billigare. Har tänkt att jag börjar med att gå dig varannan dag för att därefter öka upp när jag har kommit i bättre form. Alltså det är mitt nyårslöfte. Det kändes som en bra start i alla fall. Det är ju alltid underbart efteråt, det vet jag ju. Känner mig piggare och framförallt duktigare. Kände att magen var i vägen en del på en del av övningarna. Det har den aldrig varit för så det är verkligen på tiden att jag gör något åt det. Alltså full fart in i det nya året med träning. Efter 21 gånger så vet jag att det börjar bli en rutin så det kan jag kanske klara av innan februari. Därefter vet jag ju att det känns som om jag har missat något och känner mig tröttare om jag inte tränar. Det är bara att komma förbi de där 21 gångerna. Jag vet ju också att om jag håller upp i mer än 3 dagar så har jag brutit rutinen. Lite orättvist, tycker jag att det skall ta så många gånger för man har programmerat in träningen i hjärnan, men så få dagar för att bli avprogrammerad.

Ett andra nyårslöfte är att avstå från socker i så stor utsträckning som möjligt. Skall dock inte fokusera på bantning, det vet jag att det inte fungerar för mig mer än en kort stund. Skall fokusera på att få orken tillbaka och få kroppen till att fungera. Lite trist är det att tänka sig att om jag skall avstå från socker så måste jag också avstå från vin. Vin tycker jag ju om, men det gör jag ju med socker också. Men kan kanske unna mig lite vin på fredagen eller lördagen. Får se hur det blir med det. Men alltså vin i veckodagarna blir förbjudet för mig. Kanske när jag har besök, men inte annars. Skall inte bli alltför restriktiv, vet att jag då lätt ger upp när jag har fallit för någon frestelse. Ser då det som ett misslyckande och slutar med mina föresatser istället för att se det som ett undantag. Därför skall jag försöka vara lite generös mot mig, men inte alltför generös. Ger jag efter för socker så triggar jag ju igång lusten att fortsätta äta socker, så lite restriktiv måste jag vara om jag skall klara av mina föresatser.

Hoppas att jag nu inte om en månad skriver detta igen för att börja om och börja om. Om och om igen. Just nu är jag i alla fall fast besluten att hålla fast vid det och får fokusera på de där 21 gångerna som måste till innan min hjärna är färdigprogrammerad.

Ha en jättefin nyår alla!

La Marina playa på nyårsdagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s