En helt vanlig söndag i karantän!

Vaknade idag som vanligt lite före sju. Men det var så mörkt. Jaha, klockan hade ju ställts fram, så igår var ju klockan inte sex vid den här tiden. Men ok, bara att vänja sig. Jag vaknade faktiskt inte eftersom jag inte hade sovit sedan klockan två. Men var trött på att ligga kvar i sängen. Vet inte helt vad jag tycker om det här med sommartid. Egentligen föredrar jag ju att ha det ljust på morgonen, men får väl tänka på alla de som jobbar och vill ha det ljust på kvällen. Snart blir det ju ljust både på morgonen och kvällen. Men här i Spanien har det ju varit ljust på kvällen också ganska länge. Solen verkar till att titta fram i dag också, men imorgon och på tisdag och onsdag skall det bli jämnmodet och regn igen. Oj vad naturen här måste vara glad. Nu ser det ju äntligen ut på långtidsprognosen som om värmen skall komma tillbaka om lite mer än en vecka. Oavsett så sitter vi i karantän så det spelar nog ingen större roll. Jag drömmer lite om att använda mig mer av barhäng när det här är över. Jag har inte gjort det tidigare. Har sett på de som sitter och tar en kopp kaffe, men har själv bara skyndat förbi till en affär eller något annat ärende. Men tror att jag skall bryta den vanan och bara sätta mig och dricka en kopp kaffe och titta på andra människor än mig själv. Ja,man kan ju drömma, men vet ju inte när drömmen går i uppfyllelse.

Lyssnade inatt på poddar, som jag ofta gör när jag inte kan sova. Ibland så somnar jag visserligen med hörlurarna i örat och vaknar av batteriet på hörlurarna har tagit slut. Lyssnade på en vars tankar fastnade hos mig. De diskuterade Rysslands och Kinas agerande nu i coronakrisens fotspår. Bland annat att de erbjöd hjälp till länder som efterfrågade hjälp, Italien, Spanien bland annat. Som ett bevis på att EU inte fungerade och kunde hjälpa. Som en möjlighet att splittra EU. Ja, det var ju ganska klart att det är därför. Själv är jag ju ganska säker på att Kina nu inte är ärlig med att de inte har några coronafall. De måste ju till varje pris visa att en diktatur är bästa sättet för att förhindra smitta. I förhållande till Sverige så måste de ju visa ändå starkare att Sverige har fel och Kina blåser ju under med att enda vägen för Sverige att begränsa smittan är hårdare tag. Sverige är ju inte det land som är populärast i Kina, så klart att de står bakom en hel del desinformation, inte bara i Sverige, utan över hela världen för att bevisa sin handlingskraft. Hade bara inte helt tänkt i de banorna innan. Ja, jag är inte så tokig att jag tror på alla de där konspirationstankarna som någon har om att sprida corona var ett medvetet val. Kina säljer nu testkit som bara den, kanske det var bra att de inte ville leverera till Sverige eftersom många av de länder som har köpt från dem nu vill ha pengarna tillbaka eftersom de har en felmarginal på 70%. Ibland har vi tur med att inte vara Kinas favoriter. Undrar om de får pengarna tillbaka. Kan ju vara fake news också, men eftersom mina känslor inte är så där väldigt positiva till Kina så föredrog jag att tro på uppgiften. Det stod ju i tidningen.

Men lite tokig får man ju vara så här i karantänens tecken. Det blir nog de flesta som inte har någon att spegla sina tankar och ideér med. Man behöver ju ofta ett bollplank för sina tankar om man skall få nya tankar. Nu får jag dras med mina gamla tankar och säger inte att alla är rätt, men det är mina tankar.

USA bunkrar vapen nu, inte toalettpapper. Det kanske hade varit lite bättre om de hade blivit påverkade av Europa och bunkrat toapapper istället. Men eftersom man i USA nu också har bestämt att man får använda sig av terroristlagar om man sprider smitta medvetet. Då kanske det behövs med skjutvapen för att överleva.

Det stod också i tidningen om att 3 barn inte hade någon att vara hos efter att deras föräldrar blivit inlagda på sjukhus och ingen vågade ta hand om barnen på grund av rädsla för smitta. Låter ju lite tokigt. Kan också vara lite fake news, men om inte så är det illa när vår omsorg och empati förändras av rädsla. Sedan har vi nyheten om att fabriker som tillverkar kondomer har slutat att tillverka kondomer. Ja, nu blir det alltså att ta igen för de som har dött. Blir kanske en babyboom om ett år eller så. Inte så konstigt i så fall, vad skall folk hitta på i en karantän. Lite svårt för de som bor i en lägenhet och redan har 3-4 barn springande omkring sig hela tiden. De får nog gå in på toaletten och låsa dörren om de skall lyckas med att ha sex. Undrar om p-piller räknas som livsnödvändig medicin?

Babyboom.

Spanien börjar ju närma sig Italien i antal smittade och döda. Smittade nu i Spanien är ju ca 72 000, medan Italien har ca 92 000. Döda i Italien är ca 10 000 och i Spanien 5 600. Det började ju lite senare i Spanien så tyvärr har de möjlighet att gå om Italien. Ja, det är ju ingen tävling direkt, men likväl. Hur få siffrorna att plana ut? Att de förlänger karantänen verkar ju inte att ha gett god nog effekt i Italien. I Serbien har man dömt en man till 3 års fängelse för att han bröt mot karantänregler. Tänk 3 år, det hjälper klart om de kan hålla honom i karantän i 3 år, smittar han antagligen inte mer. Men fångarna får ju ofta gå ut på en rastgård tillsammans, så man kan ju inte vara säker. I Sydafrika skjuter polisen med gummikulor om man inte håller avståndet i köer. Skarpt läge!

Sedan har vi lite goda nyheter också att ta till. Storkprojektet i Sverige har fått positiva resultat. Man räknar med 200 nya storkar nu i vår och sommar. Inte illa.

Sedan var det ju det där med att jorden skulle ha börjat att återhämta sig. Men det var ju tydligen fake news. Jag trodde på det. Men att Venedig har fått klarare vatten handlar tydligen om att man inte rör upp ytan längre med alla båtar som flöt omkring där tidigare, inte att vattnet hade blivit renare. Att svanarna har återkommit i Italien visade sig vara falskt. De är fotograferad utanför ön Bureno i Italien som alltid har haft många svanar. Likaså bilden av delfiner i Venedig är inte fotograferade i Venedig utan i Sardinien som också alltid har haft delfiner. Ta nu alltid med en nypa salt, det har varken funnits svanar eller delfiner från första början på jorden, men den sista tiden skall jag kanske skriva istället. En återhämtning på grund av mindre utsläpp av koldioxid verkar inte till att visa sig de närmaste 10-50 åren, så vi kan alltså inte glädja oss över det idag. Synd, vi hade behövt lite positiva nyheter.

Dessa är alltså inte i Venedig!

Just nu är visst rädslan värre än viruset. Det kan jag tro på. Vi skulle kanske fokusera mer på andra sjukdomar som tar långt fler liv än vad den här smittan gör, som antibiotikaresistens, gonorré, mässling och lunginflammation hos barn. Antibiotikaresistensen är illa. Nu verkar det som om man i vissa länder med mer restriktiv utskrivning av antibiotika tror att de klarar sig bra. Men jag förstod först att det inte är fallet när Fluffy fick öroninflammation och ingen antibiotika bet på hennes inflammation. Till slut så tog veterinären och testade den bakterien mot olika antibiotika. Jag tror att den bakterien hon hade var resistent mot åtminstone 20 olika antibiotika. Nu fanns det en som fungerade och det var ju bra. Men det var ju första gången som Fluffy fick antibiotika, så det handlade ju inte om att hon hade utvecklat resistens mot bakterien. Det är bakterien det handlar om inte om vi har fått mycket eller lite anbiotika i vårt liv. Men resistens mot antibiotika borde vi vara livrädda för, eftersom vem som helst av oss då kan dö i en ganska lindrig bakteriell sjukdom. Vi har ju liksom slagit oss till ro med att penicillin skall hjälpa oss vid varje litet inflammerat sår, men det kan vi nog inte göra i framtiden. När vi dukar under för rädslan så slutar vi att tänka logiskt och det blir ingen lyckligare över. Då börjar folk att skrika om att regeringar världen över skall leka diktaturer och bestämma över oss så att vi själva slipper att ta ansvar. Själv har jag som lever ensam många gånger önskat att jag hade haft någon annan att skylla på när saker blir fel. Tyvärr hundarna är väldigt dåliga syndabockar, så jag får ta ansvar för mina egna beslut. Men visst skulle det kännas bättre om jag kunde ge någon annan skulden. Det verkar som om det är det många nu försöker göra när de säger, bestäm si, bestäm så.

Hade likväl saknat den här synen på kvällen om jag hade rest till Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s