Idag fick vi gå ut och gå, men osäker på vad som gäller eller inte gäller.

Idag den 2 maj 2020, väckte hundarna mig vid 07:00 tiden. Ungefär som vanligt, men väldigt ovanligt också. Vaknade och tänkte, idag är det den andre maj. Jag får lov att gå ut. Alltså inte bara en superkort runda. Utan får lov att vara ute i en hel timme. Visserligen bara 1 km borta från mitt hem. Hur man nu skall mäta det. Vilken tid var det nu jag som 70+ fick lov att vara ute på. Med NIe-nummer, id handlingar och adress på mig. Jag tror att det var att folk i allmänhet fick gå ut från 06:00 till 10:00 på morgonen och sedan någon gång på kvällen, fram till 23:00 tror jag det var. Lite jobbigt att hålla reda på alla olika restriktioner. Var det så att man som 70+ bara fick gå ut efter 10:00 och före 19:00, eller. Har i alla fall förstått att barn som nu i en vecka har fått vara ute en del, nu igen har blivit begränsade till olika tider och bara en timme. Konstigt det här. Skall vi 70+ alltså vara ute när det är som varmast. Det har ju faktiskt blivit Spanien väder den sista veckan. Mina hundar orkar faktiskt inte gå när det är som varmast och i tillägg bränner de sina tassar på trottoarerna mitt på dagen. Och till stranden får vi ju inte åka. Men ok, vi får gå ut. Snabbt på med gympadojorna, de har jag inte använt på 7 veckor. Hade köpt nya sulor till dem, eftersom de gamla var uppslitna. Nu fick jag prova sulorna. Ja, gympadojorna är kanske också lite uppslitna, men de får duga. Kan ju hur som helst inte köpa nya nu, inga affärer öppna som säljer skor eller annat kul.

Har läst på nu och det är väldigt svårt att lära sig de här reglerna och förstå dem. Läser att de över 70 bara får gå ut från klockan 10:00 till klockan 12:00 och från klockan 19:00 till klockan 20:00. Alltså har jag redan lyckats att bryta regeln. Det var illa. Jag som är över 70 skall alltså gå ut när det är som varmast och dö av värmeslag istället för i covid-19. Låter bra. Hoppas att ingen upptäcker mig när jag går ut. Och alltså man får bara använda en timme per dag med att befinna sig utanför hemmets dörrar och bara en kilometer från hemmet. Detta är fas 0 i Spanien. När vi kommer till fas 1 – 4 blir det ännu krångligare. Jag kommer aldrig i livet att klara av det här. Det var faktiskt enklare när allt var förbjudet, då visste man i alla fall. Barnen får inte heller vara ute när det är som svalast. De skall också ut i den värsta hettan inte kväll eller morgon. Ja, inte vet jag hur de här makthavarna tänker. Sedan läser jag också att många i makthierarkien går emot de flesta förslagen och vill öppna upp Spanien helt och så fort som möjligt. De vill väl ha igång hjulen igen. Väldigt förståeligt. Spännande att se vem som vinner den kampen. Kanske de blir sådana ovänner att vi blir inlåsta igen för tid och evighet, bara för att bevisa vem som har makten. Personligen hoppas jag ju på att de som vill öppna vinner. Jag tror inte att jag orkar förhålla mig till fler tider och åldrar längre. Har också läst att en del ställe där det inte finns mer än 5000 invånare inte behöver förhålla sig till de där olika tiderna. I La Marina finns det ca 2500 invånare, vad gäller här. Eller pratar man om kommunen man tillhör, i så fall blir det över 5000. Inte vet jag. Föredrar att tro att jag får lov att gå ut vid den tidpunkten då jag inte behöver riskera värmeslag.

Jag har ju ett ställe här där man kan gå utan att det kommer så mycket andra människor och bilar och jag kan släppa hundarna lösa. De behöver det, så dit gick jag. Var ju ganska tidigt ute tänkte jag. Släppte hundarna, då kom det en bil. Där brukar aldrig vara bilar. Lyfte upp hundarna och släppte dem igen, då kom det 2 joggare, men de var ju ok eftersom de ju inte kör över hundar, kanske trillar över dem. Sedan kom det cyklister, 3 stycken, sedan joggare igen och sedan fler cyklister och sedan en bil igen. Jag mötte fler människor på en halvtimme än vad jag har mött på 7 veckor. Klockan 07:00 på morgonen. Alla var ute och cyklade och joggade. Kändes faktiskt ganska härligt. Visste fortfarande inte om jag som 70+ fick lov att vara ute vid den tidpunkten, men vägrar att gå ut och gå när solen är som starkast. Det är då man skall ligga i bassängen istället och simma. Får se om någon kommer och kollar min ålder. Tror faktiskt inte det. Nu är det så att jag har alltså redan avverkat min tillåtna tid ute för idag. Har de drönare som kollar upp mig, eller?? Jag såg faktiskt inte en enda polis. Antager att poliserna måste vila upp sig efter 7 veckors intensivt arbete med att dela ut böter. Hoppas det är så. Jag tror att jag kommer att försöka att ta en kvällstur också idag. Tror ni att jag lyckas utan att få böter. Det var ganska skönt att få lov att gå lite längre. Inte säker på att hundarna tyckte detsamma, Pippi sackade i alla fall efter en del. Har väl också fått mindre kondis efter de här korta kiss och bajs turerna som vi har gjort de sista 7 veckorna.

Visserligen mötte jag fler utan än vad jag brukar göra på den sträckan som jag vet att det inte finns så många personer på, men jag lovar jag var aldrig närmre dem än 5 meter och det borde väl vara tryggt även om jag är 75 år. Eller. Nu kommer det också en del forskning på att barn inte smittar och alltså kan krama om sina morföräldrar och farföräldrar. Men sedan kommer det forskning som säger att barn smittar lika mycket som äldre. Jaha, vad skall man egentligen tro på? Forskare vid Southampton Korean Centre for Disease Controllers and Prevention (CDC) meddelar nu att det är omöjligt att smittas av coronaviruset en andra gång. Och så säger WHO att det inte finns några bevis för att människor efter genomgången sjukdom är skyddade mot en andra infektion. Fantastiskt tycker jag. Verkar att vara stor enighet här. Det handlar om vad vi vill tro på alltså. Jag föredrar att tro på CDC, passar mig bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s