Dag 16 och 17!

Idag skulle jag ha rest från Oslo till Alicante efter att ha varit och firat bröllop i Oslo. Ja, inte mitt alltså, men en god väninnas bröllop. På ett sätt kändes det ju ganska fint att slippa att gå upp tidigt för att ta sig till flygplatsen, vänta på flyg, gå genom en säkerhetskontroll där jag med all säkerhet blivit stoppad och genomsökt. Det brukar jag bli. Vet inte vad det är som händer med pipandet. Har inget på mig som borde utlösa något pipande, men likväl. Jag brukar till och med ta av mig mitt hårspänne. Kan ju vara det som gör att de stoppar mig. Ser ju faktiskt lite farlig ut med allt det där trassliga håret som letar sig in överallt när jag släpper ut det. De tror nog det tyder på terrorism. Jag ser faktiskt att en del klarar att gå igenom säkerhetskontrollen med sina armbandsur. Inte jag, allt måste gå genom röntgen för min del. Visserligen hade jag en jättestor Ikeasax en gång i min handväska. Jag envisades med att neka till det, men plötsligt hittade vakterna den. Alltså den verkligt stora sorten av saxar. Jag lovar, jag visste inte om det. Kanske någon hade smugglat ner den i min väska. Någon terrorist eller en som försökte att bli terrorist. Det kunde väl inte vara jag själv som gjort något så idiotiskt, eller hur. Men saxen blev jag av med i alla fall. Det är lugnt, jag har fler. Men som sagt var, det slipper jag idag. Det är ju faktiskt inte synd om mig överhuvudtaget. Men bröllopet som har varit planerat i ett år blev inställt. Trist för brudparet. Nu skall de försöka igen i november. Spännande att se om det kommer att fungera. Men jag beställer inte flygbiljett ännu.

Bröllop som inte blev av

Efter det här behöver jag ett halvt års bantning. Ja, det hade jag väl behövt ändå, men ännu mer nu. Det blir så mycket tankar på sysselsättning och då känner man efter om man är hungrig. Men det är väl så att när man blir lite rastlös, så kan även den känslan upplevas som en hunger på något. Börjar då fundera på vad man har lust på eller kan tänka sig att laga. Igår blev det faktiskt kikärtssallad. Inte illa, lite nyttigheter i alla fall. Glassen efteråt hjälpte väl inte upp. Lite nyttigheter och genast känner jag för lite onyttigheter också. Känns lite som ja, varför inte unna mig det i min ensamhet. Känner också att detta går ut över utseendet. Ingen ser mig, ingen mening i att klä mig ordentligt eller sminka mig. Vågar inte se mig i spegeln snart. Dels en del kilo extra, och det fanns absolut mer än tillräckligt redan. Och sedan ansiktet som ser tröttare och tröttare ut för varje dag. Till och med utseendet på mina hundar börjar bli lite slitet. De fick ju inte sin månatliga klippning och badning. Nu måste jag ju göra det själv. Jag har ju faktiskt gott om tid till det, men har inte lyckats att övertala mig själv ännu med att sätta igång med det. Blir liksom ingenting gjort. Min egen lugg brukar jag ju själv klippa när jag inte kan se ut längre. Nu har jag haft tankar på att jag kan ju klippa den riktigt kort. Det dröjer ju ändå en stund innan någon kommer att se mig.

Dag 17.

Och så regnar det igen. Gick idag ut med hundarna vid sjutiden. Då var det alldeles mörkt. Tror att jag blir mer och mer övetygad om jag vill har vintertid istället för sommartid. Inte en bil och inte en människa var ute. Nu får ju ännu färre människor jobba i Spanien från och med igår. Det var faktiskt bra att jag gick så tidigt för då hade det inte börjat att regna, men nu regnar det. Det är lite kul att se att till och med när folk kör ensamma i sina bilar. Ja, man får ju inte vara 2 i bilarna, men att man sitter och kör ensam, med munskydd. Ja, man kör alltså sin egen bil med munskydd. Undrar om de tror att det kommer in virus med luftintaget. Sedan är det ju så att alla undersökningar visar att det inte hjälper med munskydd, åtminstone inte de munskydd som gemene man har tillgång till. Ännu en av de saker som folk likväl har bestämt sig för att tro på. Lite fantastiskt att det är så lätt att känna en falsk trygghet. Läste på nätet att någon menade att man inte kunde ha så fel i Kina, där så många människor går omkring med munskydd. Lite kul att se att det räcker att många gör en sak för att man skall tro att det är bra. Men munskydd i Kina, Vietnam och en del andra länder som man har sett på TV trodde jag var för att hindra att andas in luftföroreningar i stora städer med mycket bilar. Vi har just en annan sak som nu Spanien har tagit efter från Kina. Man kör omkring och sprider desinfektionsmedel på gatorna. Ser att många hyllar Spanien för att försöka skydda sina invånare på alla sätt. Ingen lyssnar till experter här inte. Alla tycks mena att de kan mer än all världens immunologer, virologer och epdimiloger. Verkar som om det viktigaste är att inbilla invånare att man gör något oberoende av vad man gör. Alltså viruset smittar inte via gator, det smittar via människokontakt. Men det vill ingen höra på. Gör något, förbjud och hitta på en massa tilltag som inte fungerar, så är folket nöjda just nu. Jag som trodde i min enfald att ländernas pengar behövdes till annat, till exempel sjukvård istället för en massa onyttiga tilltag.

Men det är spännande att höra de som ropar på att landet måste bestämma om hårdare regler för folket. Det som vi alltid har kämpat mot tidigare har nu lyckats bli ett krav från människorna, istället för att de skall ha eget ansvar. Ja, inte vet jag om eget ansvar fungerar i Spanien, det är ju en annan kultur här än i Sverige så kanske inte. Och så har ju Spanien för inte så alltför länge sedan erfarenhet av hur det var på Francotiden. Det kanske är lättare då att bli tvingad till saker. Men jag tror att det är samma personer som tidigare skrek om att vi hade för många regler i Sverige. Bara man har något att klaga på så är vi nöjda. Läste just en artikel där man försökte få fram orsakerna till att det ibland blev många konflikter mellan svenskar och spanjorer. En förklaring var att svenskarna älskar att försöka uppfostra sina medmänniskor. Lära grannarna hur man gör med soporna, och vad man får och inte får göra. Berätta för spanjorer och även andra om att man skall plocka upp bajset efter sin hund och så vidare. Det ledde tydligen till en del högljudda reaktioner hos de som är födda i Spanien och spanska medborgare. De blev trötta på att svenskarna försökte uppfostra dem. Förstår dem verkligen. De menade att svenskarna borde försöka lära sig de outtalade regler som gäller i det landet de besöker eller bor i. Kanske inte så dumt. Det är väl det vi menar att invandrare i Sverige skall göra. Och det är kanske därför det behövs strängare regler här än i Sverige. Kanske spanjorer inte hade förhållit sig till råd. Kanske det måste vara hot för att de skall förhålla sig till restriktioner.

Det har kommit en ny bok om humor genom tiderna. Den fick visserligen inte någon strålande kritik, men den tog bland annat upp Chaplin. Han var väl den tidens ståuppkomiker, men en tyst sådan. Inte vet jag hur han kunde få så många att skratta som han fick. Är det någon som kan förklara för mig varför man tyckte att han var så rolig. De gånger jag har sett honom, har jag inte kunnat framlocka ett enda leende ens om det inte har varit lite överslätande och en del tycka synd om. Kan inte helt förstå att det är så kul när en människa gör bort sig. Visserligen vet jag att min mor inte kunde låta bli att skratta när någon trillade. Hennes tårar trillade då också, ja för att hon skrattade så mycket. Inte lätt att vara barn och trilla när man hade en mor som fick hålla sig för magen på grund av sina skrattattacker. Ja, hon lärde sig att först försöka fråga om man hade slagit sig, men frågan kändes inte helt och hållet äkta, när hon samtidigt försökte trycka undan sina skrattattacker. Men kanske hon hade den humorn som Chaplin stödde sig på för att bli så populär som han blev. Jag har inte förstått det roliga med clowner heller. Men kan gå och skratta öppet på gatan när jag lyssnar på någon standup-komikern. Ja, inte alla, en del tycker jag mest blir pinsamma. Men David Batra är en av mina favoriter. Tur att hans föräldrar fick inresetillstånd till Sverige, annars hade Sverige varit lite fattigare i mitt tycke. Men humor är något kulturellt också. När jag bodde i Norge så vek mina vänner sig dubbelt över en del lokala personer som i deras ögon var väldigt humoristiska, medan jag inte hade en aning om varför de skrattade. Det var inte för att jag inte förstod språket, det var för att jag inte förstod humorn i det. Sedan kan man kanske också säga att humor också är personligt. Det som är kul för en del är inte alls kul för andra. Får man skratta åt coronaskämt. Antagligen inte om det inte handlar om toapapper. Men det sägs ju också att det som litet tål att skämtas om det också litet tål att tas på allvar.

Igår föll jag för en del sådana där test som uppenbarar sig på FB. Ja, vilken blomma man är, vilka egenskaper ens barn har ärvt från mig osv, osv. Fantastiskt detta får man fram genom att bara skriva sitt namn eller något liknande. Prata om vetenskap. Men vad gör man inte för att sysselsätta sig och försöka förhindra mer läsning om virus. Lite kul tyckte jag att det var i alla fall. Annars är det ju sådana där nedslående tal om att över 800 personer dör i viruset varje dag i Spanien. Det är ju inte så kul att läsa, nu när vi är inne på tredje veckan i karantän. Rapporterna från sjukhusen i Spanien är ju verkligen nedslående läsning. En massa sjukvårdspersonal har blivit smittade, på grund av att man inte hade någon som helst framförhållning och förståelse av skyddsutrustning. Man trodde kanske där också att det viktigaste var att ha något munskydd, oberoende av vad det var för munskydd. Det har man nog förstått nu att det inte handlade om de där vanliga munskydden som gemene man går omkring med här. Men det var en dyrköpt läxa. Det står också att man tror att den verkliga siffran för de som är smittade är ca en miljon, eftersom man inte har resurser att testa alla som visar symtom. Det är ju bra i ock för sig, men återstår en del tills det blir 50-60% innan man har uppnått en flockimmunitet. Bättre att ägna sig åt tester. Testade mig också på vilka fördomar jag hade. Den testen hade nog dock mer vetenskaplig basis och den visade att jag hade mer fördomar än vad jag trodde. Men blev i alla fall glad över att jag inte hade det när det gällde hur lika män och kvinnor var varandra. Jag har ju själv alltid trott att män och kvinnor är lika varandra och lika mycket värda, och det visade testen också. Bra det. Hade blivit väldigt besviken på mig själv annars. Men en del andra fördomar som jag inte heller trodde att jag hade, hade jag tydligen. Bra att lära känna sig själv, nu när man skall tillbringa så mycket tid med sig själv.

Idag måste jag se till att försöka komma till en bank och ta ut pengar så att jag kan betala min poolkille. Ja, först trodde jag ju inte att han fick lov att komma, men han kom. Men nu måste jag betala honom, brukar göra det var tredje månad för tre månader framåt. Undrar om man måste ha plasthandskar och munskydd på sig för att få göra det. Provar nog utan. Kanske han inte får komma mer, man har ju ökat upp restriktionerna nu. Inga byggarbetare och liknande har lov att jobba ju, så kanske inte heller poolskötare får lov att jobba. Vet ej men det får jag ju klarhet i på torsdag, då han brukar dyka upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s