Min coronahjärna!

Inte så mycket att skriva om, vi har gått in i fas 1 som innebär att folk får sitta på barer och restauranger utomhus, inte så mycket mer intressant egentligen. Men det är fullt med regler och nu efter är det 10 veckor med lock down så inför man munskydd. Ingen utbildning på hur man använder dem, men munskydd skall det vara. En del tror att de hjälper bara man har dem i pannan, en del om man har den över munnen, en del att man tar samma munskydd på och av hela tiden. Ja, inte för att jag kommer att göra annorlunda. Behövs inte när man är ute med hundar eller på promenad där det inte finns många andra. Jag går ofta en längre tur mellan 06:30 – 08:00. Då möter jag väldigt få människor, så jag tror fortfarande att jag under de här 10 veckorna inte har haft någon som helst chans att bli smittad. Jag säger chans eftersom det ju hade varit fint att bli smittad nu när jag inte har en massa tilläggssjukdomar, om några år och viruset finns säkert kvar då också så kan jag ju ha skaffat mig en hel hög med andra sjukdomar och då kommer jag garanterat att dö av det. Folk flest har tydligen inte helt förstått det här verkar det som. Det skrivs i tidningen att till exempel Danmark inte vill öppna upp för svenskar när de öppnar upp. Det är ju absolut säkrare att få in svenskar som redan har haft smittan än att få in folk från länder där immuniteten är väldigt låg. Åtminstone i mitt huvud om jag nu förstår något om immunitet och smittospridning. Sedan är det ju en kul sak med danskarna. De åker obehindrat till Sverige och handlar, plus till sina sommarstugor i Sverige. Skåne översvämmas av danskar som åker dit och handlar eftersom butikerna i Danmark har varit stängda. Också då att betrakta att Köpenhamn har mer smitta än vad Skåne har. Men ok, Skåne skall väl bara tacka och ta emot dels deras pengar och dels deras smitta, eftersom Skåne än så länge har lite för få som är smittade. De behöver ju också få upp lite spridning för att stå på lite säkrare mark när nästa våg kommer.

Speciellt svenskar i Spanien verkar att förfasa sig över den svenska strategien. Jag förstår inte helt det, delvis för att det faktiskt inte ser ut som vanligt i Sverige heller. Det är inte fullt med folk överallt, många håller sig isolerade och restauranger och barer går inte för fulla hus. Liksom bio, teater osv inte är öppna längre. Reselivet har gått ned osv, osv. Skolor är öppna upp till gymnasiet. Ja, men till och med de länder som har stängt sina skolor är eniga om att det är väldigt liten smittorisk bland barn. Värre är väl att de missar en hel termin och kanske år av sin utbildning som de har rätt till. Nu översvämmas FB med att Sverige har det högsta dödstalet per capita i världen. Men om lock down metoden hade fungerat så borde väl de länderna ha 0 dödsfall, vilket de definitivt inte har. Inte vet jag heller hur de har räknat ut att Sverige har högst dödstal. Hittills har jag litat på Worldometers statistik, den verkar att vara seriös för mig i alla fall och där ligger verkligen inte Sverige högst i antal dödsfall. Men samtidigt är det lite konstigt att räkna hur man ligger i dödsfall efter 10 veckors smittospridning när vi i verkligheten måste räkna med kanske 100 veckors smittospridning, minst, antagligen mer. Vi måste ju bli smittade. Visserligen pratar man om snabbframtaget vaccin, vilket jag personligen i alla fall inte vill använda mig av.

Ja, det är mycket med corona i mitt huvud, men hur skall jag göra för att få bort de ensidiga tankarna. Man säger att man har ca 65 000 tankar varje dag och att ca 60 000 är samma tankar som man tänkte igår. Jag tror att just nu är det nästan 65 000 samma tankar som jag tänkte igår. Försöker jobba med att få in några nya tankar. Men även de blir lite coronatankar, eftersom de handlar om vad jag kan göra nu när det är coronatider. Jag kan ju inte som tidigare utan att tänka köra eller gå och göra det jag för ögonblicket får lust med. En tur till Ikea till exempel, nej, det går ju inte. Ikea är nog stängt och jag får inte köra över provinsgränsen. Gå en tur på stranden, nej, det går ju inte heller, stranden är ju stängd. Gå och träna, nej det går ju inte heller, träningscenteret är ju stängt osv, osv.

Då skickade jag efter resin. Det är alltså två vätskor som man blandar ihop och att de efter att ha torkat blir som plexiglas eller något liknande. Har alltså haft lite kul med det några dagar nu. Men saknar bra formar, så nu har jag skickat efter fler formar. Det här kan bli dyrt! Jag har ett trädgårdsbord som jag är väldigt förtjust i som är gjort av fyrkantiga stenar. Men det bordet går nu i vågor, sitter just nu och skriver detta på det bordet och det innebär att hela min Ipad, som jag skriver på, skälver och darrar hela tiden medan jag skriver. Det är inte en enda plan plats på det bordet längre. Man skall helst undvika att ställa ett glas på det som har vätska i sig. Det välter garanterat för eller senare. Jag har nu fått för mig att om jag plockar upp alla stenarna och sedan försöker att lägga ut dem igen lite bättre skulle kunna hälla resin på dem så att de blev plana. Jag försökte att se hur det skulle bli om jag hällde det på en liten bricka. Det gick åt ganska mycket resin och därmed förstod jag att om jag skulle få bordet plant så måste jag nog köpa dunkvis med resin. Kanske bordet skulle kosta några tusenlappar då. Kanske det blir billigare att köpa ett helt nytt bord och också med ett säkrare resultat. Får tänka på det. Men ganska kul i alla fall att jobba med detta material. Har gjort en massa grejor, som jag inte helt vet hur jag skall få användning för och med ett mer eller mindre tänkt resultat. Allt har alltså inte blivit helt så bra som jag hade sett framför mig när jag gjorde dem.

Här är en del av mina alster.

Min coronahjärna fick också en black out när jag beställde en pergola. Mitt tält som har fungerat ganska bra, kanske inte så estetiskt, men funktionen var det inget fel på fram till att taket blåste iväg. Nu har jag bara väggarna kvar. Väggarna skyddar ju inte direkt varken från regn eller sol, så tanken var ju att köpa ett nytt tält. Men då plötsligt bestämde jag mig för en pergola istället. Den kostar nog som 60 tält, men taket kommer inte att kunna blåsa av den i alla fall och den är vackrare. När jag ändå var i gång och det var den tiden när det regnade och blåste här nere nästan varje dag så beställde jag även glasväggar till pergolan. Tänkte liksom sitta där under tak, utan regn och blåst i min coronatillvaro. Nu är det ju tyvärr så att fabriker och liknande här nere inte fungerar som vanligt, så jag måste vänta på att få den. Beställningen skall visst ta 30-40 dagar och nu är jag uppe i nästan 4 veckor, alltså 28 dagar. Kanske den kommer i början av juni. Just nu behöver jag verkligen inget skydd för regn och blåst. Blåser det en dag nu, så är det bara skönt eftersom värmen verkligen har gjort sitt intåg. Jag har till och med tagit av skyddet för bassängen som skall hålla på värmen och har ändå ca 30 grader i vattnet. Men ok jag behöver ju likväl skydd för solen nu. Det var kanske inte så övertänkt, men jag gläder mig. Föreställer mig varje dag hur fint det skall bli med en pergola där just nu det bara finns ställning och väggar till ett tält. Det är inte så vackert. Hur det blir med de där glasväggarna när det regnar och blåser kan man ju tänka sig. Jag som inte kan få mina fönster så fina som man skall få dem när man putsar fönster. Förstår inte hur folk bär sig åt för att få fönster fina. Jag som till och med misslyckas med mina speglar har alltså nu beställt stora glaspartier till min pergola. Ja, jag skulle på min coronahjärna.

Ja, något sådant här är det väl som jag har beställt men inte fullt så stor. Gläder mig och hoppas att den kommer snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s