Stoppa världen, jag vill hoppa av!

Har världen blivit galen?? Jag förstår inte något. Först stänger man ner helt. Sedan öppnar man upp, sedan inför man munskydd på alla platser där man inte kan hålla avstånd. Sedan stänger man ner, sedan inför man munskydd när man är ensam också. Hur blev det så här? Har världen blivit galen. Verkar som världen tror att man kan besegra ett virus och övertala det till att försvinna. Alla är på alla, aggressivitet mellan folk ökar. Uttala inte en motsatt åsikt, då blir de med ”enda riktiga” åsikten fienderna som skall besegras samman med viruset. Nu kommer det ju också en del forskning, men en sak har jag lärt mig, lita inte på allt som kallas forskning. Se på hur forskningen utfördes och lita inte heller alltid på de som kallar sig forskare. Det är en sak att vara forskare på troll och älvor och en helt annan att vara forskare på något annat. Alltså en del forskning, har inte källgranska den, den kommer från Kina (säger ju det mesta), säger att vi bara har antikroppar i ca 3 månader efter genomgången sjukdom. Det innebär som jag förstår det att skall man få kontroll över viruset skall man vaccinera några miljarder människor var tredje månad. Det blir ett projekt som heter duga. T-celler ger tydligen längre skydd, utifrån forskning, vet inte heller om den forskningen är utförd på ett vetenskapligt säkert sätt. Men om den stämmer så måste det väl vara så att vi får acceptera att vi i likhet med förkylningsvirusen måste acceptera att vi måste utveckla ett grundmotstånd som gör att inte så många dör av det. Och det innebär i mitt huvud att vi faktiskt måste få viruset. Kanske den muterade varianten som tydligen nu är på väg och gör att inte så många dör av den som tidigare, men att den är mer smittosam. Men som sagt tro inte på forskningen. Kolla hur den är utförd och av vem.

Att jag blev så upprörd och ledsen och arg och allt annat just nu, handlar om att man nu även i Valencia har infört munskyddstvång och att man har belagt Barcelona igen med utegångsförbud. I 15 dagar. Jag som trodde att det dröjde 15 dagar innan det visade sig hur många smittade som finns, men då skall man tydligen öppna upp igen. Javisst vi hade redan munskyddstvång, i miljöer där vi inte kunde hålla distans. Nu, är det munskyddstvång överallt. Tydligen inte på stranden när man ligger och solar, kanske för solbrännans skull. Inte vet jag. På restauranger skall man ta av och på sig munskyddet hela tiden. När man pratar med sin bordsgranne så skall man ha den på, när man äter och dricker kan man ha det av. Själv kände jag mig lite dum när jag gick ut med hundarna imorse. Såg inte en människa, det är ju söndagsmorgon, men måste ha munskydd. Kan någon människa förklara för mig mig varför? Själv förstår jag det inte bättre än som så att ny forskning har kommit på att jag kan smitta ner mig själv. Trodde ju i min enfald att det inte gick. Trodde ju att hade jag smittan så hade jag den, inte att jag hade den och smittade mig själv en gång till. Får jag då tredubbla symptom eller fyrdubbla. Tydligen kan jag inte smitta mig själv i mitt eget hem eftersom jag än så länge får vara utan munskydd hemma hos mig själv, men tydligen utanför mitt hem.

Jag känner mig helt förvirrad. Har ju lärt mig att man inte skall fingra på sitt munskydd, men är det verkligen meningen att när man går på restaurang, skall byta munskydd för varje tugga man tar? Hur många munskyddsbehållare och munskydd måste man ha med sig när man är ute och äter? Det är ju böter också på hur man gör sig av med använda munskydd. Det verkar omöjligt att undvika böter nu. Detta under tiden som man i Bryssel slåss om pengar för sina coronadrabbade länder. Ja, inte bara coronadrabbade, även drabbade av saker som jag inte helt förstår. Men pengar vill i alla fall alla länderna ha. Vår kära spanska president har ju genomfört en ”eriksgata” (vet att jag inte använder ordet i dess helt riktiga bemärkelse) hos andra länders ledare för att få mest möjligt ut av den här kakan. I mitt tycke menar jag att han kanske skulle använda sin övertalningsförmåga till att få ner den här huvudlösa nedstängningen och hoppet om att munskydd hjälper i sitt eget land istället. Få ner fruktan för viruset istället. Vet att många inte är eniga med mig, men logiskt kan jag inte se något annat alternativ om inte världen skall drabbas av helt panik. Jag tror att många däremot är eniga med mig att panik aldrig har lett till något lyckat resultat. Guden Pan gick ju runt och skrämde getter så att de sprang rakt mot en säker död. Är det detta vi håller på med. Är den ena döden bättre än den andra? Panikattacker trodde jag skulle hanteras med logik och förnuftiga tankar, men så verkar inte fallet just nu. Verkar som att länderna tvärtom tror att man skall handla utifrån känslan. Jag som älskar Wilhelmssons sätt att uttrycka det på i hans bok: Kongen anbefaller. ”Känslor är inte sanna, känslor har inte något med sannheten och verkligheten att göra. Han tar som exempel, svartsjuka. Jag kan känna mig svartsjuk utan att det har något som helst med verkligheten att göra. Därför skjut inte någon förrän du har testat om det verkligen förhåller sig så. Skjut helst inte då heller. Läs honom. Han säger också: ”jag är frisk, tills motsatsen är bevisad!” Jag har alltså inte covid-19 förrän motsatsen är bevisad, och även om jag har det, är det inte säkert att jag dör. Inte ens säkert att jag blir särskilt sjuk. Kan bli det, men är inte det ännu, så varför använda så mycket tid på att bekymra mig om det nu? Läs också hans bok: ”livet är ett osäkert projekt!” Vi kan inte skydda oss mot döden. Den kommer.

2 kommentarer

  1. 2020 – året då allt ska bli transparent. Människan lider kollektivt av en sinnessjuka som ny flyter upp till ytan. Ingen vet riktigt vad som har hänt i vårt psyke men ingen kan väl undgå att faktiskt observera att vi lever i ett enda stort mentalsjukhus där ingenting är logiskt eller rimligt längre. Världen styrs av de sista som skall ha sådana posititioner. I den blindes rike är den enögde kung.

    Gilla

  2. Ja, det verkar helt sjukt överallt. Ser ibland bilder där folk kramas och pussas med munskydden på när dom hälsar. Har sett det här också men då utan munskydd. Ska det vara så svårt att hålla avstånd och tvätta händerna. Vad mer kan man göra. Livet måste väl fortsätta annars är det väl meningslöst att leva. Är faktiskt glad att jag äR i Sverige nu. Det känns som om allt är som vanligt förutom avstånd i affärer och spritflaskor lite överallt. Ha det bra i värmen! Här är som spansk vinter och det gillar jag. Kerstin

    Skickat från min iPad

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s