Nu är det varmt! Men varmare blir det!

Nu känner jag igen vädret i Spanien. Jag känner igen det på mina kläder. Visserligen inte så mycket kläder, linne och shorts, när jag skall vara välklädd. Linnet är vått hela tiden, ymnigt svettande alltså. Jag har ju värme på i poolen, den slår numera bara till när temperaturen är uppe 32,5 grader och då för att kyla ner poolen istället för som tidigare värma upp den. Nu blir det AC på nästan hela natten för att inte flyta bort i sängen. Jag är väldigt glad för min pergola, sitter i skuggan mest hela dagen och glad också över att jag installerade el i pergolan. Har fläkt på när det blir för varmt. Väldigt skönt. Var faktiskt ganska brun ett tag, när det var sol och lagom varmt. Nu när jag försöker undvika solen så mycket som möjligt börjar färgen att försvinna igen. Här i Spanien är man brunare på vintern än på sommaren, eftersom man inte kan befinna sig i solen på sommaren. Jo, turisterna verkar till att kunna det. Förstår dock inte hur de klarar det. Själv sitter jag alltså i skuggan med vatten och fläkt. Idag blåser det lite och det känns väldigt skönt i skuggan. Hjälper inte så mycket med blåst i solen. Har dock förstått att det är lika varmt i Sverige nu. Men det blir lite konstigt för i Sverige dör de äldre när det blir varmt, medan jag aldrig har hört talas om det i Spanien. Kan kanske bero på skugga, vatten, AC, fläkt och bassäng.

Skönt med fläkt.

Det har fortsatt inte kommit alltför mycket folk hit efter att Spanien öppnat sina gränser. Det behövs nog en hel del fler. Klart att covid-19 kommer att spridas mer igen, men det lilla viruset kommer vi ju ha kvar antagligen hela min livstid, så vi måste nog bjuda på det om vi vill eller inte. Hoppas bara att vi inte behöver gå med munskydd hela min livstid. Troligen kommer en bättre forskning att bevisa att det inte hjälper så mycket med munskydd, att det har någon effekt på smittospridningen. Än så länge har det ju inte kommit någon god forskning på att det har effekt. Det är nog mest en känsla hos folk, att de känner sig säkrare när de har munskydd. Jag skrattar lite för mig själv varje gång jag ser de här munskyddsförespråkarna gå omkring med munskyddet på hakan eller i pannan. Man skall ju inte röra på munskyddet med händerna och jag undrar hur de får ner det på hakan och upp igen när de möter någon. Kanske de har någon liten pryl som man kan använda, har dock inte sett den prylen någon gång.

Tomma stränder än så länge i Spanien.

Jag har nu fått ett sopberg bakom huset. Ja, där man inte ser det så mycket, men troligen inte den bästa miljöen om man vill hålla alla de där småkrypen borta, vilket man vill här, speciellt kackerlackor. Sopberget just nu består av en tältställning som jag ju har tagit ner efter att jag fick upp pergolan. En stor parasoll med ställning som har gått sönder. En hundbur som har gått sönder. En lövblåsare (heter det så?) som har gått sönder, plastkrukor och lite annat. Det har alltså samlat på sig. Nu är bara frågan hur jag skall bli av med det. I Sverige och Norge var det ju bara att köra det till tippen, men jag får ju inte in det i bilen ens. Stängerna till tält och parasoll är längre än bilen och hur gör man då. Har hört att man kan ringa till kommunen och att de kan hämta det, men tyvärr har jag också hört att de bara pratar spanska och där står jag mig slätt. Kan bara föreställa mig hur det blir när jag bara kan säga goddag, jag fryser, jag är varm, jag går till stranden. Jag behöver tvätta bilen osv. Lite sådana fraser. Ja, jag kan ju be om notan och beställa mat och dricka på restaurang. Men det hjälper väl inte så mycket när jag skall fråga om någon kan komma och hämta min söndriga grejor. Om det är mer som går sönder så kommer jag väl att sluta med ett verkligt berg innan jag har löst det här problemet.

Fullt så här illa är inte mitt sopberg.

Jag kommer ihåg hur det var i Norge första gången som min bil gick sönder. Bland annat behövde jag få lagat fläkten, vindrutetorkaren och växellåda. Körde till en bilverkstad och sade just det: fläkt, vindrutetorkaren och växellådan. De såg ut som stora frågetecken och förstod inte ett dyft av vad jag menade. Och det var norska, detta är spanska. Jag trodde ju faktiskt att jag blev förstådd i Norge med min svenska. Men det gjorde jag inte. Ja, vanligt tal, men inte bilting alltså. Det var helt andra ord, som jag aldrig hade hört tidigare. Det löste sig ju med att jag visade dem och fick veta vad de sakerna hette på norska. Men jag tror inte att jag kan få någon från kommunen här att komma hem till mig så att jag kan visa dem vad jag menar. Jag löser det väl på det ena eller andra sättet. Har ju satt ut några stolar och sådant sidan om sopstationerna här. Vet att man inte får det, men som genom ett trollslag så försvinner de utan att sophämtarna har varit i närheten, så kanske jag skall försöka det sent en kväll, så att ingen kan se mig. Men kanske tältstativet och parasollen är lite att ta i. Tror inte att någon vill ha ett tältstatvi eller ett söndrigt parasoll. Men vem vet. Efter den här corona tiden så har jag förstått att många är desperata. Barer och restauranger har gått i konkurs och öppnar inte. Till och med dagisar, alltså där man lämnar sina barn, har gått i konkurs. Folk har ju inte jobb och har inte pengar att betala avgiften för barnen, så de har fått slå igen. Men tror likväl inte att någon vill ha trasiga parasoll.

Nästa vecka skall jag få glas till min pergola, tror jag. Helt säker på att jag inte behöver det nu på sommaren, men kommer säkert att se fint ut i alla fall. Skulle kanske behöva något som stänger solen ute på kvällen när solen ligger så lågt att den sänder sina solstrålar under pergolataket. Får hitta på något som jag själv kan montera upp som mörka gardiner eller något. Vet bara inte hur jag skall kunna fästa dem. Om jag skall få proffsigt uppsatta sådana så kostar det bara ca 7000 €, kan nog hitta något billigare alternativ hoppas jag. Får tänka vidare.

Jag har öppningsbart tak, men alltså inte de där väggarna som skyddar mot solen.

Min ena hund är för självständig, ja det handlar ju om Fluffy. Nu när vi inte hade varit på stranden på länge så höll hon sig till mig de första dagarna, men nu när vi har varit där varje dag har hon åter börjat uppfatta hela stranden som sitt hem och ingen annans. Då strövar hon runt på sina egna små äventyr och jag som går i mina egna tankar märker inte förrän efter någon kilometer att jag inte kan se henne mer. Hon kommer ju, men i sin egen takt och när hon själv vill. Eller när det kommer en stor hund, då kommer hon också till mig. Vill ha lite beskydd, men vill bestämma själv när och hur. Men det är kul att se hur lycklig hon är nu när hon åter får komma till sin älskade strand. Springer ut i vattnet och störtdyker, upp igen och slår några frivolter i ren glädje, ner igen och upp igen. Väldigt lycklig. Pippi har försökt att leka med henne när hon gör det, men det blir ju ett problem eftersom hon inte vill bli blöt om tassarna. Har dock vågat sig längre och längre ut i vattnet i sin iver att hålla jämna steg med Fluffy. Snart kanske hon också badar. Fluffys päls blir dock inte så där silkeslen och fin som den borde vara. Den är ganska sträv. Finns det strävhåriga malteser så har Fluffy i så fall bestämt sig för att tillhöra den rasen. Tur att vi har en som trimmar henne en gång i månaden i alla fall. Då ser hon ganska så fin ut i en eller två dagar.

Ungefär så här!

Min strandhobbit har inte dykt upp ännu. Ja han alltså som var ganska liten med en söt kulmage och alltid naken. Vet inte var han har tagit vägen i år. Brukar ju alltid vara där från april till och med oktober. Men inte 2020. Det har istället dykt upp en annan liknande hobbit som jag möter nästan varje morgon. Men han är inte helt naken. Han har en kort T-skirt på sig. Ja, alltså så kort så att hans tillbehör likväl kan dingla fritt. Han ser ut ungefär som barnet på solstickan. Alltså som den tändsticksasken såg ut tidigare. Vet inte helt hur den ser ut idag. Men ganska sött ser det ut. En liten penis som dinglar fram nedanför tröjan. Helt oförarglig. Jag känner nästan lite omsorg om honom, där han går omkring. Han är dock inte lika snackis och kramig som den andra hobbiten. Denne vill knappt ha ögonkontakt när jag artigt hälsar på honom. Det är ju inte så många på stranden på morgonen så man hälsar faktisk på alla. Engelsmännen säger goodmorning och tyskarna säger gutenmorgen. Jag säger buenos dias. Trodde liksom att man gjorde det i Spanien, men inte tyskarna och engelsmännen inte. När hela stranden är full så hälsar man ju inte, men på morgonen gör man det. Men stranden är ju inte så full ännu. Kanske det kommer fler turister i juli. Vi får se vad som händer.

Han ser nästan ut så här, men utan ögonkontakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s