Jag drömmer i romanform!

Det verkar som om mitt undermedvetna jobbar för fullt med att försöka få min tillvaro lite mer spännande än vad den är just nu. Jag drömmer i romanform. Lite kul varje morgon med att tänka igenom vad som har hänt mig under natten. Det är ju inte alltid jag har så klara minnesbilder av drömmar när jag väl är helt vaken. Bästa tiden att komma ihåg vad jag har drömt är innan jag har öppnat ögonen. Men oftast glömmer jag ju bort det, eftersom jag i regel vaknar av att Pippi hoppar på mitt huvud. Då vill hon ut och gå. Men de sista dagarna har min hjärna likväl kunnat återge drömmarna bitvis i alla fall. Min roman bygger på flykt. Jag är jagad i olika former, men alltid av högt uppsatta regeringsmedlemmar. De lägger ut olika fällor för mig så att de kan skjuta mig. Ja, faktiskt vill de döda mig. Jag måste naturligtvis då hålla mig gömd och försöka undkomma från det landet till ett tryggare ställe. Det har jag hittills i drömmen lyckats med. Jag lever alltså fortfarande i drömmen men flyr till olika platser. Ibland flyr jag till platser där jag redan känner folk, ibland en syster, ibland en vän eller väninna, men hittills aldrig något av mina barn. Jag upplever många olika ställe i drömmarna som fortsätter natt efter natt. Ibland kommer nya grupper av människor till de ställena och skall försöka hjälpa mig ut ur landet. Inatt var det en delegation som kom när jag och en väninna, tror faktiskt att det var en av mina väninnor som är döda. Kanske bra att hon är död, för då kan hon kanske hjälpa mig att dö eller inte dö. Denne här delegationen kom och erbjöd mig deras hjälp. Jag blev så glad så att jag kramade om ledaren, även hon kvinna. Det är mest kvinnor i min dröm. Det skulle jag inte ha gjort, jag förstod med en gång att detta var farligt för mig och att hon egentligen ville leda mig till regeringen för eliminering. Någon gång är jag ute på landet när det kommer folk som vill hjälpa mig. Det visar sig dock oftast att de egentligen vill döda mig de också. Men jag befinner mig på mina olika flyktplatser alltid tillsammans med många människor. Och oftast i vackra omgivningar. Förutom en gång när det var en stor skolsals liknande plats, dit någon hade satt en ranglig tältsäng som jag kunde sova på. Den platsen var ganska så påver, men annars brukar det vara ganska fina platser, ibland till och med lite luxuösa. Men temat är hela tiden detsamma, och jag lever fortfarande i den här drömromanen.

Drömtydningen blir ju inte speciellt svår här. Jag är ju inte jagad i verkligheten, men kan känna mig lite jagad av Pedro Sanchez. Ja, nu känner jag ju inte honom personligen, men skulle inte förvåna mig om jag en dag eller rättare sagt natt kommer att drömma om att jag vänder på steken och försöker skjuta honom istället för att han försöker skjuta mig. Jag håller ju fortfarande tummarna för att han vid nästa röstning om 14 dagar skall röstas ner av de andra. Det var ju på håret den här gången. Tur att jag inte får rösta i riksdagsvalen för jag hade definitivt inte röstat på honom. Undrar om jag kan få fängelse för mina tankar här i Spanien nu när alla jagar alla. Speciellt verkar det som om poliserna jagar alla. Nu är det ju så att tolkningen av att bli jagad säger att det är ens egna tankar och handlingar som jagar en. Kan nog hålla med om det eftersom jag egentligen lever ganska normalt, alltså som jag brukade innan det här, med att mest vara ensam, men får lov att gå mina promenader. Bryter ju nog lite mot lagen, när jag går lite längre bort från hemmet än 1 kilometer. Kan ju känna mig lite jagad då och titta över axeln så att det inte plötsligt dyker upp en polis eller angivare. Jag går ju ut på landet, inte in mot byen, så jag har hittills bara träffat några, eller rättare sagt sett några, långt borta som jobbar på fälten med jordbruk. Så det kan i så fall bara vara de som anger mig, men samtidigt verkar de som om de är fullt upptagna med viktigare saker. Men jag förbannar ju varje dag när jag går min promenad tidigt på morgonen att jag inte vill vara här, jag vill gå på stranden.

Nästa vecka verkar det som om alla tror i alla fall att vi får börja köra bil utanför vårt hem, alltså inte bara till närmaste mataffär eller apotek, utan faktiskt utanför området, lite längre bort än 1 kilometer. Jag har kommit i kontakt med en firma som skall hjälpa mig med att få ett spanskt körkort. Jag måste ju ha ett spanska körkort innan det har gått 2 år efter att jag blivit resident, och det har jag varit i snart 2 år. Den firman ligger i Qesada, inte så långt härifrån, men i alla fall har det ju inte varit tillåtet att köra iväg så långt. De har likväl lovat mig att jag får lov att köra dit, så då får jag pröva. Undrar om de betalar böterna om nu poliserna tycker annorlunda. Skall bli spännande att se hur det skall gå till. Byråkratien här är ju värre än i Sverige, och jag som tyckte att den var krånglig nog i Sverige har inte så väldigt ljusa förhoppningar om att det skall gå smärtfritt.

Mitt horoskop i Expressen idag stämde för en gångs skull. Den sade: Passa på att ägna dig mest åt dig själv, det tycks bäst så. Romantiken är oinspirerad och tråkig för dig just nu, så låt kärleken vara på sparlåga. Ja,jag kunde inte sagt det bättre själv. Men ofta har det stått något om att jag trivs med sällskap och att jag borde bjuda hem några vänner till mig. Och också att romantiken är på topp. Lite osäker på vem jag skall romantisera samman med. Måste vara Pippi och Fluffy. Borde kanske bjuda hem dem till mig, visst de är här ju redan, men kan ju duka med servietter och levande ljus och sätta dem på var sin stol mittemot mig och titta dem djupt i ögonen. Undrar om de hade ringt psykakuten till mig då.

Läser ju en del tidningar nu, har ju för tillfället prenumerat på både Svenska Dagbladet, Dagens nyheter och Expressen. Det står ungefär samma i dem, men lite olika vinklingar. Expressen skapar lite mer drama än de båda andra, även om det är samma nyhet, så är vinklingen oftast lite mer spännande. Lite mer konfronterande. Expressen skriver Tegnell sade!!! Medan de andra skriver Tegnell informerar om… Det är nyanserna som gör det. Det stod bland annat i Expressen idag om en man som tände eld på sin fru och hela huset och hans son brände ner. Hans fru ville skilja sig, men det ville inte han så han hällde bensin på henne när hon hade somnat och tuttade på henne. Hans advokat sade att han inte menade att hon skulle dö!! Där får jag många utropstecken. Någon häller bensin på en och tuttar på men tänkte inte skada en. Fantastiskt, undrar hur domstolen förhåller sig till det påståendet. Han ville absolut inte heller skada sin son, men denna dog också i branden. Ja, så kan det gå. Man skall alltså tänka över konsekvenserna innan man handlar ett par gånger. Tror inte han gjorde det. Hon skulle ju faktiskt bara kunna bli brännskadad över hela kroppen utan att dö, eller?? Undrar om han trodde att hon inte hade velat skilja sig efter det? Han kunde ju faktiskt ha fått för sig att hon skulle börja älska honom mer efter att han tuttat fyr på henne? Ja, människan är faktiskt lite outgrundlig. Det är inte lätt att förstå sig på henne.

Nu är det ju så att lantbrukarna och andra som ägnar sig åt fysiska jobb inte får tag i arbetskraft, eftersom folk från andra länder inte får lov att resa ut från de länderna och det innebär att de inte har någon som kan utföra de sysslorna som polacker och folk från andra länder har gjort åt oss. Också lite förvånande när jag läser om hur arbetslösheten stiger. Det borde ju finna en eller annan som kunde ta de jobben. Jag har i alla fall läst och hört att någon tycker att det är förfärligt att utlänningar tar våra jobb. Idag verkar det som de istället frågar: Vaddå skall vi behöva ta de jobben??!! Ja ibland skall man tänka över innan vad man önskar sig. Man kan få faktiskt få sin önskan uppfylld med de konsekvenserna som det innebär.

Vet ni att Schengenavtalet säger att det är fri rörlighet inom länderna som är anknutna till det avtalet. Likaså säger faktiskt EU. Hur blev det så här att man kan stänga gränser när alla har skrivit under på att rörligheten av människor och tjänster är fri. Den fria rörligheten är en av de mest grundläggande delarna av EU-samarbetet. Den säger att medborgare i EU-länder har en automatisk uppehållsrätt, det vill säga rätt att stanna i ett annat EU land i upp till tre månader. För att stanna i tre månader krävs ingenting utöver att unionsmedborgaren har ett nationellt ID-kort eller pass säger den lagen. Hur blev det med det? Jag förstår ingenting, här stänger länder sina gränser och till och med stoppar bilar som har med sig varor till andra länder. Det är tydligen inte bara jag som inte följer lagen till punkt och pricka.

Läste också om att tre!! Läkare som arbetade med coronabekämpning i Ryssland hade fallit ut genom sjukhusfönster och dött. De hade visserligen först kritiserat en del av tilltagen i Ryssland, en av dem hade blivit tvingad att arbeta till trots för att han var smittad med covid-19 och någon hade tydligen klagat på skyddsutrustning. Troligen hade de väl blivit så olyckliga på grund av att de hade klagat på det perfekta sättet som Ryssland sköter det här viruset på så att de hade hoppat ut från ett fönster högt upp på grund av ånger och skam. Eller?? Ja, vi reagerar ju alla olika. Men klart de kan ju också ha fallit helt enkelt. Jag vet ju inte hur fönstren ser ut i Ryssland, har ju faktiskt aldrig varit där. Men de kan i alla fall inte se ut som de fönster som jag är van vid. Konstigt att inte fler barn har fallit ut från dem om det är så lätt att falla genom ett fönster. Kanske man borde göra något åt fönstren i Ryssland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s