Olycklig händelse när äldreboende smittas i Spanien, men regeringens fel i Sverige!

Jag till och med drömmer om covid-19. Då har det gått lite för långt. Visserligen handlade min dröm om min farfar. Han kommer inte att dö i viruset. Han har varit död sedan 1965. Vet inte varför just han kom upp i min dröm. Men han var till och med social i drömmen, det var han inte som jag kommer ihåg honom. I drömmen låg han visserligen på sin dödsbädd och man frågade alla som kom för att besöka honom om de var smittade eller inte. Och det var många. Tydligen var det inte någon som var smittad, men blev det troligen eftersom han var konstaterad sjuk i covid-19. Till slut satt han upp med alla besökarna samlade kring ett långbord. Där åt de drack och sjöng. Det fanns ganska mycket hopp och glädje, så kanske det var det jag hade behov av. Eller så var det min egen lilla modell. Smitta så många som möjligt så fort som möjligt så att vi får ett slut på det här. Nu menar jag ju det inte helt så hårddraget i verkligheten. Jag menar smitta så många som möjligt i den takt som sjukhusen orkar med. Därmed sagt så tror jag inte helt på Spaniens modell att stänga in alla människor i landet. Vi kan väl inte sitta inspärrade tills man har fått ett tryggt vaccin, som eventuellt kommer om 1-11/2 år. Det blir väl lite länge. Tycker jag i alla fall. Undrar hur världen ser ut i så fall när man väl kommer ut ur karantänen.

Men man gör tydligen vad man kan i Spanien för att hålla folk i fortsatt karantän. Visserligen bara 2 veckor åt gången. Nu för tredje gången. Och jag tror ju inte att det är slut med det. Speciellt inte om man skall fortsätta med modellen att få ner antalet smittade, då blir det nog mins 2 veckor till. I Sverige räknar man med att dödsfall och smittade personer eventuellt går ner i maj någon gång. Kanske inte förrän slutet av maj. Agnes Wold menar att vi kanske kan få en effekt fram mot hösten. Troligen mer realistisk. Många hoppas ju på att smittan skall spridas lite långsammare under sommarmånaderna när värmen kommer. I Ecuador är det visst 30 grader varmt och de har just nu Sydamerikas största utbrott av Coronavirus. Det låter inte lovande för de ”experter” som hoppas på ett uppehåll över sommarmånaderna. På tal om experter. Har ni märkt hur många experter som har kommit till sedan i februari. De måsta ha snabbutbildat sig till epidemologer, viruloger och immunologer. Jag som trodde att det tog många år måste ompröva min tro på utbildning. Det har gått väldigt fort. Läser man FB så tror jag att de flesta där har fått utbildningen. De vet verkligen hur man skall göra och är eniga om en sak. Man skall inte göra som Sverige, man skall göra som Spanien. Nu när dödstalen börjar sjunka i Spanien, 2 dagar i rad. Ja inte så mycket men enligt John Hopkins University (som uppgraderas hela tiden) dog 932 personer i Spanien mellan torsdag till fredag och bara 809 personer mellan fredag till lördag. Medan 26 personer dog i Sverige mellan torsdag till fredag och 50 personer mellan fredag till lördag. Ja, jag är helt enig i att Sverige har ökat antal dödsfall och att det kommer att stiga framöver är nog något de flesta verkliga experterna är eniga om. Alltså inte de på FB. Skulle ju vara lite konstigt om inte dödsfallen i Spanien började sjunka efter 3 veckors total karantän. I Sverige har vi väl inriktat oss på att hålla dödstalen nere så att sjukvården orkar med, men inte i att förhindra smittan. Jag tror definitivt på Sverige.

Sedan är det ju det där med att man i Spanien har fått in smittan på äldreboende i stor utsträckning och därmed ökar naturligtvis dödstalen. I Sverige har man också fått in smittan på äldreboende till trots för rekommendationer om att inte hälsa på sina äldre. Men någon måste ju också vårda dem, så troligtvis är det personalen som har smittat dem, har faktiskt inte fakta på det, det är min personliga tro och den är inte vetenskapligt bevisad. Men det som blir lite kul, om man nu kan prata om kul i samband med dödsfall är att i Sverige är det regeringens och Anders Tegnells fel, medan det i Spanien är en olycklig omständighet. Lite konstigt, men så är det i alla fall enligt experterna på FB. Eller så är det invandrarnas fel. Helt säker är det ju det. Många av dem jobbar ju inom vården. SD tar ju i alla fall alla chanser till att ge dem skulden på det mesta som händer. Det kanske hade varit bättre om inte någon invandrare jobbade inom vården, då hade vi ju antagligen haft tillräckligt med skyddsutrustning till de som var kvar. Visserligen hade folk fått dö utan vård, men vad gör det.

Ursäkta om jag blir lite galghumoristisk, men tycker att det här hatet mot Sveriges modell har gått för långt. Jag såg ett foto från Oslo. Fullt med folk på gatorna ute och handlade, foto i Stockholm, nästan tomt. Men Norge har stängt sina gränser, inte Sverige, men verkar som om man har nått fram till folket bättre i Sverige med råd istället för som i Norge med förbud. Kan vara fake news eftersom det var inlagt på FB, som väl inte alltid har sanningen i fokus.

Alltså jag älskar Spanien och är säker på att de har gjort det som var det bästa för detta landet. Tror inte helt på att spanjorer eller italienare eller fransmän för den delen skulle sluta att kindpussas och krama om varandra när de träffades om man inte hade infört förbud. I Sverige har vi ju alltid haft en lite större distans mellan oss. Och jag älskar ju själv också det mer sydländska sättet att hälsa på varandra, men har likväl med mig genom min uppfostran att vi skall handhälsa, åtminstone på främmande människor och inte tvunget gå i närkamp. Jag tycker dock om att kramas och har lärt mig av mina belgiska grannar att kindpussas och tycker om det också. Jag tycker också om att kunna gå ut på restaurang eller sätta sig på en bar när som helst på dagen för att studera folklivet utan att någon höjer på ögonbrynen även om man sitter där ensam. Jag följer slaviskt alla förbuden här men är väldigt rädd för vad som kommer att ske när man släpper upp karantänen. Någon har skrivit på FB, och då måste det ju vara sant, att man kommer att släppa upp karantänen successivt. Då är det väl troligen min åldersgrupp som man släpper upp karantänen för sist. Alltså jag kanske kommer ut i verkliga livet någon gång nästa år. Men oavsett så kommer ju smittan till att sprida sig igen. Känner jag spanjorerna rätt, och det gör jag kanske inte alls, så kommer de inte att hålla sig ifrån sina gamla så länge. Men tyvärr det är ju inte bara gamla som dör. Det finns ju yngre också, även om det inte är lika många som stryker med. Just nu håller jag tummarna att många fler har blivit smittade både i Sverige och i Spanien än vad som är konstaterat. I konstaterade smittade har ju Spanien nu gått om Italien, så det låter ju likväl lite positivt.

Jaha så blev det corona igen och det kommer det troligen att bli en bra stund till. I och med att man är instängd i sitt eget hem på grund av det, så är det ju det som tager upp en hel del av ens tankar. Försöker dock att tänka på annat, men det är när jag lyssnar på en bra bok som jag klarar det, och har haft svårt för att hitta någon riktigt bra bok på Storytel och Nextory. Har halvlyssnat bara, inte helt klarat att leva mig helt in i handlingen. Jag har slutat att gå med klocka av två anledningar. Jag har ju en sådan där Iwatch klocka och den är helt ok så länge man rör på sig, men om man rör sig så lite som jag gör idag, så tjatar den på en hela tiden. Kommer meddelande på den med jämna mellanrum: ”Upp och stå nu!”, ”du har inte uppnått dina träningsmål” ”träna hårt nu och mät din puls.” Och så vidare. Orkade inte med det helt enkelt. Sedan är ju det faktiskt inte någon vits att veta vad klockan är. Jag har ju inget inplanerat i alla fall. Men kanske jag skulle ta på den så att jag gav upp för tjatet och tränade lite mer hemma än vad jag gör för tillfället.

Jag var och handlade i fredags. Andra gången efter att jag blev satt i karantän. När jag kom till kassan så hade jag tagit en sådan där förpackning med Fanta. En förpackning innehöll 8 burkar. I kassan blev jag upplyst om att jag inte fick köpa mer än 6 burka på en gång. Undrar fortfarande på varför. Verkade inte som om det fanns några begränsningar på vin och öl. Det hade en del fullt av i sina vagnar, men alltså Fanta? Har det kommit ut någon varning för Fanta i spridning av viruset eller varför? Kanske skall jag fråga på FB! Men troligen får jag bara till svar att jag skall hålla mig hemma och inte gå ut och handla. En lade ut sitt kvitto på FB, han hade handlat för tror jag runt 30€ och blev bötfälld av polisen när han kom ut ur affären. Men man fick tydligen inte lov att handla för så lite. Han hade visserligen handlat läsk han också, utan att bli stoppad i affären, men av polisen. Han skrev det väl som lite kuriosa, men de enda svaren han fick var ilskan personer som menade att han skulle hålla sig hemma, eftersom läsk inte var livsnödvändigt. Jag tror att jag låter bli att fråga på FB.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s