Äntligen sällskap i mitt hus!

Tredje dagen med fem 18-åringar, och fortfarande lika underbart. De är bara helt fantastiska. Undrar om jag menar det efter 15 dagar också. Tror faktiskt det. Det är liv och rörelse. Jag hade inte tilldelat dem täcke, bara påslakan. Det är ju någonstans mellan 30 och 40 grader utomhus, så det blir ganska så varmt på nätterna. Men igår morse kom de allesammans ner och sade att de hade letat efter filtar på natten, eftersom de frös så mycket. De hade alltså haft AC:n på hela natten, kanske inställd på 19 grader. Inte illa att åka till Spanien mitt under den varmaste tiden och frysa. De lärde sig dock till nästa natt att ha AC:n på fram till att de skulle sova och stänga av den då. Lite varmt hade det blivit frampå morgonen, men kanske bättre än att frysa.

Första kvällen var de hungriga vid fem, sex tiden. Då är det varmt. Själv kan jag inte tänka på mat förrän vid ca 21:00 när solen börjar sjunka och värmen blir lite mer behaglig, visserligen fortfarande varmt, men inte så varmt. Killarna stod för matlagningen, det blev tacos. Igår hade vi teamwork, men då fick jag bestämma, så vi åt inte förrän klockan halv tio tiden på kvällen. Lite bättre, tyckte jag i alla fall. Tror att de också tyckte det. Killarna grillade, vi höll alltså uppe könsrollerna, får försöka ändra på dem. Jag gjorde potatisgratäng och tjejerna stod för sås och sallad.

Det är så härligt att diskutera med dem och höra på deras åsikter och idéer, det uppskattar jag verkligen. Dessutom så har vi ungefär samma uppfattning om mer allvarliga ämnen, som till exempel corona och invandrare. Antingen är jag född för sent eller för tidigt. Har oftast inte samma åsikt som min jämnåriga. Får kanske hålla mig till tonåringarna och mina egna barn. De har nog också ungefär samma uppfattning om världen som jag har. Då menar jag inte de där lite trivialare teman som mat och musik kanske. Jo, det också tror jag. De kvällar de har varit här har de avslutat kvällen med glass och poolhäng.

Poolhäng!

Idag är det mulet, 30 grader, men ingen sol. Jag tycker det är skönt, men tonåringarna vill ju bli bruna, även om de faktiskt inte heller orkade mer än15-20 minuter i direkt sol igår. Fick gå in och kyla ner sig eller hoppa i bassängen med jämna mellanrum. Bruna har de redan blivit likväl så de ser nog ut som pepparkakor innan de åker hem. Min käre son allts han som är fader till ett av barnen här har varnat allihopa att han blir sur på dem om de smittar mig med covid-19, så vi hade det ämnet också uppe igår kväll, där jag menade att de måste jag själv få bestämma. Han ville inte att de skulle åka på shoppingtur eller in i städerna, alltså Alicante eller Torrevieja för att inte utsätta mig för corona. Jag säger istället att jag kan följa med så blir jag inte smittad av dem, utan av de de möter i så fall. Själv är jag ju inte speciellt rädd för det här viruset, som ju är snällare än många allvarligare virus. Även om det har blåsts upp till enorma proportioner. Något skall man ju dö av och jag tror inte att de här ungdomarna kommer att dö av det om de blir smittade. Det hade jag ju aldrig förlåtit mig för om de hade blivit allvarligt sjuka. Det är liksom inte rättvist, de har så många fler år kvar att leva än vad jag har.

Jag ser många människor här när jag är ute med hundarna på morgnar och kvällar som går utan munskydd. De är nog inte lika rädda för polisen som jag är. Alltså polisen är väl ok, men böterna de delar ut är inte ok. Mitt på dagen kan man inte gå ut med hundarna. De får brännblåsor på tassarna av värmen på asfalt och gatstenar. Fluffy går in och svalkar sig av och till, men Pippi verkar att tycka om värmen. Själv hade jag kunnat tänka mig lite svalare. Har precis duschat, men skulle nog behöva det igen. Svetten rinner även om man inte gör något. Det är en väldigt hög luftfuktighet i tillägg till värmen. Munskydden skall vi bara inte prata om, de är dyblöta hela tiden. Läste på FB en som spritade dem så fort hon tog av dem. Vad det nu skulle vara bra för. Det sprids mycket konstiga saker i corona tider. Alltså en del tar det här verkligen på allvar, medan andra är lite mer avslappade. Själv är jag avslappad i förhållande till corona, men använder munskydd på grund av böterna. Men oftast är det samma gamla munskydd.

Jag fick just min elräkning på mail. Har bytt elbolag eftersom jag anlitade någon som jämförde priser mellan olika bolag. Den var avsevärt lägre än vad jag har haft tidigare. Min strömräkning har legat på över 200€ varje månad till trots för alla mina solpaneler. Nu har den sjunkit med mer än hälften. Hoppas det håller i sig. Det är alltid en chansning att byta bolag. Någonstans verkar det som om den är låg i början och sedan sakta stiger. Nu är ju det mesta olika skatter här och förbrukningen är inte så mycket. Men håller tummarna att det håller i sig. Lite dumt att kasta bort pengar på ström. Även om det är ett stort hus, så tycker jag att det blir lite mycket att betala över 200€ varje månad, när jag har investerat i solpaneler, som verkligen inte var billiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s