Min pergola färdig och inglasad!

Så var det lördag igen. Nu sitter jag i min färdiga pergola och skriver. Den blev bra. Jag är supernöjd. Skulle kunna tänka mig 4 eller 5 glas på kortsidorna istället för som nu 3. För att kunna öppna upp mer alltså. Men supernöjd. Och det hade väl blivit ändå dyrare. Den kostade likväl nästan som ett litet hus. Tälten definitivt dyrare, men jag är ju lite estet också och detta var vackrare. Visserligen har jobbarna satt sina handavtryck lite varstans på glasen, så de skulle behöva en tvätt ser jag. Men med vetskap om hur resultatet brukar bli när jag tvättar fönster, så tror jag att ja skall vänta tills det verkligen behövs. Borde nog gå en kurs och lära mig hur man putsar fönster. Verkligen inga som helst nedärvda anlag för det. Vet inte om mina föräldrar hade något att ge vidare heller. Kommer inte ihåg någon fönsterputsning direkt hemifrån. Troligen gjorde de väl det någon gång, men inte något som jag brydde mig om. Att jag ser handavtrycken nu är för att allt är så nytt och fint. Fjärrkontrollen fungerar lite kul. Varje gång man slår på den så tänds infravärmen, belysningen och taket vinklas. Sedan släcks allt igen och man kan välja vilket man vill ha. Belysningen går att dämpa, men inte till mysbelysning, då måste man istället satsa på levande ljus, men det gör jag ju gärna. Med fläkten på i ett hörn blir temperaturen väldigt behaglig härinne. Ute är det ju ganska så varmt nu. Så varmt att min solbränna försvinner. Jag orkar inte vara i solen mer än i väldigt korta perioder. Förstår inte de stackars turisterna som orkar ligga i solen i flera timmar. Men de är väl fast beslutna att använda solen så mycket som möjligt. Lagrar väl lite D-vitaminer till vintern. Kan vara bra att ha då om man inte bor i Spanien och andra sydligare belägna länder.

Kvällsmats i min pergola! Utan belysning, men med levande ljus.

Har varit ute med mina hundar halv sju i morse, med munskydd. Inga andra människor. Jag tar mig friheten då att ha det nedanför näsan. Då kan jag ju faktiskt se var jag går. Lite svårt annars när glasögon immar igen helt. Kommer en vacker dag väl att gå på en polis. Det där med avstånd blir ju då ett problem. Speciellt för mig som tror på avstånd och inte ett dugg på munskydd. Speciellt inte när mitt munskydd i alla fall är dyblött efter fem minuter. Man svettas i munskydd när temperaturen ligger över 30 grader. Alltså jag har läst på om det där med munskydd. Om och det är verkligen om det skall ha någon effekt så skall man kasta det (på ett säkert sätt), så fort det är vått. Kan det vara så att jag skall byta munskydd var femte minut? Borde få bidrag i så fall. Munskydden har ju inte blivit billigare av coronan. Har läst på en del kring forskning kring munskydd. Finns inge någon vetenskaplig seriös forskning kring spridning av virus. Man har dock utfört en del forskning med och utan munskydd på operationer. Där visar det faktiskt, till min överraskning att fler personer fick postoperativa infektioner vid de operationer man utfört med munskydd än de utan munskydd. Nu var det så att infektionerna inte hade att göra med personalen överhuvudtaget. Alltså inte heller när man använde munskydd. Men de rekommenderad att man fortsatte att använda munskydd vid operationer för att skydda personalen från till exempel blodstänk från en HIV-smittad patient.

Med eller utan munskydd?

Lyssnade på David Eberhardt imorse. Kände nästan att han hade adopterat min syn på covid-19. Kan det vara så. Han menade att vi kanske måste acceptera att en del dör och att det kanske till och med handlar om att de dör 3 månader tidigare än vad de hade gjort annars. Han tror inte heller på att stänga gränser. Förstod inte heller att länderna reagerade som de gjorde med stängda gränser och stängda skolor. Minst sagt vanvettigt. Han sade också att han hade lagt ut sina åsikter på Twitter och hade fått hotbrev och folk som anklagade honom för att vara sadist och mördare. Ja, det har blivit lite konstigt det hela, man får inte idag uttrycka en motsatt åsikt. Det kommer säkert snart till att straffbeläggas att mena något. Man ser ju att till och med staten försöker begränsa uttrycksfriheten. Som ”en svensk tiger”. Inte för att jag är enig med Aron Flam i allt vad han menar och tycker, men jag lyssnar gärna på honom på hans pod i alla fall. Tycker om när jag får lite kritik på mina meningar, annars hade jag ju aldrig tänkt efter om mina egna meningar. Nu måste jag stoppa upp och tänka igenom vad jag menar. Kommer väl oftast till att jag fortsätter att tycka som jag menar, men att bli ifrågasatt är bra. I det här fallet att ifrågasätta sig själv. Tror att det är viktigt att lyssna på andra med annan åsikt för att bli tvungen att tänka efter. Men blir ledsen när folk skriver som till David Eberhardt att han är mördare och sadist när han pratar om något som faktiskt är realistiskt. Han menar ju också att det troligen inte är så stor överdödlighet när man ser tillbaka, eftersom de flesta av de som dör, nu dör lite tidigare kanske, men hade dött inom detta året ändå. Han säger inte att han tycker om att folk dör överhuvudtaget, men att det är naturens gång att vi kommer att dö. Det handlar inte om arrogans inför döden utan om realism i mitt huvud.

Alltså inte enig med Aron Flam, men inte heller enig i att man skall begränsa tryckfriheten.

Lördag är det ju marknadsdag! Men alltså jag orkar inte tänka tanken att gå på marknad med munskydd. Inte heller orkar jag tanken att gå ut och äta på en restaurang, där man bara får ta av sig munskyddet under tiden som man stoppar något i munnen. Annars skall man ha det på sig. Det blir svårt att bli smittad i mina kläder, när jag inte går på marknad, inte restaurang och till och med går med hundarna så tidigt på morgonen så att jag inte träffar någon annan. Kanske det löser sig nu när jag får besök från Sverige. Speciellt som jag har tänkt att krama om dem allesammans när det landar. Det skall bli underbart att få lov att krama om någon som man älskar och jag älskar mina barnbarn. Nu har jag ju bara haft hundarna att krama om och det är liksom inte helt samma sak. De stannar i två veckor, så jag har lite tid på mig att kramas. Vet att man inte får kramas, men de kommer ju att bo här hos mig alla fem, så blir jag smittad av dem så blir jag det helt säkert med eller utan kramar.

Vet inte om covid-19 fantasterna är eniga med mig i ovanstående.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s