Blöt hund och sopsortering!

Så var det dags imorse igen att leta alternativa morgonturer. Jag började likadant som de sista dagarna. Körde ned till La Marina playa. Denna morgon lite över sex så det var väldigt lugnt när jag kom dit. Inga poliser i synhåll. Gick till El Pinet och fortsatte fram till stranden där en stor familj tidigare har sovit. De har flyttat. Det står en skylt där: ”Playa sin servicio” och en annan skylt med ”prohibido entrenar Pesca”. Som jag förstår det så betyder det att man inte har någon skötsel av den stranden och att det är förbjudet att träningsfiska. Vad nu träningsfiska innebär. Har inte en aning. Är det tillåtet med proffsfiskning? Eller, vet ej. Men i vilket fall som helst så stod där fiskare och fiskade, troligen proffs. Och till all lycka sprang det en hel del hundar omkring där. Alltså jag vågade mig också dit då. Med hundar. Naturligtvis hoppade Fluffy överlyckligt rätt ut i havet nu när hon äntligen fick komma till havet igen. Hon har ju nog anklagat mig för att jag har stoppat denna aktivitet för henne. Jaha, då var hon alltså våt. Gick en kilometer på stranden, med hundar och fiskare, men inte blev Fluffy torrare för det. Hon badade, lycklig och glad. Undrar om man kan gå ända till Santa Pola där, får försöka en gång, men kanske inte nu när det är så hett på dagarna. Men sedan var det ju tillbakavägen. Gjorde upp den ena planen i huvudet efter den andra hur jag skulle göra om jag träffade poliserna, tillsammans med en våt hund. Pippi hade jag ju klarat, men Fluffy var dyblöt. Ett av mina alternativ var att jag skulle säga att hon inte var min hund om poliserna skulle komma. Kanske inte den smartaste ideén, när jag faktiskt hade en till hund som liknade den våta. Men till all lycka var det inga poliser som höll vakt idag. Jag fick in en väldigt våt och väldigt smutsig hund eftersom de sista kilometrarna fick tillryggaläggas på en ganska så dammig väg. Men idag blev det i alla fall nästan 6 kilometer, så jag har ju hittat den där morgonpromenaden nu om jag vågar utmana ödet fler gånger. Mycket möjligt att man faktiskt får gå med hundar på den stranden. Inte troligt men möjligt.

Blöt hund!

Min kungsörn har gjort en del buklandningar och ser inte lika ståtlig ut längre. Lite tilltufsad på fjädrarna och lite brutna vingpennor. Det är inte lätt att vara kungsörn när man inte monteras rätt. Har den sista tiden haft den liksom liggande utanför balkongen och teleskopkäppen har jag klämt med soffor så att den inte skulle flyga iväg. Det har ju inneburit att den har flugit på murväggen hela tiden och det är klart då uppkommer en del skador. Min ena son ringde och sade till mig, att jag kunde klara att sätta upp den ordentligt. Att jag faktiskt hade alla tillbehören som skulle till. Ja, alltså fick väl lita på honom. Införskaffade alltså sådana där omegabeslag. De som ser ut som ett U med vingar. Borr, plugg och skruv hade jag. Alltså igår tog jag mod till mig och började borra. Gick faktiskt lättare än vad jag hade föreställt mig. Har nu lyckats få den till att stå kvar. Men på grund av en del haverier där jag har fått tejpat, lagat och använt buntband så har det lite lättare att trassla in sig, så det är inte helt optimalt, men mycket bättre. Nu kan man använda sofforna till att sitta på, det fungerade ju inte så länge de användes som bromsklossar för teleskopkäppen. Nu återstår att se hur den fungerar på småfåglarna. Än så länge har där inte varit några på balkongen, knappt på tomten. Tror att den fungerar avskräckande även på grannarnas tomter. Hoppas att de inte heller vill ha en massa småfåglar. Om de vill det så får jag kanske snart klagomål.

Min kungsörn igen, på ny plats. Nu uppskruvad!

Skrev igår om min glaskroppsavlossning och fick många vänliga råd om att kontrollera det hos en läkare. Nu är det ju så att jag inte tillhör dem som går till läkare i onödan, kanske inte ens när det behövs. Men när det gäller den här glaskroppsavlossning, så är jag ganska säker på att det inte behövs så länge man inte har en permanent disig syn eller ser sotflagor. Det gör jag inte, men lovar att gå till läkare om jag gör det. Annars behövs det inte, menar google. Jag litar på google. Men är väl medveten om att jag inte är så bra på det där med att söka vård. Min dotter övertalade mig för några år sedan att söka vård för ett födelsemärke, som jag hade haft länge, på örat av alla ställe. Hon såg mig ju inte varje dag så när vi träffades så där en gång om året ibland, så såg hon väl bättre än jag hur det förändrades och ville att jag skulle låta en läkare titta på det. Efter någon månads övertalning så gjorde jag det. Fick ju ursäkta mig med att det var min dotter som envisades med att jag skulle komma. Läkaren konstaterade att jag hade en klok dotter. Ja, hon är lite klokare än sin mamma i alla fall. Och hon hade rätt, det var ett malignt melanom. Så det fick man alltså ta bort. Mitt hål i örat till örhänge försvann på samma gång. Men örat blev faktiskt lite finare, funderar på att göra samma ingrepp på andra örat, men tror att jag avvaktar. Det har nog varit så hela livet. Jag fick ju ledgångsreumatism redan innan jag var 20 år på grund av att jag vägrade att bry mig om en halsfluss. Just då var jag ju på en folkhögskola, där jag hade väldigt skoj. Det var verkligen High life alla nätter och jag ville inte därifrån. Mina föräldrar tvångshämtade mig till slut när rektorn hade ringt dem och sagt att jag vägrade att lägga mig och ta hand om min halsfluss. Ja, borde ju ha blivit klokare med åren men det har jag alltså inte. Tror inte ens att jag vill det. Jag säger som min far, då var han visserligen 100 år. ”Jag skall leva medan jag lever!” Med det menade han utan begränsningar och det menar jag också. Död är man ju så länge så det gäller att ta vara på livet medan man har det. Skall inte slösa bort det med att gå att vara rädd för att än det ena än det andra skall hända. Men har djup respekt för dem som inte tänker som jag gör. Kanske de är lite klokare, vad vet jag.

Läste nu hur man skall göra sig av med ett begagnat munskydd! Handskar och munskydd skall efter användning placeras i en plastpåse som skall slängas i en avfallsbehållare. Avfallsbehållaren skall när den töms tas ut separat från resten av avfallet för att slutligen läggas i soptunnan. Den person som har burit ut avfallsbehållaren skall därefter tvätta sina händer med tvål i minst 40 sekunder. Det var avancerat det här. Man kan få upp till 3000€ i böter om man inte följer dessa regler. Nu förstår jag varför man inte överhuvudtaget kastar sina munskydd. De flesta här använder ju samma hela tiden. Jag med. Jag riskerar alltså inte att få böter, eftersom det inte finns några regler på hur man skall använda dem. Det går bra att ha dem hängande både om halsen, om handleden eller i pannan. Att ta dem av och på hela tiden är också tillåtet. Men att kasta dem det är en annan femma. Man får dessutom använda vilka skydd som helst. Halsduk, hemmagjorda och köpta var som helst. Men alltså behåll dem för säkerhets skull. Du vet aldrig när du blir bötfälld när du kastar dem. Jag undrar ju lite över vad de menar med avfallsbehållare. Låter som något avancerat, jag får en fantasi om något rör som är pluggat i båda sidor. Har aldrig sett det. Var kan man få tag i det. Det kostar nog mer än munskydden. Undrar om jag kan få kasta mina munskydd om några år eller detta håller på hela min livstid. Kan ju bli många munskydd efter ett tag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s