Har varit och handlat.

Så här såg det ut framför mig efter att ha stått i kö i 35 minuter.

Jag har varit och handlat. Det var en sällsam upplevelse. 10 minuter inne i butiken och 50 minuter utanför. Jag kom alltså till Consum med bil. Var lite orolig när jag körde dit. Har läst så mycket konstigt att folk blir stoppade och fått böter om de inte har dokument på var de skall. Lite svårt att få dokument på att man skall handla mat, som ju är lov enligt vad jag vet. Kan det vara så att man ringer till affären och ber dem att skicka ett dokument att man får lov att handla i den affären. Nej, jag skojar så galet är det inte, men kunde ha varit. Men jag körde dit. Såg inte många bilar eller människor ute. Någon människa var dock ute och även om den personen var helt ensam inom synhåll, så gick den med munskydd. Tror dem att smittan flyger genom luften, eller varför har så många munskydd. Kan förstå att kassapersonalen hade det, men inte helt, eftersom de munskydden folk har på sig inte hjälper för något. Men ok, de känner sig väl tryggare och det är ju viktigt det också. Den här rädslan och paniken ställer nog till mer problem än själva viruset. Men anlände till butiken. Såg några stå utanför, en del utan munskydd. Själv hade jag tagit med en sjal för säkerhets skull om nu polisen skulle komma och begära att jag skulle ha munskydd. En sjal fungerar definitivt lika bra, kanske bättre än de munskydd som folk går omkring med. Jag började närma mig det jag trodde var kö. Folk stod alltså med sådär 5 meter mellan sig så det var inte så lätt att veta om de stod i kö eller bara uppehöll sig där. Men då såg jag att det var ett uppehåll i köen för att bilar skulle kunna köra in och ut, köen bara fortsatte och fortsatte, när jag trodde att den var slut, så var det några till som hade ännu längre mellan sig och grannen, så där en 10 meter. Till slut hittade jag slutet på köen. Bara att ställa sig där. Solen hade nu gått i moln igen som så ofta de sista dagarna och det blev kallt. Jättebra att jag hade tagit med mig en sjal, kunde svepa den om axlarna istället för munnen. Tur att man fick stå i kö utan något för munnen. Polisbilen körde en runda för att se att vi höll oss till reglerna. När jag närmade mig ingången så såg jag att det stod på skyltat att bara 40 personer fick uppehålla sig inne i affären. Efter si så där 50 minuter var det min tur. En liten tjej stod och sprutade något desinfektionsmedel på mina händer och gav mig plasthandskar. Ok, det var bara att lyda order. Började handla, blev sugen på bananer och skulle försöka att öppna en plastpåse att lägga dem i innan vägning för att få priset, som man måste. Har någon försökt att öppna en av dessa plastpåsar med plasthandskar. Det var totalt omöjligt. Jag försökte till och med plocka fram tummen ur plasthandskarna, men klarade det inte. Vågade inte ta av dem helt, hade kanske blivit lynchad. Jag fick klara mig utan bananer. Köpte därefter bara sådant som redan var prissatt. Det var luft mellan människorna och råkade man av misstag komma lite för nära, alltså inte så nära som 2 meter, men lite för nära, så hoppade folket åt sidan. Ingen kö vid kassan inte och när jag gick ut så blev någon lycklig som kom in efter att ha stått i kö i 50 minuter eller mer. Köerna minskade aldrig, bara fylldes på. Jag köpte mer än vad jag behövde eftersom jag inte tycker om att stå i kö. Det skall dröja till nästa gång. Men det fanns faktiskt toalettpapper. Allt annat också. Jag behöver inte toalettpapper så det köpte jag inte. Har ju inte lärt mig vad det är man använder det till mer än att torka sig i rumpan med. Det måste ju vara något annat som man använder toapapper till eftersom folk har köpt så mycket. Själv har jag ju inte världens minsta rumpa, men behöver likväl inte så jättemycket papper till just den användningsområdet.

Så här såg det ut bakom mig och här ser man inte slutet på köen.

Nu när jag ändå var ute ur huset passade jag på att köra till veterinären och beställa tid till vaccin för mina hundar. Har faktiskt läst att det är lov att gå till veterinären för vaccinering. Min veterinär har en svensk veterinärassistent. Han bokade alltså in mina hundar till den 8 april. Sa till mig att ha med mig tidsbeställningen i bilen, så att inte polisen gav mig böter. Själv hade han blivit stoppad två gånger när han var på väg till jobbet. Han fick komma tillbaka till polisen för att visa intyg på att han jobbade där han jobbade. Undrar om det är så bra för smittorisken att ta kontakt med poliserna en gång till.

Annars tittade faktiskt solen fram i morse när jag gick ut med hundarna och det regnade inte. Inte så varmt, men solen gör i alla fall att det känns bättre. Nu har den visserligen gått i moln igen, men idag är molnen lite vitare än igår, så kanske det blir bättre väder någon gång i april. För verkar det inte som det blir någon värme att tala om.

Solen tittar fram

Full förvirring råder tydligen nu hos norrmän och svenskar om de får lov att stanna kvar även om de inte är residenta här eller om de får komma hit om de har flygbiljett. Ingen verkar att veta helt säkert. Ambassaden skriver att just nu är det så, men ingen vet hur det är om en timme. Förbuden haglar och förändras hela tiden. Men aldrig till lättare, bara hårdare förbud. Snart är det väl risk för att vi inte ens får sitta ute i vår egen trädgård, eller egen altan. Det verkar ju inte hittills som om den här karantänen har haft någon verkan i Spanien.

Idag blev jag nästan glad när jag i tidningen läser annonser om helt vanliga saker, ja sådana där om uppblåsta magar och dåligt hårväxt och liknande. Riktigt skönt att något är sig likt. Blev också glad över att läsa att Tyskland trodde att Sverige kanske gjorde det rätta. Hoppas verkligen att Sverige håller ut med att inte införa diktatur, som nu många länder ägnar sig åt. Tar efter Kina där man inte har fria val och där politisk opposition inte är tillåten. Verka som om många länder tycker att det är bra nu. I Kina var det ju tillåtet att svetsa igen dörrarna där sjuka människor befann sig. Jag är också väldigt skeptisk på Kinas rapportering av att de inte har några nya fall, men ok svetsar man igen dörrarna till de som är smittade så kan ju ingen annan bli smittad, det är ju sant i alla fall. Dö eller bli frisk bakom de dörrarna får man ju göra som man vill. Hoppas de i så fall dog av smittan och inte av svält.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s