Idag skiner solen!

Fantastiskt, solen skiner idag. Man behöver faktiskt solen mer när man sitter i karantän än annars. Sett dock på väderleksprognosen att detta inte är slutet för dåligt väder. Bara ett tillfälligt uppehåll över helgen. Man får vara glad för det. Men värmen verkar att vänta på sig. Även om solen skiner så är det inte mer än 14 grader varmt och det är faktiskt inte en temperatur som gör att man vill sitta och sola i bikini. Jacka och tröja blir mer njutbart. Nu har jag hemfallit åt att göra de där idiottesterna på FB. Trodde väl inte att jag skulle falla så lågt, men vad gör man när man försöker sysselsätta sig i ensamhet. Allt möjligt konstigt och föga produktivt. Har ännu inte lyckats motivera mig till att börja plugga spanska i min ensamhet. Blir närmast apatiskt. Det är ju inte så kul att städa i vanliga fall, men nu borde jag ju ha all tid i världen att göra det. Men gör det inte. Har läst att man inte skall vänta på motivation istället ta till disciplin. Men disciplinen är svår att uppamma utan motivation tycker jag. Städning brukar jag ju ägna mig åt när jag skall ha besök, då får jag motivation. Nu får jag ju inga besök överhuvudtaget och då blir det lite lite med städningen också. Just nu ligger det några filtar på golvet, det brukar det faktiskt inte göra annars. Men varje gång jag går förbi dem och tänker plocka upp dem, så tänker jag på att hundarna är jättelyckliga när vi har varit ute i regn att de ligger där på golvet. De far runt i dem och torkar sig bäst de kan med dem. De får ligga kvar lite till. Lovar att jag skall plocka upp dem när jag får besök. Och det kan nog dröja. Just nu läste jag en lite oroande med inte förvånande information om att man tänker förlänga karantänen i Spanien 15 dagar till. Ja, kanske en månad. Undrar hur mitt mentala tillstånd är då. Blir nästan så att jag börjar överväga att köra bil till Sverige för att kunna gå ut och gå och åtminstone se andra människor. Det blir tydligen inte så lätt att köra bil heller har jag förstått. Inga övernattningsmöjligheter och svårt att handla mat på vägen. Alltså i så fall är det att sova i bilen. Har försökt det några gånger samman med de här hundarna som jag har. De accepterar faktiskt inget sovande i bil. De hoppar på mitt huvud som små duracellkaniner. I så fall måste jag rasta dem i flera timmar innan de kan gå med på det och det är väl inte troligt att jag har lov att göra det. Visserligen har de snart vant sig vid att ligga och sova i soffan mellan de korta promenader som vi gör. Därefter så måste jag ha mat i flera dagar till både hundarna och mig själv och dryck. Undrar hur lång tid det skulle ta för mig. Jag läste några som sträck-körde och då tog det 34 timmar för dem. Jag tror ju inte att det är så trafiksäkert för omgivningen om jag skulle försöka med något liknande. Jag är ju ensam i bilen. Hur är det med diesel på vägen. Är bensinstationer öppna? Många frågor inte alla svar. Får nog stanna och låta bli att gå ut utanför murarna.

Jag behöver en självkörande bil om jag skall köra hela vägen utan vila till Sverige från Spanien.

Tonen i sociala medier blir aggressivare och aggressivare. Kan förstå det, folk måste få utlopp för sin frustration på något sätt. Själv bestämmer jag mig för att inte läsa och därmed låta bli att skriva, men det håller en stund och plötsligt upptäcker jag att jag är där igen. Och en del kan jag låta bli att svara på, även om det kliar i fingrarna på mig, men så har jag igen gått emot mina principer och svarar. Får många reaktioner då. Många aggressiva och då har jag ju något att göra igen. Det är lite svårt för mig att hålla mig ifrån tankar kring viruset och göra något annat. Hela min isolering är ju ett tecken på viruset, så lever ju med det minut efter minut. Alla planer stoppas ju upp, så det är bara att existera. Jag tror inte att man i Sverige helt kan föreställa sig hur det är att vara i karantän. Man har frivillig karantän där för vissa åldersgrupper, men de får i alla fall gå ut och gå där det inte finns så mänga människor. Det är något helt annat än att bara få lov att gå 50 meter ifrån sin egen grind, och då bara om man har en hund att skylla på. Jag har ju aldrig haft speciellt lätt för att andra människor skulle bestämma över mig och vad jag skall göra, tänka och tycka. Nu är det inte så att jag bryter mot förbuden, jag förhåller mig till dem. Men tycker inte om dem. Det är väl lov?

Aggressiv hund är kanske lättare att handskas med än aggressiva människor.

Läser om så många som önskar att Sverige skall diktera och bestämma mer och inte komma med vettiga råd. Det är lite nya tankar, när vi tidigare har varit inne på att inte så mycket skall förbjudas. Lite diktatur istället för demokrati är tydligen på modet nu. Jag för min del föredrar ju demokrati. Hoppas att det återinförs i de länder som nu har diktatur och övervakar människor med hjälp av poliser och militärer. För mig låter det som en krigszon. Undrar om man blir skjuten utan rättegång om man deserterar också. Det är väl så det gå till när de är krig.

Skall snart börja fundera på vad jag skall ha till middag och också gå ut i solen nu när den äntligen är här. Ja, vad skall jag göra i solen, lite för kallt att lägga mig och sola och lite för vått att göra något annat. Kan alltid tänka på vad jag skall ha för gott till kaffet som jag ju kan njuta utomhus och glädja mig med det i alla fall.

Kan ju alltid jobba med att få till ett hjärta i kaffet. Ser inte så lätt ut. Men det skall gå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s