Träningsvärk!

Så var det dags för träning nr 2. Bara 19 kvar tills det blir rutin, nästan ingenting eller hur? Vaknade klart med träningsvärk, den bästa värk som finns. Det är den som säger att jag faktiskt har gjort något. Jag älskar träningsvärk. Ont gör det, men man vet varför man har ont. Den försvinner ju efterhand när man har tränat en del, men det känns nästan lite synd eftersom det nästan verkar som om man inte har använt kroppen nog då. När jag tänker på det, så använder jag ordet älskar i många sammanhang, maträtter, träning, hobbies osv, osv i en lång räcka. Egentligen är det väl så att man älskar människor och kanske djur, alltså levande väsen. Men älskar man verkligen träningsvärk och choklad. Kanske det har gått lite inflation i det ordet när det gäller mig. Skall kanske säga att jag tycker väldigt mycket om något istället. Känns dock inte lika bra i munnen, kanske jag fortsätter att säga älska. Och ha i mitt huvud att jag älskar mina barn, barnbarn, syskon och några andra. Kanske Fluffy och Pippi också. Nej, inte kanske, jag älskar dem. Blir irriterad på dem ibland, men säger ju inte upp bekantskapen med dem för det, jag vill ju ha dem i mitt liv. Likadant med goda vänner, barn, barnbarn och syskon. Kan vara förbannad på dem och tycker inte alltid om det de säger eller står för, men vill inte vara utan dem för det. Det är kanske det som är kärlek. Vi får vara ordentligt förbannade på varandra, men vi mister aldrig varandra eftersom vi älskar varandra.

Men det var ju det där med träning. Än så länge känner jag mig ganska duktig när jag kommer igång. Kan ta emot lite att komma dit, men när jag väl är där så älskar jag ju det, för att inte prata om efteråt. Då är jag väldigt nöjd. Det gäller bara för mig att komma ihåg det så att jag säkert fortsätter och inte gör som jag har så lätt för att göra. Startar upp med något och slutar sedan utan problem. Sedan är det lite kul att se på andra som tränar och för att inte tala om lyssna på de som tränar. Idag var det en som lät väldigt mycket när han tränade. Hela gymmet började skratta, men jag tror inte att han förstod vad vi skrattade åt. Han ägnade sig högljutt och då menar jag verkligen högljutt åt sin träning. Prata om pust och stön, det lät mer som en lavin som startade upp och bröt sig igenom en betongmurar. Undrar om han tycker om att träna, det lät faktiskt mer plågsamt än gott.

Annars en väldigt lugn fredag, så det är ju tur att jag kommer ifrån huset och ser lite andra människor. Jag räknar inte när jag är ute med hundarna eftersom jag då försöker hålla mig ifrån människor mest, speciellt de med hundar. Jag drar i mina och de drar i sina som för att säga kom inte hit. Det är ju så med hundar, när de springer lösa på stranden så är de inte så där väldigt intresserade i andra hundar, men går man med dem i koppel, då är alla hundar intressanta. Nu är de ju ganska små, så det är ju ingen konst att hålla dem borta, men gör man inte det, alltså håller dem borta från andra hundar, då befinner man sig plötsligt intrasslade i koppel. Det är fantastiskt hur mycket 3-4 hundar kan trassla in sina koppel och deras hussar och mattar. Man befinner sig plötsligt helt intrasslade i varandra. Jag tror det är därför som vi försöker att låta bli att hälsa på varandra när vi är ute med våra hundar.

Jag har äntligen fått iväg alla de där papperna som skall till för att få tillbaka den dubbla skatten. Alltså den skatt jag har betalat in i Norge och Sverige. Då måste jag som vanligt alltså bevisa att jag inte har betalat skatt i Spanien bara för att jag tycker att det är kul. Väntar bara nu på att skatteetaten i Norge skall höra av sig och berätta för mig att de måste ha ännu fler papper än de jag redan har skickat. I Sverige brukar det inte vara några problem, men i Norge definitivt.

Just nu har jag lite svårt för att sova, så jag ligger vaken och lyssnar på poddar. Många olika. Inatt lyssnade jag på hur man skall äta och träna. Är ju där just nu med mina tankar. En av dem menade att man skulle pålägga staten att lagstifta om att man inte skall äta socker, inte ha godis lågt i affärerna osv, osv. De drog bland annat fram att i Norge hade man tagit mer ansvar och lagt extra skatt på socker. När jag flyttade till Norge var jag ganska chockad över att se att så många gick omkring med en coca cola flaska som ständigt sällskap. Överallt alltså såg man det. Och då handlade det inte om de där små flaskorna, det handlade om 1,5 liters flaskor. Ofta dessutom de där som har konstgjort socker. De drack ständigt coca cola. Förstår att man lade straffskatt på socker, men är lite osäker på om det också handlar om aspartam och liknande sockerersättningar. I mitt huvud så skulle man kanske börja med att lägga skatt på dem. Nu tror jag ju inte att man skall lagstifta för att få affärerna till att sälja mindre. Det är ju liksom inte deras ansvar, eller hur. Sedan tror jag ju dessutom på att var och en människa måste själv ta ansvar över hur den vill leva. Blir lite konstigt att leva i en stat som skall förbjuda allt som någon inte tycker är bra. Själv tycker jag att vi har alldeles nog av förbud som det redan är. Får vi fler, så kanske vi istället skall börja ha lagar om vad som är tillåtet. Kanske det blir enklare att följa. Men sedan tror jag att det handlar mycket om Sverige. Där vi tror att alla skall lägga sig i om någon gör något som man inte tycker om. Nej, det handlar nog om Norge också, men inte i samma utsträckning faktiskt. Men det är alltid någon som upplyser en om i Sverige att det inte är nyttigt att röka, att det är koppeltvång på hundar och allt annat möjligt och omöjligt Finns väldigt många som tar på sig polisernas ansvar. Kanske det är civilpoliser, men jag tror inte det. Hur många har blivit tillsagda av främmande människor att det inte är tillåtet att göra det eller detta. Jag har, kanske det handlar om att jag inte alltid orkar förhålla mig till alla lagar och bör kanske betraktas som kriminell. Jag har alltså kört för fort en och annan gång. Har gått över gatan där det inte finns övergångsställe och har till och med gått mot rött ljus när jag inte ser någon bil överhuvudtaget. Många andra saker också. Bör kanske betrakta mig själv som kriminell.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s