Nu är vi i fängelse!

Alltså ingen idé att försöka smyga förbi polisbilarna.
Någon försöker låtsas att den har en hund som måste komma ut och bli luftad.

Det känns lite konstigt det här. Befinner mig ju hemma i mitt hus, tryggt och gott men lite handlingsförlamad. Har ju aldrig befunnit mig i den situationen tidigare. Att inte få gå ut!! Har ju ibland frivilligt stannat hemma och tyckt att jag behövde en paus från verkligheten. Men det var frivilligt. Detta att vara frihetsberövad är en helt annan sak. Kan ju klart göra en massa saker. Kan till och med få göra ingenting med gott samvete. Men det är inte samma sak som att stjäla sig till att inte göra något alls. Man kan se på TV. Men det bär mig emot att se på TV på dagtid. Mina föräldrars uppfostran sitter hårt där. Man ser inte på TV mitt på dagen, man sätter sig inte heller och läser en bok mitt på dagen. Man skall vara produktiv mitt på dagen. Jag kan ju det. Jag kan laga mat, åt vem? Får ju inte invitera vänner eller grannar att hjälpa mig att äta upp den. Man kan ju baka, men det finns ju gränser för hur mycket jag själv kan äta kakor. Annars är ju det nästa problem. Lätt att känna efter att det inte känns så bra att vara isolerad och därmed i brist på annat, äta. Jag behöver motion och inte så mycket mat, men nu får jag varken motion eller mindre mat. Äter som sysselsättning. Satte i mig ett helt glasspaket igår. Synd att jag har så mycket mat hemma. Jag borde ju istället ha tagit möjligheten till att svälta mig, min kropp skulle behöva det, speciellt nu när den inte blir motionerad heller. Men matbutikerna är ju öppna, så mat finns det att tillgå även om inget annat finns.

Glad att jag har hundarna, men även luftning av hundar är begränsat. 5 minuter får man gå ut med sina raringar. Det blir inte mycket. Eftersom det inte finns en människa ute så borde ju jag kunna gå långt med mina hundar utan att bli en smittorisk. Nej, visst jag förstår att om alla hundägare hade gjort det så hade det varit en hel del ute och gått. Förstår, men tycker inte om. Det finns de som lite på skoj hyr ut sin hund till grannar som också vill ut och gå. Måste dock bli ett problem, eftersom vi inte får umgås med våra grannar. Får väl skicka hunden själv till grannen. Fungerar nog inte med mina hundar. De hade inte förstått vilken granne de skulle gå till, men å andra sidan så är det ju inte några bilar ute och kör heller, så de hade nog kunnat gå omkring i lugn och ro utan koppel på gatorna här. Allt är lugnt och stilla. Känns konstigt.

Det har gått upp för en del motionärer att det faktiskt inte är lov att vara ute på sin träningsrunda. Någon hade fått för sig att man kunde få cykla lite eller jogga lite. Det blev dyrt. Polisen blötlägger en och man får betala från 600€ i böter. 600€ är alltså det billigaste. Tror inte så många har råd med mer än en träningsrunda.

Till och med vädret sörjer här. Ja, inte för att det är kallt, men solen har försvunnit. Himlen är jämngrå och inbjuder inte till att gå ut. Det är varmt nog för att sitta utomhus visserligen, men känns verkligen som om vädret sörjer att folk inte är ute och rör sig. Blir ju helt säkert bättre imorgon eller nästa dag. Det där med solen alltså. Inte utegångsförbudet. Så här skall det alltså vara i 14 dagar till och kanske längre. Vi är precis i början av det. Skall bli intressant att se vad som händer efter ett par dagar med det mentala tillståndet. Undrar om folk kommer att bli tokiga efter ett tag. Min granne vill ju hela tiden ha aktiviteter runt sig. Undrar hur hon gör nu. Klättrar på väggarna. Får väl dock lov att prata med henne över muren. Är det lov? Vet ej. Hon och jag skulle ju kunna göra lite bodybutter och annat tillsammans, men det är nog inte lov.

Här blötläggs alltså en cyklist. Han fick betala dyrt för den cykelrundan.


2 kommentarer

 1. Verkar inte klokt. Hörde att det var 6000 smittade av 46 miljoner. Några har visserligen dött. Nu verkar det som om man bara kan dö av coronaviruset och inte av ngt annat. Nu hostas det upp miljarder ur statskassorna. Var kommer dom ifrån. Det fanns ju inte så mycket till förnybart för miljön.
  En som inte fattar.
  Kram! En digital kram kan väl inte smitta.
  Ha det bra i husarresten.
  Kerstin

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s