Regn och karantän dag 10!

Solen har ju gått i karantän och det var ju inte så kul när man bor i Spanien. Där skall solen skina nästan hela tiden och har väl nästan gjort det sedan jag flyttade hit. Men coronaviruset smittar vidare till vädret verkar det som. Igår var jag ju ute och gick med mina hundar en hel del gånger liksom de andra dagarna. Fler gånger än vad hundarna kanske behövde när det handlade om kiss och bajs. Men både de och jag behövde det när det handlade om att komma utanför mina murar. Jag tänkte som så att om jag inte träffar någon polis så kan ju inte den polisen som jag träffar veta hur många gånger jag har varit ute med hundarna den dagen. Om jag träffar en polis så får jag väl hålla mig inne resten av den dagen. Jag var noga med att hålla mig i närheten av mitt hus. Jag träffade inga poliser och inte andra människor heller för den delen. Såg någon på avstånd som var ute och luftade sin hund, men det var allt. Säker på alltså att jag inte bidrog till smittospridning. Det regnade lite, men inte så väldigt mycket och jag fick dra mina hundar med mig när jag gick från hemmet och de drog mig när jag var på väg hem igen. De tycker inte om regn, men de tycker faktiskt inte ens om att bli blöta på tassarna när det inte regnar, men har regnat, så att gatorna är våta. Idag har jag inte en chans att få ut dem om jag inte bär dem. Idag regnar det hela tiden utan uppehåll. Klockan börjar närma sig middagstid och ännu har jag inte fått ut de där små vita ulltussarna som är mina hundar. Det verkar som om de har bromsat alla livsnödvändiga behov och slutat upp att producera kiss och bajs. Ja, de till och med äter och dricker mindre än vanligt. Kanske de förstår det där med att fyller man på så måste man också hälla av. Trodde inte att de var så kloka. Men klokskapet har kanske växt med utegångsförbudet. De har satt sig själva i frivillig karantän. Jag kan faktiskt själv känna av det också. Ingen större lust att ströva omkring på gatorna när regnet öser ner och blåsten gör att man får gå dubbelvikt för att klara att komma sig fram.

Så här ser det ut just ni på min terass, regn, regn och åter regn.

Idag hade jag faktiskt också bestämt mig för att jag skulle handla. Lite frukt, grönsaker, knäckebröd och ost som börjar ta slut. Men inte ens det har jag lust till just nu. Jag har ju ännu inte varit iväg och handlat sedan karantänen utbröt. Har sett bilder på FB där man får stå i kö med långa avstånd mellan sig och de andra som står i kö utomhus. Alltså innan de släpps in i affären. Det är ju gott och väl när solen skiner och benen fungerar. Visserligen fungerar inte mina ben med att stå hur länge som helst, då gör sig ju min ischiasnerv genast tillkänna och hela högerbenet börjar göra fruktansvärt ont. Hade dock planer på att jag i så fall skulle kunna sätta mig ner på asfalten en stund eller göra små gymnastiska övningar utan att dra för mycket uppmärksamhet till mig. Det som fungerar bäst utan att dra till sig för mycket uppmärksamhet är att sätta mig ner på huk i kisställning alltså. Jag brukar göra det när det inte finns alltför många människor i min närhet, när jag är ute och går eller står. Men i en kö, hur gör jag där. Kanske omgivelsen tror att jag helt fräckt sätter mig ner och kissar på gatan. Nu är ju kiss sterilt, men med den panik som råder just nu kan nog några bli livrädda att eventuellt kiss kunde smitta. Vet inte helt hur jag skall göra det här. Men, när det regnar och blåser har jag faktiskt ännu mindre lust att komma iväg på en shoppingtur. Just nu väger jag fördelar och nackdelar mot varandra. Man klarar sig ju faktiskt utan knäckebröd. Får väl vänta några dagar till och hoppas på att vädret blir bättre i alla fall.

Men det finns ju fördelar också med vädret. Jag behöver inte slå på AC-n för att få kallt inomhus. Det räcker med att öppna fönstret, så är det kallt. Glad att jag faktiskt har investerat i att driva min golvvärme med luft-vatten istället för pellets. Jag tror inte att jag hade kunnat få tag i pellets här just nu. Allt är ju stängt, så de hade nog varit ett problem. Glad också att jag gjorde det medan den norska kronan var något så när stark. Nu har den verkligen gjort en störtdykning. Köpte något på nätet igår som kostade ca 2000 SEK. Fick en chock jag fick betala mer än 500 NOK mer än i svenska. Så har det ju inte varit tidigare, tvärtom. Jag har ju varit ganska nöjd med att jag har haft min pension norska kronor. Är inte det mer. Hade varit bra om världen hade kört med samma valuta så att vi visste vad vi fick för pengar. Verkar som om Norge bara har olja och inget annat. Lite fisk har jag ju för mig att de också exporterar, men med det här kronfallet så får de väl inte så mycket för sin fisk heller. I alla fall glad att jag investerade i min luft till vatten golvvärme tidigare. Nu hade jag ju inte haft råd till det. Hade planerat att slå ifrån golvvärmen ungefär nu eftersom det nu skall börja bli varmare för varje dag i Spanien. Verkar nu som om det är precis tvärtom. Temperaturen är sjunkande. Snart har Norge och Sverige det varmare än vad vi har det här. Börjar undra på varför jag flyttade till Spanien.

Nu är det alltså dag 10 i karantän och det är minst 18 dagar kvar av karantänen. Inte säker på att den slutar då heller. Måste nog förbereda mig på att handla mat för eller senare. Men har än så länge goda marginaler, så jag kommer inte att svälta ihjäl oavsett om jag tager mig till en affär eller inte. Det är ju så att har man suttit ensam tillräckligt länge så är det nästan så att man drar sig för att träffa människor igen. Tror att det är farligt i sig, men smittad blir jag i alla fall inte och därmed avlastar jag vården. Kan nog dock få andra mentala och fysiska sjukdomar som följd av karantänen och då måste jag kanske likväl uppsöka sjukhus. Jag vet ju att jag inte kan bli inlagd, men istället få smittan om jag kommer till ett sjukhus, där finns den ju. Och skall jag bli inlagd så måste det vara på ett ställe där de kan ta emot hundar också. Annars blir det ett problem. Kan ju inte lämna dem här hemma, även om jag sätter fram mat och vatten i massor, så är det nog inte tillrådligt att bara lämna dem här. Får alltså hålla mig frisk.

Miele har tillverkat en ugn med elektromagnetiska vågor. Den låter som en saga men det gjorde mikrovågsugnen också för mig när den kom. Kommer ihåg att min dåvarande man kom hem efter ett jobbmöte där de hade fått en sådan ugn och satte in djupfrysta bullar för att kunna ha på mötet. Det var mindre lyckat eftersom ingen förstod helt hur det fungerade. Satte ju naturligtvis som de var vana vi ugnen på om det nu var 20 minuter eller något sådant. De bullarna gick inte att äta i alla fall. Nu läser jag om Miele ugnen att man kan sätta in ett köttstycke, en fisk, bullar och kakor på samma gång i samma ugn och alla kommer ut efter en ganska kort tid perfekt tillagade. Pulled pork tar 2 timmar istället för en hel dag. Låter lite otroligt, men ganska skönt att se att tekniken förnyas och går vidare under tiden som världen har stannat upp.

Au pairer lämnar sina jobb på grund av dåliga arbetsvillkor och inte på grund av coronaviruset. Det sker alltså fler saker än Corona just nu, även om man uppmanar folk att arbeta hemifrån numera, så kanske det inte gäller au pair. Men i alla fall trevligt att inte allt rör sig om viruset. Själv hade jag också lämnat mitt jobb om jag skulle ha haft hand om ungar som inte fick gå ut och var tvungna att sysselsättas hela tiden för att inte slå ihjäl varandra, och inte ens mina egna ungar. Inte en chans att jag hade klarat det med min mentala hälsa i behåll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s