Hur många vill sluta att läsa om Corona?

Dag 3 i ofrivillig karantän. Jag har nu i 3 dagar lojalt och respektfullt följt alla restriktioner som har utfärdats. Alltså korta luftningspromenader med hundarna, inga längre turer. Hållit mig i mitt eget hus och min egen tomt. Blivit ganska så inaktiv. Ja, har ju lagat lite mat, gjort hemmagjord bodybutter och ansiktskräm. Lyssnat på böcker, städat lite lätt och sådant man kan göra hemma. Men kroppsrörelser har varit begränsad. Javisst kan jag ha powerwalk runt huset och gå upp och ned i min trappa. Men det är så tråkigt!!! I morse kunde jag knappt komma mig ur sängen. Fick liksom rulla ut ur den. Hade fruktansvärt ont i ryggen, ja klart när man är i min ålder och inte får tillräckligt med motion. Har man då också ett diskbråck som gör sig påmind så fort jag blir inaktiv så gör inte det saken bättre. Kan stå ut med ischiasnervens påfund att få ena benet att göra ont, men när hela ryggen lägger av blir det en annan sak. Är det så här man har funderat ut det. Man skall skydda äldre från att dö i viruset men göra hela bunten rullstolsbundna istället. Vi som är äldre behöver röra på kroppen i mycket större utsträckning än de yngre och de trodde jag att hälsoväsendet var väl medveten om. Kanske de skall skicka hem personliga tränare till de gamla om de skall kunna motverka effekten av inaktivitet till följd av hemmakarantän. Likväl jag har en tomt att röra mig på och hundar som måste ut, är värre för de som bor i en lägenhet och bara har en liten altan att röra sig på.

Alltså, nu följer jag inte alla direktiven längre, det klarar inte min kropp. Jag dör hellre i viruset än att inte kunna röra mig längre. Sagt och gjort nu var det nog. Jag tog ut hundarna på en längre tur, beväpnade mig med hundarnas pass och mitt eget pass om någon skulle hindra mig. Så att jag kunde bevisa att hundarna var mina egna. Har hört att någon har varit tvungen att göra det. Det är ju fortfarande väldigt lite folk ute och rör sig, såg en och annan hundägare när jag var ute men annars ganska stilla. Visserligen fler bilar ute och körde idag än vad jag såg igår. Men då gick jag ju inte så långt. Jag vill klart inte betala höga böter, men måste nog riskera det hellre än den här smärtan i ryggen. Nu hade jag ju inte gått så långt någon av de andra dagarna så klart ont hade jag i ryggen när jag gick, men efter hand blev det bättre och bättre. Kommer att göra fler längre rundor med hundarna. Hundarna verkar också vara mer harmoniska nu än de sista dagarna. De är ju också vana vid att röra sig lite mer än vad som varit fallet de sista dagarna.

Ja, på alla sätt och vis skall tydligen vi äldre skyddas mot viruset. I mitt huvud är det omöjligt om vi inte skall sitta i karantän i flera år och det innebär väl en långsam död om något. Jag tror att människan är en social varelse och behöver sociala kontakter. Visserligen trivs jag ganska bra i mitt eget sällskap, men i längden vet jag att det inte är bra för mig. Ok nu är vi Spanien satta i karantän i 14 dager. Vad händer om de bryter karantänen då. Naturligtvis är följden att folk bli smittade i högre utsträckning igen. Om de fortsätter karantänen i 14 dagar till, så blir det samma sak, eller i flera månader. När man bryter karantänen kommer smittan att sprida sig igen. Viruset har inte försvunnit. Det finns kvar. Visserligen har världsekonomier helt rasat ihop efter det, men viruset finns kvar. Folk har kanske inte så lätt för att flyga världen runt längre eftersom flygbolagen har gått i konkurs, liksom restauranger och hotell, men vi är ett ganska uppfinningsrikt släkte, så vi kommer likväl att röra oss runt i världen och fortsätta sprida smittan. Ja, den har visst inte nått Antarktis än, men liksom förkylningsviruset även hittade dit så kommer troligen coronaviruset också att finna vägen även dit.

Ja, jag vet att vi helst inte skall ha covid-19 samtidigt allesammans för att skona sjukvården, men helst skall vi bli smittade för att kunna gå vidare utan att vara i karantän hela tiden. Ja, många kommer att dö, det är en sak som är säker. Vi kommer faktiskt att dö även om vi inte blir smittade. Skulle vi ha klarat av att slippa ifrån viruset i världen så hade det varit nödvändigt att Kina hade stängt sina gränser redan i november, december. Då kanske vi hade haft en chans. Jag har förstått att man inte får uttala sig på det här sättet som jag gör. Men än så länge får man tänka och tycka vad man vill. Och det tänker jag fortsätta med så länge som jag lever i demokratiska samhälle. Förhåller mig likväl till regler i så stor utsträckning som min kropp klarar av. Men jag måste inte vara enig i reglerna för det.

Jag är ju ganska säker på att Sverige, Storbritannien och Finland gjorde rätt i att inte införa alla de restriktionerna som andra länder har gjort. Men nu har de också börjat duka under för vad allmänheten menar istället för att förhålla sig till vetenskapen. Det blir politiska beslut istället för vetenskapliga. Klart när man förstod i Storbritannien att det antagligen kom till att röra sig om 250 000 personer som skulle dö och innan döden skulle behöva sjukvård så insåg de att sjukvården inte skulle klara av det om alla kom på samma gång. Nu går vi istället på linjen att 250 000 personer kommer att dö, men vi försöker att dra ut på det i tid. Bra så, ja troligen.

Nu skall jag ta en längre promenad med mina hundar igen. Jag vill gärna fortfarande ha det där viruset så att det är avklarat, men just nu är det helt omöjligt för mig att få det, eftersom jag inte är i närheten av någon med smitta eller utan. Och hundar smittar inte till människor, så inte ens det är möjligt för mig. Många menar att jag uttrycker fruktansvärt dumt när jag säger så här, men eftersom vi helst skall ha det här viruset så menar jag att jag gärna vill ha det nu. Ja, kanske jag dör och kanske inte. Just nu upplever jag inte att det är det värsta och som sagt man får lov att tycka och tänka det man vill även om man följer de påbud som läggs så gott det är möjligt. Nu hörde jag att Spanien inte släpper in några från utlandet längre. Inga turister här inte. Nej vad skulle turisterna göra här. Just nu får man ju inte ha hotellen öppna heller så det blir problem för dem att vara här i vilket fall som helst. Jag förstår ju verkligen inte en turist som ville komma hit och sitta inne på ett rum hela tiden. Inte så mycket till semester. Men just det ja, de får ju inget rum heller längre. Ok de kommer inte längre. Det är ett ganska säkert sätt i alla fall att köra landets ekonomi i botten på. Spanien som har mycket av sina intäkter från turister måste få en väldigt tuff tid efter det här, om det nu blir några månader eller några år. Det vet ju ingen.

Spanien ligger nu på fjärde plats i världen som det hårdast drabbade landet i världen. Inte illa. Undrar vad det hjälper med att sätta alla i karantän och att stänga gränser. Skall bli spännande att se. Spanien är visst nu uppe i över 2000 nya fall efter att karantänen infördes och sammanlagt 14 000 fall med 90 nya dödsfall. Totalt 623 döda. Sedan tillkommer ju dock alla de fall som inte registreras och då sjunker dödsfallen procentuellt. Just nu ligger alltså Spanien efter Kina, Italien och Iran på tio i topp listan.

Vädret har i alla fall blivit bättre igen. Igår och i förrgår verkade det som om till och med vädret hade gått i karantän. Solen vågade inte visa sig och det är ganska ovanligt att den håller sig borta en hel dag. Men lite bättre idag i alla fall.

Så här vaktar man gatorna nattetid i Spanien. Är vi i krig eller. Kanske det är bättre att bli nedskjutne av militärpoliser än att få covid-19, inte vet jag. Trodde ju inte det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s