Fri som fågeln med utegångsförbud!

Ja, så var det en ny dag med corona! Den började inte så bra. Jag gick som vanligt upp och satte mig i bilen för att köra till stranden. På väg dit, helt stilla, inte en bil, inte en människa. Vad händer här? Har det varit ett kärnkraftsanfall i natt och jag är ensam kvar på jorden eller åtminstone i La Marina. Lite kusligt, men också lite skönt. På väg ner hörde jag en tupp, den har jag inte hört tidigare när jag kört ner. Kan vara på grund av att allt var så tyst. Tuppen liksom sa att nu är det faktiskt på tiden att världen vaknar. Lite ljud kan vi väl önska oss här också annars kommer jag till att gala väldigt mycket. Ja, men hur som helst vände ner där jag brukar vända ner. Oj, där var en stor grind utsatt med skriften ”Policia local”. Aha, dit fick man alltså inte komma. Undrar vad som är så smittosamt med stranden att man måste stoppa all trafik dit.

Det var alltså bara till att vända. Kände mig lite förbannad och bestämde mig för att köra till ett annat ställe där jag kunde har hundarna lösa. Sagt och gjort. Kunde faktiskt gå ut och gå där. En liten väg här i närheten av mitt hus, där det normalt är väldigt lite trafik, idag ingen alls. Men den var alltså inte stoppad. Kan man riskera att bötfällas likväl. Blev glad när jag hörde andra hundar som skällde när jag gick förbi de få hus som finns där. Mest apelsinodlingar och lantbruksområde där. Men vi fick i alla fall en promenad. Kanske den sista på ett tag. Har läst att det är lov att gå ut och lufta hunden, men verkar inte som om det är lov att gå ut och rasta hunden. Bara ut och kissa och bajsa hunden. Det är ju tur att jag har små hundar. Visserligen behöver de faktiskt också motion, men inte lika mycket som en aktiv stor hund. Stackars de hundarna. Någon skrev i ett inlägg att vi som har hund borde dra ner på maten och vattnet till dem så att de inte behövde bajsa och kissa så mycket. Hon hoppades nog att alla hundar skulle vara döda efter det här utegångsförbudet som har drabbat Spanien. Verkar avgjort som hon inte kunde kalla sig djurälskare.

Jag ser i alla fall att bland annat Sverige nu har förstått att vi skall arbeta för en flockimmunitet och försöka att se till att inte alla blir sjuka på samma gång istället för att inbilla oss att vi inte skall bli sjuka överhuvudtaget. Låter som om åtminstone Sverige har förstått något. Men det är många som stänger sina gränser och sätter folk i karantän, utegångsförbud och så vidare. Det verkar inte som att de har förstått att det loppet är kört. Nu får vi jobba för en flockimmunitet istället. Naturligtvis har Kina tagit sig för att anklaga Sverige för att inte göra tillräckligt. Det var väl väntat. Kina har anklagat Sverige för det mesta eftersom vi anklagar Kina för att vara en diktatur, där människor kan sätta i fängelse utan rättegång eller orsak. Det gillar ju inte Kina, även om det är sant. De försöker kasta skit på Sverige så fort de får en chans. Jag är stolt över Sverige.

Jag börjar dock inse att troligen kommer inte min son och hans familj att ha en möjlighet att komma hit ner till påsk. Hoppas dock fortfarande. Skulle vara så trist om de inte kunde komma. Visserligen kan vi väl inte gå på restaurang, men jag har en son som älskar att laga mat och jag älskar att laga mat samman med honom, så det går nog bra. Är ganska säker på att det fortfarande kommer att finnas mat i livsmedelsbutikerna även om det verkar som om en del tror att den kommer att ta slut. Jag tror inte det. Men bensinpriset har sjunkit nästan en hel euro sedan den här så kallade krisen började. Ja, det blir lite att hämta tillbaka när allt detta är över. Bland annat så måste skolungarna lära sig dubbelt så fort som tidigare om de inte skall riskera att få gå i skolan på helger och ferier för att ta igen det förlorade. Hur hotell, restauranger och flygbolag skall klara det har jag svårt att förstå. Visserligen är det väl vi vanliga människor som får betala notan på det ena eller andra sättet.

Men ok, nu sitter jag alltså i fängelse i mitt eget hem. Man har alltså inte lov att ens besöka en vän. Det blir böter. Vi har många poliser i Spanien och de kommer nog att patrullera runt på gatorna för att se till att vi bara går till livsmedelsaffärer eller apoteken, och en kort luftning av hunden. Har aldrig tidigare varit med om detta, så det är ju en intressant upplevelse. Ingen press här inte på att vara social. Det blir alltså inte boule imorgon. Det blir inspärrning i hemmet istället. Tur att jag faktiskt har en stor uteplats och fint väder. Skall nog klara det här också. Men just nu verkar det som om det inte finns någon möjlighet för mig att bli smittad, jag som ville ha den här influensan medan jag var frisk, även om jag redan är gammal. Det loppet verkar att vara kört, de närmaste 14 dagarna. Hoppas att det är slut efter 14 dagar i alla fall.

Ha en fin söndag allesamman i karantän eller fria som fågeln.

Jag bestämmer fortfarande hur högt jag vill flyga, även om jag inte kan bestämma hur långa jag kan gå längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s