Midsommarafton 2020!

Glad, lycklig, fin midsommarafton.

Nu har jag faktiskt slutat att hänga med på dödstal och liknande. Börjar kanske till och med så sakteliga få den här coronan på avstånd. Ja, då menar jag inte att jag tror att den inte existerar längre. Men jag har liksom varit helt upphängd i den, till och med tagit skärmdumpar varje dag på John Hopkins och Worldometers statistik över coronan. Men efter att Spaniens siffror inte har rört sig sedan början av juni. Sammanföll väl med att de pratade om att öppna gränserna. När beslutet väl var fattat så slutade folk att dö. En lite konstig slutsats. Varför bestämde de sig inte för att öppna gränserna för länge sedan, så att folk kunde sluta att dö. Ja, nu är det ju så att det är i Spanien folk har slutat att dö, inte ute i provinserna. Vet inte riktigt hur det går ihop, men går ihop måste det ju göra. Ja överdödligheten ökar ju fortfarande, men det handlar nog om förkylning och annat. Men när insåg detta nu på midsommarafton så insåg jag också att om rapporterna i ett ”ganska” demokratiskt land som Spanien inte stämmer, så kan man ju bara tänka sig hur det ser ut i de länder som inte är demokratiska. Jag tycker nu att vi slutar upp med att rapportera från corona överallt i världen. Brasilien gick ju ut med att de slutade, det var ju ganska ärligt i alla fall. Men alltså nu slutar jag också. Har ju skärmdumpar från mars och fram till nu som jag kan radera. Det gick alltså inte att hålla någon statistik på covid-19, så nu kan jag frigöra plats på mina bilder. Kommer inte att ha något som helst för sig att göra det. Likväl lite otroligt att Kina överhuvudtaget rapporterade om att de hade fått nya fall i Peking, det trodde jag knappt om dem, men det är väl lite svårt att mörka det när det gäller en huvudstad. Kineserna som bor där är nog lyckliga eftersom de verkar att slippa igenskottade dörrar, bara taggtråd, enligt vad jag ser på bilderna.

Mitt stjärntecken i Expressen säger att jag är inne i en positiv period, där många människor vill vara i min närhet. Ja, jag träffade faktiskt 4 personer på stranden i morse. Nej, nu ljuger jag där fanns 6 personer på väg ner mot stranden i oranga overaller som städade pinjeskogen, såg det ut som i alla fall. Det måste vara dem som menas. Ja, men jag har ju också två personer i min trädgård just nu. Visserligen ser jag dem bara genom fönstret. Inte för att jag är rädd att bli smittad av corona, men för att de försöker jobba med min pergola. Det är omöjligt för dem att jobba ostört om jag släpper ut Pippi till dem. Hon vill ju inte att folk skall stå upp. Hon skäller tills de sätter sig ner och hoppar runt dem. Antagligen vill hon vara säker på att de som kommer hit stannar kvar. Hon tycker ju faktiskt om gäster. Men det verkar inte att vara så många som kommer och firar midsommarafton här, tur är kanske det, jag har inte så mycket midsommarmat hemma. Skall kanske till affären och se om jag kan få tag i något liknande midsommarmat. Jordgubbar kan jag säkert hitta här, men svensk nypotatis får jag klara mig utan. Den svenska nypotatisen som är det godaste som finns, den kan jag äta som dessert med en klick smör på. Inte så bra för figuren, så kanske bäst att jag befinner mig i Spanien.

Men alltså min pergola är under framväxt. De har nu jobbat med den sedan i tisdags och hundarna har alltså varit inlåsta dagtid sedan i tisdags. Just nu håller de på att koppla strömmen. Skall ju vara belysning, elektrisk vinkling av taket, koppla in infravärme och elektriska uttag. De var alltså tvungna att komma in och slå av strömmen. Tror ni inte att Fluffy nafsade den ene av dem i hälarna. Ja, hon har ju inte blivit så väldigt lycklig över att ha dem här när hon bara får titta på dem genom glaspartiet. Han blev inte glad, visserligen så klarar hon ju inte av att bita hål, men det verkar inte som att någon uppskattar hennes kontaktförsök med deras hälar. Kan ju delvis förstå dem.

Det där med sex är inte helt problemfritt i coronatider låter det som. I Storbritannien har man tydligen förbjudit sex med personer som inte tillhör samma hushåll. Alltså det är grönt ljus för mamma, pappa, bror, syster och andra släktingar som man bor samman med. Jag trodde att det var förbjudit, ja alltså inte mellan mamma och pappa eller mellan mormor och morfar, men för övrigt alltså. Hur förhåller man sig till nygifta par, får de lov att ha bröllopsnatt om de inte har bott samman innan utbrottet av viruset? I USA uppmuntrar man till onani, men rekommenderar att man tvättar sina händer både före och efter?? Varför? Kan man smitta sig själv? Har inte förstått det tidigare, men det kan man kanske. Det förklarar ju att de här ensamma bilförarna i Spanien har munskydd när de kör ensamma i sina bilar. I Nederländerna menar man att man ju kan göra en överenskommelse med en god vän som man likväl träffar. Jaha, där handlar det mer om vänskap än attraktion verkar det som. Danskarna är lite liberalare, de menar att sex är sunt. Forskare vid Harvard förespråkar munskydd och duschning både före och efter sexuell samvaro, plus desinficering av stället man hade sex på. Kanske bäst att ta det säkra före det osäkra och ha sex i duschen. Bör kanske försöka undvika att få för mycket vatten på munskyddet? Det verkar att vara jag som drar vinstlotten i det här. Ingen sexpartner och då inga problem. Verkar väldigt bökigt annars. Men så är det ju det där att man säger att man är friskare och sundare med ett sunt sexliv. Ja, då får jag väl bjuda på att inte vara så frisk och sund, men å andra sidan så är man ju inte heller så frisk och sund om man har covid-19.

Matthew Frey ger nu lektioner i hur man behåller sin sexpartner, eller var det sin partner överhuvudtaget. Han menar att hans fru tog ut skilsmässa för att han lät disken stå på diskbänken istället för att sätta in den i diskmaskinen. Låter kanske lite överdrivet, men jag är säker på att om jag hade bott samman med någon som inte satte in disken i diskmaskinen så hade min diskbänk lätt blivit överfull, eftersom jag själv väntar en stund innan jag städar undan på diskbänken. Ett glas gör ju inget, men när det blir ett till och en tallrik och en tallrik till plus några grytor så börjar det bli fullt. Hade jag haft en till här som gjorde likadant så hade det blivit problem, men å andra sidan hade jag ju haft någon att skylla på då, det har jag inte nu. Hundarna har mig veterligen aldrig satt något på diskbänken. Jag förstår problemet likväl och är helt enig att gå och plocka undan efter vuxna människor borde inte var lov. Kan väl förbjuda det enligt lag, eller hur. Här i Spanien har man passat på att förbjuda rökning på en del stränder i och med att man öppnade upp stränderna igen. Det gäller att passa på. Någonstans läste jag ju faktiskt att nikotin kunde vara effektivt som skydd mot covid-19, men det är nog inte det förbudet handlar om. Det gäller som sagt att passa på i förbudens tidevarv.

Nu är ju turister välkomna till Spanien från och med måndag. Verkar som om svenskar och även norrmän inte tycker att det är så bra. Ja, då menar jag de svenskar som redan är i Spanien. De (inte jag) skriker högt om att alla andra svenskar och norrmän bör hålla sig hemma i Norge och Sverige. Vet inte om de är rädda för konkurrensen. Det kan ju inte vara på grund av coronaviruset, det finns ju redan här, så det måste finnas andra orsaker. Spanjorerna däremot är nog glada över att få in lite turister igen som kan hjälpa till att rädda landet ekonomiskt. Även om det verkar som om EU kommer att gå in och rädda Spanien bland annat från total ekonomisk ruin, så behövs det väl att de själva också gör något för det. Jag blir likväl lite konfunderad när man läser de nordiska folkens påhopp på inlägg, där man bara ställer en fråga om det till exempel går att köra bil till Spanien. Många svarar liksom inte alls på frågan utan skriver istället. Stanna hemma. Antager ju att det är vuxna personer som ställer frågan och som borde kunna tänka själva, men verkar inte som om andra från norden menar att de kan det. Själv ser jag verkligen fram mot att få se lite fler människor här. Det har verkat lite folktomt för mig.

Enligt test gjort på Facebook är jag 103% ledare och 7% följare. Undrar hur det gick till. Trodde faktiskt inte att man kunde vara mer än 100% av något som helst, men så är det inte. Jag är 103% ledare. Att jag inte var så mycket till följare har jag väl förstått redan innan. Speciellt håller nog mina systrar med om det. Min ena svåger har alltid sagt att jag har svårt för att ta regi. Det var nog tur att jag inte blev skådespelare, som jag drömde om när jag var tonåring. Vilken tonåring drömde inte om det, kan man kanske fråga sig. Men jag skulle alltså klart välja en annan yrkesbana eftersom det väl är nödvändigt att ta regi om man skall vara skådespelare. Ibland har man tur, eller det kanske var regissören som hade tur. Alltså alla de här väldigt vetenskapliga testen på Facebook verkar att förfölja en. I och med en test så har jag fått många andra förslag på vetenskapliga tester. Kan få veta om min dotter är mer dominant än vad jag är och till och med mina hundars personlighet. Ofta behöver de bara veta mitt namn. Fantastiskt. Här har jag som psykolog ägnat timmar åt att tolka personlighets- och intelligenstester. Jag hade ju bara kunnat berätta mina klienters namn på Facebook, så hade jag fått svaret.

Men alltså de är midsommarafton och de som jobbar med min pergola kommer väl att gå hem om några timmar. Då skall jag börja möblera lite i min pergola och göra det mysigt. Inviger den alltså någon gång sent ikväll och kan sitta där och avnjuta midsommarafton, utan glasväggar. Glasväggarna kommer inte förrän om 14 dagar. Har inte så stort behov av dem vid den här årstiden så det gör inte så mycket. Behöver helt säkert inte heller slå på infravärmen ikväll. Har inte hittat de sju sorterna av blommor som man skall lägga under huvudkudden, vilket är bra. Kan inte tänka mig att ha någon bredvid mig i sängen, mer än hundarna. Ha en jättefin midsommarafton, med eller utan munskydd.

Sju sorters blommor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s