Glaskroppsavlossning och migration!

Nu har jag verkligen fått svart på vitt att jag är gammal. Det började med att jag på morgonen fick liksom såg flytande blixtar eller suddiga stjärnor, kanske amöbor var rättare. Inte lika vackert men kanske det var så. Lite irriterande när jag satt och läste mina tre dagstidningar. Google finns ju alltid, nästan. Jag googlade. Kom fram till att man pratade om glaskroppsavlossning. Jag tyckte faktiskt att det lät väldigt allvarligt. Jag vill ju fortsätta med att se. Men fortsättningen på google sade att det var helt ofarligt och normalt när man börjar bli gammal. Jaha, alltså måste väl acceptera att jag är gammal. I och för sig så har jag ju redan innan räknat ut att jag bara har 25 år kvar till 100 år. Och 100 år är ju gammalt. Om jag nu blir 100 år så har jag alltså bara en fjärdedel till av mitt liv att leva och då börjar det ju klart gå mot den sista delen av min livstid. Det är faktiskt inte illa att ha klarat sig fram till 75 år. När mina söner var i tonåren och slogs med varandra som värst, var jag inte helt säker på att de skulle överleva tillsammans till de var 20 år. Och jag är alltså 75 år, blev inte heller mördad av mina systrar i ungdomsåren, även om det var nära några gånger. Jag har alltså överlevt en hel del. Till och med klarat av den ryska influensan, tror jag att den hette i slutet av 1970-talet. När jag var som sjukast den gången så orkade jag inte så mycket mer än att se på TV. ”Förintelsen” gick på TV då. Kanske inte det bästa valet när hallucinationer, feber och ont i alla leder härjar i kroppen. Jag har var helt övertygad om att jag blev torterad, att nazisterna höll på att dra av mig mina fingrar bland annat. Men jag klarade det. Har visserligen haft andra sjukdomar, men just den kommer jag väldigt klart ihåg. På grund av mina hallucinationer. Men den kom alltså från Ryssland inte Kina, men det var ju i alla fall någonstans österut. Reser man långt nog österut så är man ju tillbaka i Sverige, så mycket kan ju komma från öster. Bland annat solen. Och den härjar fritt nu i Spanien, solen alltså. Men alltså jag har glaskroppsavlossning enligt min egenställda diagnostisering. Inget att göra åt, det är till och med normalt. Jag är alltså normalt gammal.

Ryska snuvan såg visst ut så här. Den ser lite vackrare ut än coronaviruset tycker jag. Kan bero platt det gröna, lila och blå tilltalar mig.

Annars tillbringar jag morgnarna med att hitta ett godtagbart alternativ för mina morgonpromenader, sedan stranden inte längre är något alternativ till mig och mina hundar. Har gått från La Marina beach till El Pinet nu de sista morgnarna, men det blir liksom inte långt nog för att jag skall få mina 5 kilometer, som jag har bestämt mig för att gå med mina hundar. Alltså gått runt där och letat andra vägar. På den sista strandremsor innan Santa Pola har tydligen en ganska så stor familj slagit läger. Läger och läger, inget tält eller så, men de sover där i alla fall. Tar upp ganska stor plats. Kan alltså inte utmana ödet och gå på den strandremsan, eftersom Fluffy har vanan att kissa på allt som ligger på stranden. Kommer jag lite senare dit så är de faktiskt vakna och ungarna hoppar i vågorna, medan deras mamma försöker bada i en sådan där heltäckande nicab, eller vad det heter. Det ser lite jobbigt ut, men svalkar ju helt säkert längre, eftersom kläderna inte torkar med en gång. Men jag fick alltså leta andra alternativ och då hittade jag faktiskt ett litet hus som är byggt för att man skall kunna sitta inne i det och studera fåglar. Massa flamingos var där just nu och nära kom man dem. Har ju inte tidigare klarat av att komma så nära flamingorna, så det var kul. De upptäckte ju varken mig eller hundarna eftersom vi satt inne i huset och tittade på dem genom fönsterna. Ja, där ser man vad man kan upptäcka när man söker alternativa turer. Har ju varit i närheten i 8 år utan att ha hittat dit. Men det blev inte mer än 4,89 kilometer när jag var tillbaka vid bilen. Men ok, det fick räcka. Poliserna var där idag också och bevakade stranden så att inga hundar skulle komma dit. Jag tror att de startar sitt skift tidigare nu, eftersom de har förstått att vi hundägare är ganska morgontidiga. För övrigt så ser man polisbilar överallt nu. De åker runt och letar böter, tror jag. Något måste ju Spanien få in pengar på. Turisterna har fortfarande inte kommit i mängder i alla fall. Möter mest spanska invånare numera. Det är lite ovant. Spanien har blivit Spanskt igen. Alltid något.

Flamingo fotograferad genom fönster.

Har fått nytt vattenfilter installerat och dörren till förrådet lagat. Ja, alltså det var gångjärnen som hade vridit sig. Men en av ”mina gubbar”, alltså de som är snickarkunniga och hjälper mig med det mesta har varit här. Hade med nytt vattenfilter till dricksvattnet. Ja, man kan ju alltså dricka vattnet direkt ur kranen, men smakar lite godare utan klor, vilket filtret hjälper till med. Det var inte så lätt att byta det, han fick hämta specialverktyg. Trodde att jag skulle kunna lära mig att göra det själv, men blev ganska osäker på om jag kan det. Det tog honom säkert 20 minuter, för mig kommer det väl att ta en hel dag. Ja, inte för att jag inte har tiden, men osäker på resultatet. Fick också veta att de kommer i slutet av nästa vecka och sätter upp glasväggarna till pergolan. Då är det ännu varmare antaglige, så jag behöver helt säkert inga glasväggar, men skall bli skönt likväl att få det gjort.

Ungefär så här ser mitt vattenfilter ut.

Igår bröts förhandlingarna mellan partierna angående migrationsfrågor. Jag som antog att man hade en del riktlinjer att förhålla sig till när det gäller att ta emot flyktingar och människor som blir utsatta för terror och våld i sina egna länder, har tydligen missuppfattat något. Trodde inte att det var lov för Sverige att neka dem. Men partierna blir klart inte överens. SD som helst inte vill ha in någon, han menade tydligen att vi om vi skulle ta in någon alls så skulle någon annan åka ifrån Sverige. Status Que alltså. Han vill nog innerst inne att alla som inte tillhör den ariska rasen skall åka ut från Sverige. Samer och Romer inräknade, även om de har varit svenskar lika länge som han själv. Moderaterna går ju lite i samma fälla och sedan läser jag att mer än hälften av det svenska folket helst vill stoppa migrationen. Blir ledsen av att läsa det men jag går på Martin Luther Kings uttalande:”Den stora tragedien är inte de onda människornas brutalitet, utan de goda människornas tystnad. ” Inte för att jag är säker på att jag är en helt igenom god människa, men i mitt tycke är det bättre att vara human och hjälpa behövande människor på bästa möjliga sätt oavsett vilket land eller ras de kommer från. I mitt tycke menar jag också att vi hjälper folk som inte längre kan vara trygga i sina egna länder genom att få ett liv i ett land där de kan vara trygga. Skall kanske skriva tryggare, eftersom det inte verkar som om de är helt trygga i Sverige heller. Rasismen verkar till att frodas lika mycket som coronaviruset gör. Vet att jag kanske inte tillhör flertalet av ”svenskar”, men förhåller mig till Martin Luther Kings uttalande och vill inte vara tyst, utan stå upp för det jag tror på. Att jag skriver svenskar inom situationstecken är att utifrån SD så vet man ju inte helt vem man skall räkna som svensk. Det verkar inte att hjälpa att man har ett svenskt medborgarskap, det skall tydligen till mer än det. Själv har jag ju arbetat en hel del med flyktingar och har gråtit många tårar för dem när de har beskrivit sina upplevelser. Det är något som vi har väldigt svårt att klara av att leva oss in i. Vill inte att någon skall ha gått igenom det de har gått igenom. Är väldigt lycklig över det liv jag har fått förmånen att leva och hyser medkänsla med de som har orkat leva i ett helvete och se sina barn bli tvingade att leva det också. Kan inte göra så mycket mer för dem än att åtminstone bestämma mig för att inte vara tyst när någon fördömer dem på grund av att de är flyktingar och invandrare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s