Kan jag få köpa lite disciplin av någon!

Isolation kan döda stod det under den här bilden. Det har man tydligen glömt! Men så farligt är det inte ändå för mig. Har fortfarande förmåga att bli förbannad, vilket måste vara ett friskhetstecken. Värre när jag börjar bli apatisk över allt dumt.

Dag 6 av 15, det blir nog fler. Jag har inte varit utanför dörren mer än med hundarna. Har inte behövt att handla. Har toalettpapper utan att jag hamstrade och har säker både mat och dryck för minst 15 dagar. Har faktiskt inte hamstrat varken mat eller dryck, men tillhör väl dem som ofta köper mer än jag behöver. Kanske jag nu kan använda det jag har hemma istället för att köpa nytt. Börjar ändå känna att jag kanske skulle se hur det är att åka och handla. Kan väl alltid köpa något onödigt, som choklad. Det är nog det jag kommer till att sakna först. Kanske ost också. Är lite ostberoende. I tillägg till choklad. Just nu är vädret det som jag tycker är värst. Ja, inte något problem när man jämför med alla problem som drabbar världen. Men den här kylan och bristen på sol som har drabbat Spanien i tillägg till utegångsförbudet gör ju inte så mycket för att man skall tycka att man är på rätt plats i livet. Det är alltså kallt i Spanien. Troligtvis varmare än i Sverige och i Norge, men kallar än vad det skall vara den här årstiden. Vi kommer inte över 20 grader någon dag här och det blåser och regnar. Inte helt vanligt i Spanien vid den här årstiden. Läser på FB att folk menar att det är bättre här än i Sverige eftersom de kan sitta ute på sina balkonger och njuta av solen. Jag undrar vilken sol? Den finns under väldigt kort stund just nu och jag hade själv föredragit att kunna gå ut med mina hundar i skogen och på stranden, väl påpälsad, men kunna gå ut.

Jag som litar på de som vet lite bättre än jag och som har en helt annan kunskap än jag har tror faktiskt på dem och inte på alla andra som tycker och tänker utan att bry sig om fakta. Jag blir förskräckt över allt som sprids på FB. Förstår ju att jag har alldeles för mycket tid över för att hålla mig uppdaterad kring FB och allt annat som skrivs och säges. Men det är ju en konsekvens av att man är inspärrad i sitt eget hus. Bestämmer mig för att nu skall jag sluta med att svara på en massa kommentarer, men känner lätt att jag vill sprida min sida av saken. Får många mothugg på grund av det, men kanske någon också kan försöka att se på forskning och vetenskap. Verkar som om många tror att viruset försvinner för att vi sitter i karantän. De är nog inte så pålästa och jag vet ju att jag inte kan påverka dem, men gör ibland ett försök ändå. Min paroll är ju att vi inte kan förändra andra, bara oss själva, och det är svårt nog. Kan likväl inte låta bli att svara på FB, även om jag vet att det inte kommer att göra någon nytta. Kan ju vara för att ha något att göra och det är väl en orsak lika bra som någon annan. Man har ju inte så mycket att roa sig med när man sitter i karantän. Om det nu är att roa sig när man håller på att tjafsa på FB.

Inte så ofta jag läser horoskop, men blev så full i skratt när jag läste detta.

Ja, jag tror att min hälsa är god och det skulle ju vara trevligt att besöka en vän eller bjuda hem vänner. Men…. Ett stort men, det är faktiskt inte tillåtet att göra det. När det gäller romansen så ställer horoskopet frågan om jag vill det. Nej, det vill jag inte och kommer helt klart att slippa att bli utsatt för någon frestelse åt det hållet. Inte ens min mycket gifta bassängstädare dyker upp nu. Han är säkert förbjuden att utföra sitt jobb under den här tiden. Vi kommer väl till att få pooler som är fulla av skit och kanske en del bakterier också. Kan man dö av en skitig pool. Troligen. Det finns många utmaningar. Nu är det ju så att jag fortfarande inte har löst problemet med motion. Min syster föreslog att jag gick runt bassängen med hundarna så att både de och jag fick motion. Men hur många varv måste jag ta. Det är lite trångt på ena sidan om poolen så risken är att jag trillar i, i den inte helt rena bassängen. Slår jag dessutom i huvudet när jag trillar så kanske jag kan dö drunkningsdöden istället för isoleringsdöden. Spanien har annars helt gått ned för räkning, inte ens vädret är som det skall vara i Spanien. Den ena dagen efter den andra med kyla och grå himmel. Det är kallare och solfattigare nu än vad det var i januari och februari. Ja, man skall ju helst hålla sig inomhus likväl, säger polisen. Det sprids mycket dålig information på FB. En sådan var att man nu inte heller fick sitta på sina balkonger. Varför vet jag inte, när man dessutom vet att det inte är lika lätt att smittas utomhus som inomhus. En annan sådan information är att man bara får åka en och en i en taxi. Det måste nog bero på att taxiföretaget skall överleva. Annars är det väldigt konstigt att ett par får lov att sova i samma säng, men inte sitta bredvid varandra i en taxi. Men klart informationen som sprids på nätet är inte alltid så tillförlitlig, så ta det med en nypa salt. Många tycks också nu hoppas på ett vaccin. Ja, det vore bra men den expertisen som jag lyssnat på menar att det kommer att ta mer än ett år innan ett vaccin är färdigutvecklat. Alltså jag orkar i alla fall inte sitta inlåst i ett år, då hoppar jag hellre i sjön. Nej, visst jag kommer ju inte ner på sjön. Den kan man bara titta på numera i Spanien, inte komma dit. Kanske smittospridningen går snabbare i sand och i vatten, även om experterna inte har förstått det. Bara de som tycker och tänker utan att bry sig om experter. Det finns faktisk många av dessa. Lite kul att förstå att folk tror att viruset försvinner om vi inte träffar varandra. Ett virus som försvinner vore att inleda en ny vetenskaplig era. Det är ju faktiskt så att varken SARS eller ebolaviruset har försvunnit, men vi har fått lite bättre kontroll över det. Influensan återkommer ju varje år också och skördar en del dödsfall. Men inte fler än vad sjukvården orkar med. Det är väl det vi jobbar med just nu. Sprida ut sjukdomstillfällen för sjukvårdens skull, kanske inte för att rädda liv, men ge sjukvårdspersonalen en möjlighet till att hänga med.

Nu är det bara att jag måste jobba med min egen disciplin. Ett utmärkt tillfälle till exempel att jobba med min spanska. Har ju många timmar om dagen till att plugga spanska. Klart att man lär sig mer om man pluggar 6 timmar än om man pluggar 1 timme. Men jag är inte helt där ännu. Kanske kommer eftersom den här karantänen helt klart kommer att vara i minst en månad. Får också hitta några bra motionsknep som inte är så tråkiga att jag slutar med dem efter en dag. Jag som hade kommit igång så bra med träning på campingen här i La Marina. Dit kommer jag ju inte och allt jag hade upparbetat har redan försvunnit ur kroppen. Ja, det är det där med disciplin. Finns det någon som disciplin att sälja är jag den första som anmäler mig som köpare.

Så rätt, frågan är bara hur man får det. Jag tror att jag behöver någon som tvingar mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s