Polisrazzia och örnar!

Gårdagen började inte så bra. Ner på stranden, inte så många människor. Ett engelskt par med två golden retriever som jag har pratat med tidigare i veckan. Han stod och spanade på att det hade kommit polisbilar ner på piren. Han hade kikare med sig och både de och jag vände och gick tillbaka. Synd att utmana ödet, tänkte vi. Där tänkte vi fel. De gick upp lite innan träbron och jag gick upp på träbron. Gick kanske 20 meter på den och där var razzia. Kan inte kalla det något annat. Två stora polisbilar med säkert 7-8 poliser i varje, stormade ut ur bilarna. Nästan med dragna pistoler. Nu överdriver jag. Men i alla fall. De var ute efter att jaga hundar på stranden. Det var jag och det engelska paret. Vi var faktiskt inte så farliga att man behövde den utryckningen. Men tydligen är jag mer skrämmande än vad jag själv tror. De andra hundarna som hade varit nere och badat hade redan gått tillbaka. Jag var ju på träbron så när de kom framstörtande mot mig så sa jag, men man får gå här på träbron. Ja, sade de (de pratade faktiskt engelska) men inte på stranden. Men tidigt på morgonen menade jag, klockan var 07:30. Nej, aldrig svarade de. Hade Fluffy inte varit dum nog att bada så hade jag kanske klarat mig, men hon hade badat och var våt. Kunde inte neka, hade ju ingen vattenflaska med mig. Men som tur var i alla fall munskydd som jag satte på mig när de kom fram till mig. Ville inte ha böter för det också. Såg en bataljon som sprang efter paret med golden retriever hundarna. De gick ju faktiskt långt in i pinjeskogen, där man får gå. Men tyvärr var väl deras hundar också badat. De älskade att simma hade jag sett. Jaha, internationellt id-kort, nienummer och adress fick jag visa. Vet inte hur det blir nu, men antagligen får jag säga adjö till mina morgonpromenader på stranden hädanefter. Kanske i vinter, när de har lugnat sig. Tror att poliserna här nu är så vana att jaga allt och alla. Tidigare hade de väl nog med jobb att jaga alla människor de såg utomhus. Fick ju in många böter under den tiden och Spanien behöver ju pengar nu. De känner sig väl lite arbetslösa och skickar därför ut 14-15 poliser för att jaga tre människor med hundar. Inte illa att bli så viktig. Här kan man väl prata om resursslöseri, eller??

Min flygande örn

Men alltså slut för ett tag på mina strandpromenader som jag älskar. Körde ner imorse också, men gick i pinjeskogen istället för nere på stranden. Det är lov. Men gud vad tungt. Lös sand och stickiga pinjeträd. Var liksom inte helt samma upplevelse. Fluffy bestämde sig tidigt för att hon skulle till stranden inte in i skogen. Där kan man ju inte bada. Jag fick tvinga henne att följa med mig, hon försökte vända ett par gånger och berätta för mig, att jag var på fel väg. Visst vi gick våra 5 kilometer i tung sand. Ja vi använde helt klart mer energi, alltså kalorier här, så på det sättet var det ju nyttigt. Pippi orkade knappt sista sträckan. Det är lite tyngre för henne också att gå i lös sand och få pinjebarr i tassarna. Men oj, så lugna de var när vi kom hem. Knappt de orkade gå in i huset. Efteråt bestämde de sig för att det fick vara nog med aktiviteter för idag. Men då hade de inte räknat med sin matte.

Alltså jag har skickat efter en gigantisk fågelskrämma. Kanske en kungsörn för att skrämma bort småfåglarna från min balkong. Ugglan och allt annat jag har försökt har ju inte haft någon som helst effekt. Har inte kunnat gå ut där utan att både dammsuga bort fjädrar, fågelskit och krossade ägg och torkat golv och väggar. Det ser inte ut där. Fåglarna har älskat att bo där och byggt sina bo i pergolan. Ingen vacker syn. Nu skulle jag alltså göra något åt det. En stor kungsörn på en väldigt lång teleskoppinne. Det behöver bara vara lite vindfläkt så flyger den och ser farlig ut. Fick upp den i den gamla anordningen till ugglan som jag hade. Men inte så länge. Snöret lossnade och örnen landade. Ner för trapporna, upp igen. Band bättre. En otrolig vindstyrka. Fästanordningen lossnade. Örnen landade. Ner igen. Inget att skruva i, tejp måste det bli. Klarade sig faktiskt hela natten. Men landade på grund av att snöret hade lossnat igen. Nytt, bättre snöre, och upp igen och använde nu buntband för att fästa snöret eftersom den andra fästanordningen hade gått sönder. Upp igen, nytt försök. Nu landade hela örnen med fästanordning och allt. Gick inte att fästa den igen. Behöver hjälp. Måste nog skruvas fast hårt i en mur eller något. Men det kan inte jag. Tror jag i alla fall. Kanske jag gör ett försök. Har just nu tagit en paus. Hundarna gillar inte örnen. Så om den kan bli där jag vill så får vi nog varken in några katter eller hundar på min tomt längre. Mina hundar vänjer sig förhoppningsvis. Men just nu störtade den igen och blev denna gången lite vingbruten. Gick att tejpa ihop. Jag kommer att ha nog med min örn några dagar framöver. Blir mycket trappspringande i alla fall.

2 kommentarer

 1. Här är varmt och soligt, men ja det ser ut som om Franco har kommit tillbaka. Poliserna har liksom vant sig vid att bestämma allt och jag blir osäker så fort jag ser en polisbil här om jag kanske har gjort något fel utan att veta om det. De har ju under utegångsförbudets tid delat ut böter som inte var lagliga. De bestämmer själv lagarna verkar det som. Ingen vågar protestera.

  Gilla

 2. Oj, har Franco kommit tillbaka?
  ❤️🍓🍓🍓
  Ha det bra i alla fall! Här är kallt och regnigt.

  Skickat från min iPhone

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s